Since 2001 the FSFE has been enhancing users' rights by abolishing barriers for software freedom. For 20 years we have been helping individuals and organisations to understand how Free Software contributes to freedom, transparency, and self-determination.

For the next two decades we need your help. We want everyone to be able to control their technology. Free Software and its freedoms to use, study, share, and improve are the key to that goal.

Buletin

Buletini i FSFE-së - maj 2017

më  

Daniel Pocock është përfaqësuesi i ri i Anëtarësisë Shok

Nga 10 deri më 24 prill 2017 FSFE-ja mbajti zgjedhjet e nënta të përvitshme për një përfaqësues të Anëtarësisë Shok që të përfaqësojë bashkësinë e FSFE-së dhe të Anëtarësisë Shok te Asambleja e Përgjithshme e FSFE-së. Asambleja e Përgjithshme përbëhet nga anëtarë të FSFE e.V. dhe është trupa ligjore e FSFE-së. Është përgjegjëse për planifikimin strategjik, punë të buxhetit, falje dhe shkarkime në Këshillin Ekzekutiv dhe të Përgjegjësit Financiar. Dhe fituesi i zgjedhjeve të sivjetshme është … Daniel Pocock!

Daniel Pocock doli i pari mes shtatë kandidatësh që garuan për postin, me një vetëpërshkrim brenda faqes tonë wiki për Zgjedhjet e Anëtarësisë Shok për 2017-n dhe duke marrë pjesë në platformë elektorale publike. Për fat të keq për paraqitje platformash elektorale qenë njoftuar dy data, por kartela regjistër është e lexueshme në internet për këdo që nuk arriti atëherë.

FSFE-ja do të donte të falënderonte Nicolas Dietrich-un, ish-përfaqësues i Anëtarësisë Shok për ndihmesën që ka dhënë dy vjetët e fundit dhe i uron mirëseardhjen Daniel Pocock-ut si përfaqësuesi i ri. Ju lutemi, shihini te blogu i tij përfundimet personale të Danielit.


Ndihmonani të fuqizohemi dhe sjellim një ndryshim gjatë 2017-s https://fsfe.org/join/nl2017-05


Ç’kemi bërë tjetër? Brenda dhe Jashtë FSFE-së

Ndihmonani të përmirësojmë buletinin tonë

Nëse ju kap syri diku lajme që mendoni se do të duhej t’i përfshinim, na i dërgoni. Nëse do të donit të na jepnit mendime, na i dërgoni. Adresa është gjithmonë newsletter@fsfe.org. Presim lajme nga ju!

Falënderime për krejt vullnetarët, përkrahësit dhe dhuruesit që bëjnë të mundur punën tonë.

Redaktorët tuaj, Erik Albers, Polina Malaja FSFE