I love Free Software

Waarom zij van Vrije Software houden

Onze online campagne richt zich op het vergroten van het bewustzijn van Vrije Software en dat van de gepassioneerde, hardwerkende mensen erachter. Laat hen zien dat je hun werk waardeert - het zou het verschil kunnen maken! Anderen deden dit al, en hier kan je lezen waarom zij van Vrije Software houden.

"Ik hou van Vrije Software omdat het veel gemeen heeft met de coöperatieve beweging. Beiden - de Raiffeisen-beweging die meer dan 150 jaar geleden begon - en de Vrije Software-gemeenschap benadrukken democratie, transparantie, pluralisme, consistentie, betrouwbaarheid en focus. Beiden stellen mensen in staat om samen belangrijke problemen op te lossen. Ik hou ook van Vrije Software omdat ik een langdurende GNU/Linux-gebruiker ben en een actieve bijdrager aan het PmWiki-project."
Stefanie Schulte, public relations specialist

"Enkele decennia terug had het woord "Vrijheid" een heel andere betekenis dan vandaag. We leven in een digitale samenleving waarin veel aspecten van onze levens, en van onze Vrijheid, door een digitaal medium gaan. Het hebben van volledige controle van de software die we gebruiken is daarom de enige manier om volledige controle van onze Vrijheid te bereiken. Ik hou van Vrije Software omdat ik geef om mijn Vrijheid."
Massimo Barbieri, lid van LUG Scandiano en Fellow van FSFE

"Ik hou van Vrije Software omdat het mensen sterker maakt. Vrije Software stelt je in staat om dingen te doen die je daarvoor niet zou kunnen omdat het uw kennis vergroot en u meer bewust maakt van uw mogelijkheden. Ik ontdekte Vrije Software op de universiteit en sinds die tijd is er een wereld voor me opengegaan; en hier is zij, wachtende tot zij wordt gebruikt en wachtende op een andere bijdrager. Met Vrije Software heb ik iets gedaan dat ik daarvoor veel minder deed: leren! Ik heb niet alleen meer over computerwetenschap geleerd maar me ook waardevolle vaardigheden voor mijn studies en mijn werk eigen gemaakt. Dus ik moet "Dank u" zeggen tegen alle mensen die hun tijd besteden aan een ons voorzien van fantastische software."
Christian Consonni, vice-voorzitter van Wikimedia Italië.

"Als webontwerper besteed ik de meeste tijd aan het werken op computers. Een erg belangrijk deel van gebruiksvriendelijkheid is het in overeenstemming zijn met goed gedefinieerde open standaarden omdat ieder programma zo kan worden gebouwd dat het deze normen steunt. Het is waanzinnig om er niet mee in overeenstemming te zijn als u een divers publiek wil voorzien van een bepaald ontwerp en een duidelijke en betrouwbare interactie. Vrije Software is gebouwd rond open standaarden. Helaas negeren de grote verkopers van niet-vrije software deze standaarden bij het bouwen van oplossingen die alleen werken voor hun eigen producten. Ik wil deze hebzucht niet steunen en sta voor redeneren en samenwerken door het steunen van Vrije Software en het bieden van media in formaten die vrij toegankelijk zijn zonder de verplichting om ongunstige beperking te moeten accepteren. Franz Gratzer, actief voor veganisme, het milieu en Fellow van de FSFE"
Franz Gratzer.

"De reden waarom ik van Vrije Software hou ligt in de zin "I love Free Software". Het is belangrijk om vrij te zijn, om mijn computer te beheren zoals ik het wil is belangrijk, vrij te zijn om altijd van andere Fellows iets te leren is belangrijk. Al dit is alleen mogelijk met Vrije Software, en sinds ik meedoe met dit doel zou ik niet meer zonder kunnen leven. Linux, Ubuntu, Gnome, LibreOffice, Gimp, Blender, Chromium, om slechts enkele te noemen, en nog veel meer Vrije Software die ik iedere dag gebruik, stellen me in staat om te doen wat ik wil, zoals ik het wil. Het maakt niet uit of ik een document moet schrijven, berekeningen maak, softwarecode schrijf, enkele afbeeldingen maak, of eenvoudig van een spel wil genieten of een film wil bekijken. Vrije Software is er altijd met een eenvoudige en effectieve oplossing voor mij op ieder gebied."
Nicola Jelmorini.

"Ik hou van, steun en heb "Vrije Software" nodig. Het is een fundamenteel deel van het internet zoals we het kennen, een basisvoorwaarde voor een vrij internet en het steunt zelfs op een bepaalde manier de democratie op de wereld. Vrije Software is niet alleen een goedkope manier om aan een Word-kloon te komen. Het is een politiek statement en zelfs een religie voor sommige ontwikkelaars."
Kai Kretschmann

"Op Valentijnsdag toont de Vereniging voor vrije cultuur en software haar liefde voor projecten zoals Audacity, GIMP, Inkscape en andere audiovisuele gereedschappen. Deze gereedschappen vormen de ruggengraat van de infrastructuur die nodig is om vrije cultuur te steunen. Hoewel vrije cultuur technisch onafhankelijk zou kunnen bestaan van Vrije Software, delen deze twee bewegingen een gemeenschappelijke filosofie over vrijheid waardoor de twee niet los van elkaar kunnen staan. Zonder Vrije Software zouden onze activiteiten zoveel moeilijker worden om uit te voeren, en geen enkel vrije cultuur-project zou in staat kunnen zijn te genieten van de volledige vrijheden zonder de infrastructuur die gecreëerd is door Vrije Software-projecten zoals die hiervoor zijn genoemd. Voor iedereen die deze infrastructuur steunt: dank u! We houden van jullie!"
Jonas Oberg, Vereniging voor vrije cultuur en software (Föreningen fri kultur och programvara)

"Waarom ik van Vrije Software houd? Omdat het me coole dingen laat doen zonder te moeten werken met enkele grote in de VS gebaseerde softwarebedrijven."
Valentin Rusu

"Free Software is de kern van alles wat KDE doet en zonder Vrije Software zou er geen KDE-software kunnen bestaan.

KDE moet het in overweldigende mate hebben van vrijwillige bijdragen van mensen over de hele wereld die elkaar in het begin niet kennen. Vrije Software biedt het sociale contract dat zulke bijdragen mogelijk maakt, omdat onze vrijwilligers weten dat zij helpen bij het creëren van een gemeenschappelijk goed dat door allen gedeeld kan worden.

Vrije Software en het gedeelde doel dat zij creëert geeft ook KDE haar kenmerkende niet-hiërarchische meritocratische structuur. Zonder de principes van Vrije Software zou KDE centrale controle over controle over de software-auteursrechten nodig hebben en, daarmee, een aantal leiders die de richting bepalen van de software die wij produceren. Onze bijdragers zouden minder in staat zijn om nieuwe ideeën te proberen, om te werken aan dingen die zij echt van belang vinden en, bovenal, om Vrij te zijn.

Zonder Vrije Software zou er geen KDE zijn. Vrije Software geeft KDE leven. KDE houdt van Vrije Software."
Cornelius Schumacher, Voorzitter van KDE e.V.

"Ik hou van Vrije Software omdat het een alternatief biedt wanneer het lijkt alsof er nooit een alternatief kan zijn."
Chris Woolfrey

"Ik hou van Vrije Software omdat we het steeds meer moeten hebben van software, op ieder moment van onze levens. Het is software die onze e-mail en onze activiteiten op sociale netwerken afhandelt wanneer we communiceren; het is software die onze ovens en koelkasten controleert wanneer we onze maaltijden bereiden; het is software die auto's doet rijden en vliegtuigen doet vliegen wanneer we over de wereld reizen; het is software die ons in leven houdt wanneer we ziekenhuisapparatuur of biomedische apparaten zoals pacemakers nodig hebben. Een wereld zonder Vrije Software betekent gegijzeld te zijn door de auteurs van niet-vrije software die onze levens bepalen. Ik hou van Vrije Software omdat het ons vrij kan maken."
Dr. Stefano Zacchiroli, Debian Projectleider, wetenschapper en Vrije Software-ontwikkelaar

"Ik hou van Vrije Software omdat het is zoals een auto met een complete handleiding en ieder gereedschap dat je nodig zou kunnen hebben - ik kan het repareren en zelfs nieuwe kenmerken toevoegen! Als ik het doe, zouden andere gebruikers kunnen profiteren van mijn veranderingen, en als ik het niet kan dan is er altijd een gemeenschap die meer dan welwillend is om te helpen."
Martin Zuther