SUMMER SALE! No shipping costs to all orders from 6 euros until 30 June!

I love Free Software

Waarom zij van Vrije Software houden

Onze online campagne is bedoeld om meer bekendheid te geven aan Vrije Software en de gepassioneerde, hardwerkende mensen erachter. Laat hen zien dat u hun werk waardeert: het kan het verschil maken! Anderen hebben dat al gedaan en hier kunt u lezen waarom zij van Vrije Software houden.

Patrick Ohnewein, penningmeester van de FSFE
Lina Ceballos, projectmanager van de FSFE
Luca Bonissi, vrijwilliger van de FSFE
Alexander Sander, beleidsadviseur van de FSFE
Linda Wagener, kantoorassistent van de FSFE
Max Mehl, programmamanager van de FSFE
Marlene Kietreiber, stagiaire van de FSFE
Gabriel Ku Wei Bin, projectmanager van de FSFE
Lucas Lasota, projectmanager van de FSFE
Stefanie Schulte

"Ik hou van Vrije Software omdat het zo veel gemeen heeft met de coöperatieve beweging. Beide, de Raiffeisenbeweging die meer meer dan 150 jaar geleden begon en de Vrije Software-gemeenschap, leggen de nadruk op democratie, transparantie, pluralisme, consistentie, betrouwbaarheid en doelgerichtheid. Beide stellen mensen in staat om samen belangrijke problemen op te lossen. Ik hou ook van Vrije Software omdat ik een langdurige GNU/Linux-gebruiker en een actieve bijdrager aan het PmWiki project ben."

Stefanie Schulte
Massimo Barbieri

"Enkele tientallen jaren geleden had het woord "Vrijheid" een heel andere betekenis dan vandaag. Wij leven in een digitale maatschappij waarin veel aspecten van ons leven en van onze Vrijheid via een digitaal medium gaan. Het hebben van volledige controle over de software die wij gebruiken is daarom de enige manier om volledige controle over onze Vrijheid te bereiken. Ik hou van Vrije Software omdat ik zorg voor mijn Vrijheid."

Massimo Barbieri
Christian Consonni

"Ik hou van Vrije Software omdat het mensen mondiger maakt, het u in staat stelt dingen te doen die u vroeger niet kon doen, omdat het uw kennis vergroot en u meer bewust maakt van uw mogelijkheden. Ik ontdekte Vrije Software op de universiteit en sindsdien is er een hele wereld voor mij opengegaan; en die wereld ligt daar, wachtend om gebruikt te worden en wachtend op een nieuwe bijdrager. Met Vrije Software heb ik iets gedaan wat ik vroeger veel minder deed: leren! Ik heb niet alleen meer over informatica geleerd maar ook waardevolle vaardigheden voor mijn studies en mijn baan ontwikkeld. Ik moet dus een groot "Dank u wel" zeggen tegen al de mensen die hun tijd besteden aan geweldige software en ons ervan voorzien."

Christian Consonni
Franz Gratzer

"Als webdesigner ben ik het grootste deel van de tijd met computers bezig. Bruikbaarheid is voor mij een belangrijk punt. En een zeer belangrijk deel van bruikbaarheid is de naleving van goed gedefinieerde open standaarden, want elk programma kan gebouwd worden om deze normen te ondersteunen. Het is krankzinnig om ze niet na te leven als u een divers publiek wilt voorzien van een bepaald ontwerp en een duidelijke en betrouwbare interactie. Vrije software is gebouwd rond open standaarden. Helaas negeren grote propriëtaire software verkopers die standaarden en bouwen ze oplossingen die alleen voor hun eigen producten werken. Ik wil deze hebzucht niet steunen en een standpunt innemen voor redelijkheid en samenwerking door Vrije Software te gebruiken en media in formaten die vrij toegankelijk zijn aan te bieden zonder de noodzaak om ongunstige beperkingen te aanvaarden."

Franz Gratzer
Nicola Jelmorini

"De reden waarom "ik van Vrije Software hou" zit hem in de uitdrukking zelf. Vrij zijn is belangrijk, vrij zijn om mijn computer te beheren zoals ik wil is belangrijk, vrij zijn om altijd iets van andere kameraden te leren is belangrijk, vrij om altijd iets aan andere kameraden te leren is belangrijk. Dit alles is alleen mogelijk met Vrije Software en sinds ik me bij de zaak heb aangesloten zou ik niet meer zonder kunnen. Linux, Ubuntu, Gnome, LibreOffice, Gimp, Blender en Chromium, om er maar een paar te noemen, en nog veel meer Vrije Software die ik elke dag gebruik, stelt me in staat te doen wat ik wil, op de manier die ik wil. Het maakt niet uit of ik een document moet schrijven, enkele berekeningen moet maken, softwarecode moet schrijven, grafieken moet maken, of gewoon van een spelletje wil genieten of een film bekijken. Vrije Software is er altijd met een eenvoudige en doeltreffende oplossing voor mij, op welk gebied dan ook."

Nicola Jelmorini
Kai Kretschmann

"Ik hou van, steun en heb "Vrije Software" nodig. Het is een fundamenteel onderdeel van het internet zoals wij dat kennen, een basisvoorwaarde van een vrij internet en ondersteunt zelfs op een of andere manier de democratie in de wereld. Vrije Software is niet alleen een goedkope manier om een MS Word-kloon te komen. Het is een politiek statement en zelfs een religie voor sommige ontwikkelaars."

Kai Kretschmann
Jonas Oberg

"Op Valentijnsdag verstrekt de Society for Free Culture and Software haar liefde aan projecten zoals Audacity, GIMP, Inkscape en andere audiovisuele hulpmiddelen. Deze gereedschappen vormen de ruggengraat van de infrastructuur die nodig is om Vrije Cultuur te ondersteunen. Hoewel Vrije Cultuur technisch gezien onafhankelijk van Vrije Software kan bestaan, delen de twee bewegingen een gemeenschappelijke filosofie van vrijheid die de twee onafscheidelijk maakt. Zonder Vrije Software zouden onze activiteiten veel moeilijker uit te voeren zijn en geen enkel project van Vrije Cultuur zou kunnen genieten van de volledige vrijheden zonder de infrastructuur die gecreëerd wordt door Vrije Software-projecten zoals die welke hiervoor geschetst zijn. Aan iedereen die betrokken is bij het ondersteunen van deze infrastructuur: Dank u wel! We houden van jullie!"

Jonas Oberg
Valentin Rusu

"Waarom ik van Vrije Software hou? Omdat ik er leuke dingen mee kan doen zonder in een of ander groot Amerikaans softwarebedrijf te moeten werken."

Valentin Rusu
Cornelius Schumacher

"Vrije Software staat centraal in alles wat KDE doet en zonder Vrije Software zou KDE-software niet kunnen bestaan.

KDE steunt voor het overgrote deel op vrijwillige bijdragen van mensen over de hele wereld, die elkaar aanvankelijk niet kennen. Vrije Software biedt het sociale contract dat zulke bijdragen mogelijk maakt omdat onze vrijwilligers weten dat zij helpen bij het maken van een gemeenschappelijk goed dat door iedereen gedeeld kan worden.

Vrije Software en het gedeelde doel dat het creëert geeft KDE ook zijn kenmerkende niet-hiërarchische meritocratische structuur. Zonder de principes van Vrije Software zou KDE een gecentraliseerde controle van de auteursrechten van de software nodig hebben en, op zijn beurt, een aantal leiders die de richting van de door ons geproduceerde software bepalen. Onze bijdragers zouden minder mogelijkheid hebben om nieuwe ideeën uit te proberen, te werken aan de dingen die er voor hen echt toe doen en, vooral, om Vrij te zijn.

Zonder Vrije Software zou er geen KDE zijn. Vrije Software geeft KDE leven. KDE houdt van Vrije Software."

Cornelius Schumacher
Chris Woolfrey

"Ik hou van Vrije Software omdat het een alternatief biedt wanneer het voelt alsof er nooit een alternatief kan zijn."

Chris Woolfrey
Dr. Stefano Zacchiroli

"Ik hou van Vrije Software omdat wij meer en meer afhankelijk zijn van software, in elk moment van onze levens. Het is software die onze e-mail en sociale netwerkactiviteiten afhandelt wanneer wij communiceren; het is software die onze ovens en koelkasten controleert wanneer wij onze maaltijden bereiden; het is software die auto's en vliegtuigen bestuurt wanneer wij de wereld reizen; het is software die velen van ons in leven houdt wanneer wij ziekenhuisapparatuur of bio-medische apparaten zoals pacemakers nodig hebben. Een wereld zonder Vrije Software betekent gegijzeld worden door auteurs van propriëtaire software die onze levens bepalen. Ik hou van Vrije Software omdat het ons kan bevrijden."

Dr. Stefano Zacchiroli
Martin Zuther

"Ik hou van Vrije Software, want het is als een auto die geleverd wordt met complete onderhoudshandleiding en elk gereedschap dat je ooit nodig zou kunnen hebben: ik kan het repareren en zelfs zelf nieuwe functies toevoegen! Als ik dat doe kunnen andere gebruikers profiteren van mijn veranderingen en als ik dat niet kan is er altijd een gemeenschap die meer dan bereid is om te helpen."

Martin Zuther