Dit project is succesvol afgerond. Deze pagina's worden hier bewaard voor archiefdoeleinden.

SELF

SELF, een acroniem voor Science, Education and Learning in Freedom, was een onderzoeksproject opgericht door zeven internationale partners, dat voor twee jaar gesponsord werd door de Europese Commissie. De sponsoring liep tot juli 2008 en het project wordt nu verder uitgewerkt door de overgebleven partners. Ook de FSFE blijft ondersteuning geven en toezicht houden op de juridische activiteiten.

Het SELF-project creëerde de minimale basis van een webplatform voor het collectief creëren en delen van educatief materiaal. Ze hebben het gebruik ervan ook gedemonstreerd door het verzamelen en het beschikbaar stellen van educatief materiaal over Vrije Software en Open Standaarden via hun platform.

Als het platform volledig is geïmplementeerd moet het verschillende veelgebruikte operaties ondersteunen, waaronder het samenvoegen, hergebruiken, aanpassen en bewerken van bestaand materiaal, alsook het verzamelen van het materiaal zodat het makkelijk gebruikt kan worden voor specifieke cursussen. Er zal ook voorzien worden in gereedschappen die het vertalen van het materiaal moeten vergemakkelijken en die het gebruik van het materiaal mogelijk maken in veel verschillende vormen: cursusteksten, presentaties, e-leren programma's, e-boeken, educatieve geluids- en beeldopnamen, handboeken en ander referentiemateriaal.

FSFE's bijdrage

Eén van de verantwoordelijkheden van de FSFE in het SELF-project is de zorg over de juridische problemen die de kop opsteken, alsook het vormen van een Legal Expert Group, die regelmatig terugkerende juridische problemen, zoals het verschijnen van nieuwe licenties en het juridisch beheersbaar houden van het platform, moet aanpakken . Het juridisch werk van de FSFE wordt verricht door onze Freedom Task Force.

Extra informatie

Wie meer informatie wil over SELF, of wie lid wil worden van de SELF-gemeenschap, bezoekt best de SELF-project homepage