Free Software Foundation Europe

Lajme

Mecklenburg-Vorpommern - Zittende regeringspartijen zijn blijkbaar bang voor Vrije Software

23 August 2016:

De Free Software Foundation Europe maakt vandaag als deel van de "Coalitie Vrije Kennis de verkiezingstoetsstenen voor de verkiezingen voor het parlement van Mecklenburg-Vorpommern op 4 september 2016 bekend. De partijen konden stelling nemen ten aanzien van de eis om publiek gefinancierde software als Vrije Software openbaar te maken en ten aanzien van de bereidheid om Vrije Software versterkt in het onderwijs in te zetten. De Groenen staan positief ten opzichte van Vrije Software en doen voorstellen voor de omschakeling. De Linksen hebben de betekenis van „Vrije Software“ als zodanig erkent, hoewel concrete voorstellen voor de omschakeling ontbreken. SPD en CDU hebben daarentegen inhoudelijk veel in te halen.

Document Foundation dhe FSFE-ja forcojnë marrëdhëniet e tyre

17 August 2016:

Free Software Foundation (FSFE) do të jetë anëtare e Trupës Këshillimore të Document Foundation-it. Në të njëjtën kohë, Document Foundation po bëhet një organizëm i asociuar FSFE-së.

In Memory of our Friend Elias Diem

09 August 2016:

In the afternoon of Saturday 6 August, our friend and active Fellow Elias Diem passed away. He was on his way back home from a hiking trip with a friend in the Swiss alps. He slipped and fell about 150 meters. His friend tried to rescue him, but it was too late. He died of a heavy head injury at the age of 39.

Kuvendi i Free Software Foundation Europe 2016 – Jo konferencë gjërash teknike

04 August 2016:

Mbrojtës të Software-it të Lirë nga anembanë Europa do të takohen në Berlin nga 2-4 Shtator, në kuvendin e FSFE-së. Përveç punës për shpënien përpara të adoptimit të Software-it të Lirë në Europë, do të kremtojmë edhe pesëmbëdhjetë-vjetorin e FSFE-së.

Rrugëzues të Detyrueshëm: ku duhet të bëjnë kujdes klientët tani

25 July 2016:

Deri sot, mundësuesit e shërbimit Internet (ISP-të) në Gjermani përcaktonin cilin rrugëzues duhet të përdornin përdoruesit për t’u lidhur në Internet. Fjala e përdoruesit nuk kish vend në këtë vendim. Kjo ndryshon nga 1 Gushti. Një ligj i ri do t’u lejojë përdoruesve të zgjedhin pajisjen që instalohet në shtëpitë e tyre. FSFE-ja do që të sigurohet se gjithkush i di të drejtat e veta dhe u kërkon përdoruesve të bëjnë të ditura raste kur ISP provojnë t’u bëjnë bisht rregullave të reja.

Buletin

Dhuroni për FSFE-në

Veprimtari

Fellowshipontmoeting van de groep Düsseldorf in Düsseldorf, Duitsland

31 August 2016

De volgende reguliere ontmoeting vindt op 31 augustus vanaf 19.30 uur plaats in Chaosdorf, Hüttenstr. 25, 40215 Düsseldorf, https://chaosdorf.de/kontakt/. Het officiële deel van de ontmoeting begint om 20.00 uur. Wie later komt mist dus iets. Er wordt een presentatie gehouden over Hardware-Software-Codesign. Dat is een van de belangrijkste gebieden bij het ontwerp van ingebedde systemen. Het gaat daarbij om het in elkaar grijpende ontwerp van hard- en software.

Mbledhja e FSFE-së në Berlin, Gjermani

02 to 04 September 2016

Si pjesë e QtCon 2016, që do të zhvillohet në bcc në Berlin, FSFE-ja do të organizojë një mbledhje ku mund të takohen pjesëtarë të bashkësisë së Software-it të Lirë, për t’u lidhur me njëri-tjetrin, për të përpunuar strategji, për t’u dhënë fill punëve të ndryshme dhe për të mësuar tok.

15 years FSFE - birthday party in c-base, Berlin, Germany

03 September 2016

On Saturday, September 3rd, we invite for the FSFE birthday party to celebrate 15 years of existence in c-base - the famous hacker space in Berlin, Germany. Opening is directly after the end of Saturday's FSFE summit at 18:00 hours with a warm up and get together. At 20:00 there will be around one hour of program in that we shed light on FSFE's local heroes that keep us growing strong. Afterwards, we start the party with music and drinks - a nice time to revel in the past and look forward to the future.

Shihini krejt veprimtaritë