We need your long-term help now: please become an FSFE supporter today, so that we can continue to stand up for your and the next generations’ freedom.

Nieuws

Vrije Software eist een plaatsje in de Duitse verkiezingscampagne

op:

Vragen rond Vrije Software zijn een thema geworden tijdens de Duitse verkiezingscampagne. Dankzij een campagne opgezet door de Free Software Foundation Europe (FSFE) hebben politici uit verschillende partijen het potentieel van Vrije Software en Open Standaarden voor Duitsland erkend. In hun antwoorden op de vragen die de FSFE hen stelde, antwoordde ze dat Vrije Software garant staat voor meer concurrentie, meer innovatie en kan helpen om de uitgaven te beperken.

Vrije Software, zoals het GNU/Linux besturingssysteem of de Mozilla Firefox webbrowser, kan zonder enige beperking gebruikt worden en mag door iedereen bestudeerd,aangepast en doorgegeven worden. "Vrije Software levert significante economische voordelen", zegt Karsten Gerloff, voorzitter van de FSFE. "Vertrekkend van deze software kunnen Duitse KMO's kwaliteitsvolle diensten aanbieden en een blijvende waarde creëren voor ons land. Wij zijn verheugd dat verschillende kandidaten zich bewust zijn van deze mogelijkheden."

Vrije Software is ook een belangrijke basisvoorwaarde voor gelijke kansen in het onderwijs. "Software is de culturele techniek van de 21ste eeuw", zegt Matthias Kirschner, coördinator van het Duitse team. "Iedereen moet de kans krijgen om de basisprincipes onder de knie te krijgen. We zijn blij dat de volgehouden inspanningen van de FSFE hun vruchten afwerpen."

Desondanks ontbreekt het de partijen aan een eenduidige strategie om Vrije Software maximaal te laten renderen voor de Duitse economie en samenleving. De FSFE heeft een samenvatting gemaakt van de aan Vrije Software gerelateerde programmapunten van alle partijen samen met de antwoorden van de kandidaten. De FSFE blijft zich aanbieden als een bekwaam partner voor politici en andere personen die geïnteresseerd zijn in Vrije Software.