SUMMER SALE! No shipping costs to all orders from 6 euros until 30 June!

Ενημερωτικό δελτίο

FSFE Newsletter - Νοέμβριος 2016

στις  

Δημόσιος Διάλογος για το Fellowship

Το FSFE έχει διατηρήσει δύο διαφορετικά brands: το FSFE και το Fellowship. Ενώ αυτή η διάκριση αρχικά είχε νόημα, σταδιακά νιώσαμε άβολα με τον τρόπο που δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι οι Fellows και το FSFE αποτελούν δύο διαφορετικές οντότητες, παρά το γεγονός ότι δουλεύουμε όλοι και όλες μαζί! Εξαιτίας αυτού, μειώσαμε τις δραστηριότητές μας που προωθούν το "Fellowship" ως κάτι διαφορετικό από το FSFE, και πλέον μιλάμε περισσότερο για "FSFE Groups" από ότι για "Fellowship Groups", όσον αφορά τις τοπικές μας ομάδες.

Πρέπει τώρα να αποφασίσουμε ως προς το πώς θα αναπτύξουμε αυτά τα brands στο μέλλον. Στηριζόμενοι/ες σε μία αρχική συζήτηση ανάμεσα στους συντονιστές μας και τη βασική ομάδα μας, αναπτύξαμε μία πρόταση την οποία θα βρείτε παρακάτω: σε γενικές γραμμές, σκοπεύουμε να αποδομήσουμε το Fellowship, και να τοποθετήσουμε τα πάντα κάτω από την ομπρέλα του FSFE. Ως σημαντικό μέρος της κοινότητας μας, το feedback σας είναι εξαιρετικά πολύτιμο για εμάς. Αναφορικά με τον δημόσιο διάλογο, θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας πάνω στο ζήτημα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2016. Μετά την πάροδο της συγκεκριμένης προθεσμίας, θα σας παρέχουμε μία περίληψη του feedback που θα λάβουμε και πάνω σε αυτήν θα στηρίξουμε την απόφασή μας.

Αλλαγές που αφορούν τη συγκεκριμένη πρόταση, στην τωρινή της μορφή ή στο επόμενο στάδιο διαμόρφωσής της με βάση τα σχόλια που θα λάβουμε θα τεθούν σε ισχύ μέσα στο 2017. Στείλτε τα σχόλια σας στο contact@fsfe.org.

Παρακαλούμε έχετε υπόψην σας ότι στην πρόταση που θα βρείτε παρακάτω, χρησιμοποιούμε τον όρο "Supporter" ως νέα εναλλακτική του "Fellow". Θα θέλαμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας και για αυτό. Άλλες εναλλακτικές που προτάθηκαν περιλαμβάνουν τους όρους "Patron", "Supporter", "Contributor", "Donor", και ίσως άλλους όρους τους οποίους θα σκεφτείτε εσείς. Υφίσταται επίσης η επιλογή να διατηρήσουμε το όνομα "Fellow" ως όρο, και να καταργήσουμε μόνο το "Fellowship".

ΠΡΟΤΑΣΗ

Οι όροι "Fellowship" και "Fellow" καταργούνται. Δραστηριότητες που διοργανώνονται από τις τοπικές ομάδες ή οι οποίες πήραν τον τίτλο τους από ένα συνδυασμό του brand "Fellowship" θα πρέπει να μετονομαστούν σε "FSFE": εκδήλωση του FSFE, τοπική ομάδα του FSFE, κ.ο.κ..

Η "Κοινότητά" μας απαρτίζεται από οποιονδήποτε/οποιαδήποτε αυτοπροσδιορίζεται ως μέλος του FSFE, υποστηρίζοντας και ενθαρρύνοντας τις δράσεις μας, συνεισφέροντας οικονομικά, ή συμμετέχοντας στο έργο μας. Θέλουμε όλοι και όλες να αποτελούν μέρος της κοινότητάς μας, ανεξάρτητα από τον βαθμό δέσμευσή τους.

Οποιοσδήποτε/Οποιαδήποτε συνεισφέρει οικονομικά με πρόθεση την τακτική συνεισφορά, είναι "Supporter" του FSFE. Το Συμβούλιο μπορεί να θέτει ένα κατώτατο όριο για την τακτική συνεισφορά που να καλύπτει και τα έξοδα συναλλαγής. Οικονομικά, οι "Supporters" παρέχουν το σταθερό υπόβαθρο πάνω στο οποίο το FSFE βασίζεται: οι τακτικές οικονομικές συνεισφορές τους δίνουν σταθερότητα στον οργανισμό. Αποκαλούμε όσους/όσες συνεισφέρουν οικονομικά "Donors".

Ενθαρρύνουμε όλους όσους και όλες όσες θέλουν να συμμετέχουν στις δραστηριότητές μας να συμμετέχουν σε μία από τις ομάδες μας: είτε σε κάποια τοπική ομάδα (ως μεταφραστές, webmasters, ή κάτι αντίστοιχο), είτε σε κάποια γεωγραφική ομάδα (την ομάδα του Βερολίνου, την Ομάδα της Βόρειας Ευρώπης, κ.ο.κ.). Συμμετέχοντας σε μία από τις ομάδες μας, γίνονται "Team Member" της συγκεκριμένης ομάδας (μέλος της ομάδας των system-hackers, μέλος της ομάδας μετάφρασης, κ.ο.κ.).

EIF v.3 – οι πολίτες απαιτούν περισσότερο Ελεύθερο Λογισμικό, ενώ οι επιχειρήσεις προσπαθούν να προωθήσουν πραγματικά Ανοιχτά Πρότυπα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε την περίληψη των σχολίων που έλαβε στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης για την αναθεώρηση του Ευρωπαϊκού Πλαισίου για τη Διαλειτουργικότητα (EIF) , ως ένα σύνολο οδηγιών για τις δημόσιες διοικήσεις ως προς την προσφορά υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Το FSFE προηγούμενα υπέβαλε τα σχόλια και τις προτάσεις του στο κατατεθειμένο σχέδιο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης, η πλειοψηφία των πολιτών που απάντησαν στα συγκεκριμένα ερωτήματα ζήτησε περισσότερο Ελεύθερο Λογισμικό και Ανοιχτά Πρότυπα στην αναθεώρηση του Πλαισίου, ενώ η πλειοψηφία όσων απάντησαν ως εκπρόσωποι επιχειρήσεων και ιδιωτικών οργανισμών ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Κομισιόν να "προωθήσει τη χρήση (πραγματικών) ανοιχτών προτύπων και να υποστηρίξει τα πρότυπα στις νέες τεχνολογίες". Ελπίζουμε η Κομισιόν να ακολουθήσει τις επιθυμίες των Ευρωπαίων πολιτών και να εφαρμόσει τις συγκεκριμένες προτάσεις στο αναθεωρημένο πλαίσιο.

Από την κοινότητα

Τι άλλο κάναμε;

Λάβετε δράση!

Παρακαλούμε διαβάστε την πρόταση για το brand του Fellowship παραπάνω και στείλτε μας τα σχόλια σας ή τις σκέψεις σας στη διεύθυνση contact@fsfe.org.

Καλά νέα για το Ελεύθερο Λογισμικό

Η υπηρεσία σύναψης δημοσίων συμβάσεων του Γαλλικού κράτους, ανανέωσε τα δύο συμβόλαιά της για υπηρεσίες συντήρησης ελεύθερου λογισμικού που παρέχονται σε υπουργεία και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες. Και οι δύο συμβάσεις συνήφθησαν με το Γαλλικό πάροχο υπηρεσιών ελεύθερου λογισμικού Linagora και για πρώτη φορά συνομολογήθηκαν το 2012. Περισσότερα καλά νέα από τη Γαλλία και την πόλη τηςNantes, όπου, η μετάβαση στο LibreOffice τον περασμένο Απρίλιο μείωσε τα έξοδα για τις υπηρεσίες IT κατά 1,6 εκ. Ευρώ και θα συνεχίσει να γλυτώνει στη δημόσια διοίκηση 260.000 Ευρώ το χρόνο.

Το FSFE στον Τύπο

Βοηθήστε μας να βελτιώσουμε το newsletter μας!

Πιστεύετε ότι παραλείψαμε κάποια σημαντικά νέα ή θα θέλατε συγκεκριμένες ειδήσεις να γραφτούν στο επόμενο newsletter μας? Διαβάσατε για το FSFE στον Τύπο και θέλετε να το μοιραστείτε μαζί μας; Για αυτά και για κάθε άλλου είδους σχόλια που αφορούν το newsletter μας, παρακαλούμε στείλτε ένα email στο newsletter@fsfe.org

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές και όλες τις εθελόντριες, τους Fellows και τους εταιρικούς χορηγούς που κάνουν το έργο μας δυνατό,

οι συντάκες σας Erik Albers, Olga Gkotsopoulou, Jonas Öberg και Polina Malaja, FSFE