Sinds 2001 heeft de FSFE gebruikersrechten versterkt door drempels voor softwarevrijheid af te breken. We hebben mensen en organisaties 20 jaren lang geholpen te begrijpen hoe Vrije Software bijdraagt aan vrijheid, transparantie en zelfbeschikking.

Voor de komende twee decennia hebben we uw hulp nodig. We willen dat iedereen in staat is om hun technologie zelf te controleren. Vrije Software en haar vrijheden om te gebruiken, bestuderen, delen en verbeteren zijn de sleutel voor dat doel.

Ons werk

FOSS4SMEs

Het logo van het FOSS4SMEs project

FOSS4S4SME's is een tweejarig (2017-2019) samenwerkingsproject van Erasmus+. De FSFE werkt samen met vijf organisaties met verschillende geografische en werkachtergronden om de kennis over Vrije Software te verspreiden en uit te breiden. Om dit doel te bereiken gaat het project gratis online onderwijsmateriaal ontwikkelen voor managers en personeel van kleine en middelgrote ondernemingen (MKB).

De cursus is vrij toegankelijk voor individuele studenten (managers en personeel van het MKB) en wordt gebruikt door openbare en particuliere instanties die ondersteuning, advies en opleiding bieden aan bedrijven, die op basis van de resultaten van het project opleidingscursussen kunnen organiseren. Het project beoogt ook de erkenning en overdraagbaarheid van competenties, dus mobiliteit, te vergemakkelijken door het ECVET systeem te implementeren in het beroepsprofiel van de FOSS Business User.

.

De rol van de FSFE is om haar jarenlange ervaring in het uitleggen van Vrije Software bij te dragen. FSFE doet dit voor de e-learning cursus en treedt op als coördinator van de externe communicatie van het project. We willen er nadrukkelijk voor zorgen dat de resultaten van het project de tijd doorstaan door een duurzame licentie- en onderhoudsstrategie te verzekeren.

De FOSS4SMEs project-website bevat meer informatie over de routekaart en links naar het leerplatform zodra deze beschikbaar is.