Free Software Foundation Europe

Lajme

Mecklenburg-Vorpommern - Bisherige Regierungsparteien mit offensichtlichen Berührungsängsten bei Freier Software

23 August 2016:

Die Free Software Foundation Europe veröffentlicht heute als Teil der "Koalition Freies Wissen die Wahlprüfsteine für die Wahl zum Landtag von Mecklenburg-Vorpommern am 04. September 2016. Die Parteien konnten Stellung nehmen zur Forderung, öffentlich finanzierte Software als Freie Software zu veröffentlichen, sowie zu ihrer Bereitschaft, Freie Software an Bildungseinrichtungen verstärkt einzusetzen. Die Grünen sind Freier Software gegenüber positiv aufgeschlossen und machen Vorschläge zur Umsetzung. Die Linken haben die Bedeutung „Freier Software“ als solche erkannt -- auch wenn konkrete Vorschläge zur Umsetzung fehlen. SPD und CDU haben dagegen inhaltlich starken Nachholbedarf.

Document Foundation dhe FSFE-ja forcojnë marrëdhëniet e tyre

17 August 2016:

Free Software Foundation (FSFE) do të jetë anëtare e Trupës Këshillimore të Document Foundation-it. Në të njëjtën kohë, Document Foundation po bëhet një organizëm i asociuar FSFE-së.

In Memory of our Friend Elias Diem

09 August 2016:

In the afternoon of Saturday 6 August, our friend and active Fellow Elias Diem passed away. He was on his way back home from a hiking trip with a friend in the Swiss alps. He slipped and fell about 150 meters. His friend tried to rescue him, but it was too late. He died of a heavy head injury at the age of 39.

Kuvendi i Free Software Foundation Europe 2016 – Jo konferencë gjërash teknike

04 August 2016:

Mbrojtës të Software-it të Lirë nga anembanë Europa do të takohen në Berlin nga 2-4 Shtator, në kuvendin e FSFE-së. Përveç punës për shpënien përpara të adoptimit të Software-it të Lirë në Europë, do të kremtojmë edhe pesëmbëdhjetë-vjetorin e FSFE-së.

Rrugëzues të Detyrueshëm: ku duhet të bëjnë kujdes klientët tani

25 July 2016:

Deri sot, mundësuesit e shërbimit Internet (ISP-të) në Gjermani përcaktonin cilin rrugëzues duhet të përdornin përdoruesit për t’u lidhur në Internet. Fjala e përdoruesit nuk kish vend në këtë vendim. Kjo ndryshon nga 1 Gushti. Një ligj i ri do t’u lejojë përdoruesve të zgjedhin pajisjen që instalohet në shtëpitë e tyre. FSFE-ja do që të sigurohet se gjithkush i di të drejtat e veta dhe u kërkon përdoruesve të bëjnë të ditura raste kur ISP provojnë t’u bëjnë bisht rregullave të reja.

Buletin

Dhuroni për FSFE-në

Veprimtari

Fellowshipontmoeting van de groep Düsseldorf in Düsseldorf, Duitsland

31 August 2016

De volgende reguliere ontmoeting vindt op 31 augustus vanaf 19.30 uur plaats in Chaosdorf, Hüttenstr. 25, 40215 Düsseldorf, https://chaosdorf.de/kontakt/. Het officiële deel van de ontmoeting begint om 20.00 uur. Wie later komt mist dus iets. Er wordt een presentatie gehouden over Hardware-Software-Codesign. Dat is een van de belangrijkste gebieden bij het ontwerp van ingebedde systemen. Het gaat daarbij om het in elkaar grijpende ontwerp van hard- en software.

Mbledhja e FSFE-së në Berlin, Gjermani

02 to 04 September 2016

Si pjesë e QtCon 2016, që do të zhvillohet në bcc në Berlin, FSFE-ja do të organizojë një mbledhje ku mund të takohen pjesëtarë të bashkësisë së Software-it të Lirë, për t’u lidhur me njëri-tjetrin, për të përpunuar strategji, për t’u dhënë fill punëve të ndryshme dhe për të mësuar tok.

15 years FSFE - birthday party in c-base, Berlin, Germany

03 September 2016

On Saturday, September 3rd, we invite for the FSFE birthday party to celebrate 15 years of existence in c-base - the famous hacker space in Berlin, Germany. Opening is directly after the end of Saturday's FSFE summit at 18:00 hours with a warm up and get together. At 20:00 there will be around one hour of program in that we shed light on FSFE's local heroes that keep us growing strong. Afterwards, we start the party with music and drinks - a nice time to revel in the past and look forward to the future.

Shihini krejt veprimtaritë