Events

Event Archive for 2017

FSFE-ja e pranishme me një asamble në Chaos Communication Camp 34C3 në Lajpcig, Gjermani

26 to 30 December 2017

Si edhe vitet e shkuara, FSFE-ja do të jetë e pranishme me një asamble gjatë Chaos Communication Camp nga 26 deri më 30 dhjetor. Më tepër hollësi më poshtë. Hëpërhë jemi duke pranuar aplikime për sesione, nëse jeni i interesuar të merrni pjesë, shihni lajmin: https://fsfe.org/news/2017/news-20171024-01.en.html

Bisedë mbi Kodin Publike, nga Erik Albers, në Eigenbaukombinat, Halle, Gjermani

07 December 2017

Erik Albers do të mbajë një bisedë rreth fushatës së tanishme "Para Publike? Kod Publik!", se si shteti dhe shoqëria mund të përfitojnë nga investimi i parasë publike në zhvillimin e Software-it të Lirë dhe se ç’mund të bëhet në Halle, për të ecur përpara.

FSFE local Group Meeting Berlin/Brandenburg in Berlin, Germany

07 December 2017

This year approaches its end and that's why we want to meet us, to talk about the topics that didn't just only move the local fellowship group, but also the whole FSFE in 2017. You are gladly invited for chatting and drinking "Glühmate" together.

Takim i Bashkësisë FSFE 2017 në Berlin, Gjermani

25 to 26 November 2017

Takimi i bashkësisë është një mundësi takimi një herë në vit për krejt personat e angazhuar brenda FSFE-së, për të shkëmbyer dije, për të fuqizuar projekte, hack-uar, diskutuar dhe aktivizuar. Këtë vit do të nisim disa sprinte dhe do të diskutojmë zhvillimet më të reja brenda FSFE-së.

Stendë e FSFE-së në T-Dose në Eindhoven, Holandë

18 November 2017

T-DOSE është një veprimtari e lirë dhe e përvitshme e organizuar në Holandë për të promovuar përdorimin dhe zhvillimin e Software-it me Burim të Hapur. FSFE-ja do të jetë e pranishme me një stendë.

Polina Malaja do të flasë rreth projektit REUSE në Open Compliance Summit 2017, në Jokohama, Japoni

16 to 17 November 2017

Bashkërenduesja ligjore e FSFE-së, Polina Malaja do të jetë e pranishme në Open Compliance Summit, në Jokohama, Japoni, dhe do të mbajë një bisedë rreth praktikave REUSE për zhvilluesit.

FOSS4SMEs në Selanik, Greqi

13 to 14 November 2017

Më 13 dhe 14 Nëntor 2017, FSFE-ja do të marrë pjesë në mbledhjen nismëtare të projektit FOSS4SMEs në Selanik, Greqi. Projekti që zuri fill këtë tetor, është një bashkëpunim mes Atlantis Engineering, Open Forum Europe, University of Skövde, DLEARN dhe Dublin Institute of Technology, me synimin të sjellë edukim mbi software-in e lirë në ndërmarrje të vogla dhe të mesme.

  Stendë e FSFE-së në OSHWdem 2017, në A Coruña, Galicia/Spanjë

  11 November 2017

  OSHWDem është një takim i përvitshëm krijuesish që zhvillohet në A Coruña, Spanjë. FSFE-ja do të jetë e pranishme me një stendë dhe pret për fjalë dhe biseda me interes.

  Para Publike Kod Publik në Connessione coatiche në Milano, Itali

  10 November 2017

  Natale Vinto, bashkërenduesi italian i FSFE-së do të mbajë një fjalë mbi fushatën "Para Publike? Kod Publik!" në Connessioni Caotiche, një veprimtari hack-imi në Milano në 19:00. Gjuha është italishtja, veprimtaria është publike dhe me hyrje falas.

  Takim i FSFE-së në Berlin: Bisedë mbi vetëstrehimin, FreedomBox, PirateBox në Berlin, Gjermani

  09 November 2017

  A ka, pra, re gjëkundi? Tobiasi dhe Mikaeli paraqesin FreedomBox-in dhe PirateBox-in, dy shpërndarje që në njëfarë mënyre plotësojnë njëra-tjetrën në synimin për të zënë vendin e punëve zakonisht të përshoqëruara me shërbyes në "re". Si e do zakoni për takimet tona të të enjtes (çdo të enjte të dytë dhe të katërt të muajit) kjo do të zhvillohet në e-Lok [3], pranë Bahnhof Ostkreuz. Fillimi do të jetë diku aty rreth orës 19:30, edhe pse disa nga ne takohen më herë për një dorë të ngrënë dhe muhabet. Vizitorët janë të mirëpritur!

  Forum i Strategjisë së Burimit të Hapur në Nju Jork, Shtetet e Bashkuara të Amerikës

  08 November 2017

  Të mërkurën, më 8 nëntor, 2017, drejtori ekzekutiv i FSFE-së Jonas Öberg do të gjendet në Forumin e Strategjisë së Burimit të Hapur në Nju Jork, ku do paraqitet për herë edicioni pasues i praktikave REUSE të FSFE-së.

   Bisedë mbi "Para Publike? Kod Publik! gjatë Ditës së Linux-it, Milano, Itali

   28 October 2017

   Si grupi vendor i FSFE-së për Milanon, do të jemi të pranishëm në Ditën e Linux-it, në Milano, për festimin e e këtij manifestimi kombëtar duke diskutuar mbi Linux-in dhe software-in e lirë. Do të ketë të pranishëm nga grupi vendor në të dy bisedat, njëra mbi "Para Publike? Kod Publike!" dhe tjetra mbi privatësinë dhe anonimitetin përmes mjedise Tor kontejner dhe virtual. Veprimtaria do të zhvillohet duke filluar nga 9:30 në Università degli Studi di Milano, dega e informatikës, Via Comelico, 39 - Milano - Itali. Bisedat janë në italisht dhe hyrja është falas.

   Kuvendi i Burimit të Hapur 2017 në Pragë, Republika Çeke

   23 to 26 October 2017

   FSFE-ja do të jetë e pranishme në Kuvendin e Burimit të Hapur 2017 në Pragë, Republika Çeke. Matthias Kirschner do të mbajë një fjalë rreth "Limux: Humbja e një fari", dhe Polina Malaja do të jetë e pranishme në "DSM, EIF, RED: Akronime në nivel BE-je dhe Pse Kanë Rëndësi për Lirinë e Software-it".

   Digitale afhankelijkheid vermijden – Vrije Software voor goed onderwijs en een sterke en onafhankelijke economie

   20 October 2017

   Op 20 oktober 2017 zal plaatsvervangend FSFE Duitsland-coördinator Björn Schießle op de "Fellbacher Weltwochen" in discussie gaan over de vraag hoe men met Vrije Software duurzaam onderwijs kan exporteren en kan bijdragen aan de opbouw van een sterke lokale economie. De Fellbacher Weltwochen bestaan uit verschillende manifestaties met als overkoepelend thema Agenda 2030 en de oriëntatie op de 17 doelen voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties (VN).

   FSFE-ja në Copycamp, Varshavë, Poloni

   28 to 29 September 2017

   Polina Malaja, analistja jonë e politikave dhe bashkërendues ligjore, mban një fjalë në CopyCamp në Varshavë, Poloni, rreth implikimeve mbi mjedisin e software-it të krijuar në bashkëpunim nga propozimi i tanishëm për një Direktivë të Drejtash Kopjimi në BE, dhe rreth fushatës tonë Shpëtoni Ndarje Kodi. Carmen Bakker dhe Erik Da Silva, stazhierë të tanishëm në FSFE, mbajnë një fjalë rreth fushatës tonë Para Publike, Kod Publik

   Takim i veçantë FSFE Franken më 20 Shtator, 2017 në Nuremberg

   20 September 2017

   Të mërkurën, më 20 shtator, 2017, duke filluar nga 6:30 pm, grupi vendor i FSFE për Frankoninë do të mbajë një takim të veçantë në Lederer Kulturbrauerei, Nuremberg, të ftuar specialë nga grupi vendor i FSFE-së për Dyseldorfin. Ftohen të marrin pjesë tërë miqtë e Software-it të Lirë! Nëse moti është i mirë, do të na gjeni në verandë, nëse bie shi ose është shumë ftohtë, do të jemi brenda. Sido që të jetë, mund të na dalloni si grup FSFE-ja nga bluzat tona dhe zbukurimet në tavolina. Nëse keni në plan të vini, më shkruani në floriansnow@fsfe.org që të di sa vende të rezervoj.

   "Para Publike, Kod Publik" në Digitale Woche në Kiel, Gjermani

   18 September 2017

   Erik Albers do të flasë mbi temën "Para Publike, Kod Publik" në Digitale Woche Kiel e parë (java dixhitale Kiel). Fjala do të nxjerrë në pah përfitimet që lindin kur software-i i financuar me para publike hidhet në qarkullim si Software i Lirë. Në veçanti ai do të flasë mbi situatën në Kiel dhe premtimet e qeverisë së tanishme. Biseda do të hapet më 10:00 në Literaturhaus në Kiel.

   Fjalë dhe stendë në edicionin e 15-të të Kieler Open Source und Linux Tage në Kiel, Gjermani

   15 to 16 September 2017

   Erik Albers do të mbajë një fjalë në edicionin e 15-të të Kieler Open Source und Linux Tage rreth fushatave "Pyetni Kandidatët Tuaj" dhe se si të ushtrohet trysni për Software-in e Lirë si një temë në fushata elektorale. Po ashtu, FSFE-ja do të jetë e pranishme me një stendë dhe pret biseda interesante.

   Software Freedom Day 2017 in der c-base (Berlin)

   16 September 2017

   Polina Malaja, Legal Coordinator der FSFE, hält anlässlich des Software Freedom Day einen Vortrag zur neuen Kampagne der FSFE: "Public Money, Public Code"

   Ort: c-base, Rungestraße 20, 10179 Berlin

   Monatliches Treffen der FSFE fellows Hamburg in Hamburg, Deutschland

   11 September 2017

   Die Hamburger fellows und Free Software Interessierte treffen sich am Montag 11.9. ab 19:00 zum monatlichen Stammtisch. Details auf https://wiki.fsfe.org/LocalGroups/Hamburg

   Takim i Grupit Vendor të FSFE-së për Rinin/Majnin, Gjermani

   06 September 2017

   Të mërkurën, më 6 shtator, grupi vendor për Rinin/Majnin do të takohet në Zentrale Coworking në Frankfurt. Do të takohemi atje rreth orës 19:00h.

   FrOSCon në Shën Agustin, Gjermani

   19 to 20 August 2017

   FrOSCon është një konferencë e Software-it të Lirë, organizuar nga dega e shkencave kompjuterike të universitetit University Bonn-Rhein-Sieg dhe nisma të tjera vendore. Vizitorëve do t’u ofrohet një program ngazëllues me biseda dhe praktika për vizitorë të të gjitha moshave. FSFE-ja do të jetë e pranishme me një stendë dhe një bisedë. Presim të bisedojmë me ju mbi Software-in e Lirë, teknologjinë, dhe politikat.

   Prani e FSFE-së në SHA-Camp në Zeevolde, Holandë

   04 to 08 August 2017

   Nga 4 deri më 8 gusht, FSFE-ja do të jetë e pranishme me një seksion të vetin në SHA-Camp, në të cilin ofrojmë një hapësirë të përbashkët për diskutime, takime, hack-ime dhe organizim. Do të ketë disa sesione të vetë-organizuara, rreth temash si Para Publike, Kod Publik, F-Droid, Software-i i Lirë në sektorin publik holandez, hardware komunikimesh të sigurta, Pyetni Kandidatët Tuaj dhe se sa të besueshme janë sistemet tona. Veç tyre, njerëzit mund të marrin pjesë në supersfidën e këndimit të këngës së Software-it të Lirë në sesionet e shumta në seksionin e FSFE-së.

   Takim Vendor i FSFE-së për Rinin/Majnin, Gjermani

   02 August 2017

   Të mërkurën, më 2 gusht, grupi vendor për Rinin/Majnin do të takohet në Café Albatros në Frankfurt. Do të jemi atje rreth orës 19:00.

   Monatliches Treffen der FSFE Localgroup Zürich in Zürich, Schweiz in Zürich, Schweiz

   13 July 2017

   Am 13. Juli findet wieder das monatliche Treffen der FSFE Localgroup Zürich statt. Dabei geht es darum, an bisherigen Projekten weiterzuarbeiten und neue zu besprechen und zu konzipieren. Mehr Informationen dazu im FSFE-Wiki unter https://wiki.fsfe.org/Events/Zurich/2017-07-13.

   Monatliches Treffen der FSFE fellows Hamburg in Hamburg, Deutschland

   12 July 2017

   Die Hamburger fellows und Free Software Interessierte treffen sich am Mittwoch 12.7.. ab 19:00 zum monatlichen Stammtisch. Details auf https://wiki.fsfe.org/LocalGroups/Hamburg

   Konferencë #DayAgainstDRM e dr. Richard Stallman-it në Administrim Dixhital Kufizimesh, në Gjenovë, Itali

   09 July 2017

   Vendi i zhvillimit: Sala della Società di Letture e Conversazioni Scientifiche. Palazzo Ducale. Piazza De Ferrari. Genova - Koha: 17:00 - 20:00 - Programi: 17:00 Mirëseardhja 17:00 Marco Ciurcina kujton Stefano Rodotà-n. 17:30 Konferenca e Richard Stallman -it* 18:30 Rrahje mendimesh dhe pyetje 19:00 Përgjigje nga Richard Stallman 19:30 Konkluzione * fjala do të jetë në anglisht me një përkthim sekuencial në italisht nga Daniela Vigatti Hyrje e lirë. 19:45 #DayAgainstDRM flashmob për të drejtat dixhitale me banderolë STOP DRM në Piazza De Ferrari. Lidhuni me organizatorët te info(at)softwareliberoliguria.org

   TBSL/LSM 2017 në Sënt-Etien, Francë

   01 to 07 July 2017

   Takimet Botërore të Software-it të Lirë (Libre Software Meeting) janë një varg konferencash, praktikash dhe tryezash të rrumbullakëta me hyrje falas, mbi Software-in e Lirë dhe përdorimet e tij. Kjo veprimtari zhvillohet në një qytet të ndryshëm çdo vit, që nga 2000. Duke grumbulluar një turmë disamijëshe, Takimi i 17-të i Software-it të Lirë do të zhvillohet në qytetin e Sënt-Etienit, që gjendet në rajonin e Overgnjë-Ron-Alpe (Francë) nga 1 deri më 7 Korrik, 2017. Si veprimtari globale, folës nga krejt bota vijnë për të paraqitur dhe diskutuar projektet e tyre me një publik të gjerë dhe të vëmendshëm. Tej software-it të lirë, do të ketë edhe zona të tjera që kanë të përbashkët të njëjtin koncept të lirisë, f.v., hardware (Hackerspace, Fablab,…) dhe krijimtaria artistike nën licenca të lira (grafikë, muzikë, kinema…).

   Grupi vendor i FSFE-së për Milanon - Dita ndërkombëtare Kundër DRM-së, 2017

   06 July 2017

   Edhe këtë vit, ne, si grupi vendor i FSFE-së për Milanon, tok me Game Over Milano, do të kremtojmë Ditën Ndërkombëtare Kundër DRM-së, një udhëtim kushtuar promovimit të nismave dhe informacioneve mbi kërcënimin që DRM përfaqëson për HTML5-n, e-librat, muzikën, lojërat, etj. Veprimtari do të zhvillohet në Game Over Milano Room - Leoncavallo, Milano, Itali duke filluar nga 19:30. Do të ketë biseda teknike dhe mandej pjesën e zakonshme 8-bit: Ndeshje me kërcënimet ndaj Lirisë Dixhitale me informacion të goditur dhe muzikë të bukur. Ju lutemi, ejani dhe ndihmonani ta bëjmë më të fuqishme se herën e shkuar! Lidhuni me ne përmes milano@lists.fsfe.org

   Takim i FSFE-së vendore për Rinin/Majnin - Bisedë: Para Publike, Kod Publik

   05 July 2017

   Të mërkurën, më 5 korrik, grupi i FSFE-së për Rinin/Majnin do të takohet në "Zentrale Coworking" në Frankfurt, për të ndjekur bisedën me Max Mehl-in, të titulluar "Para Publike, Kod Publik". Do të takohemi atje rreth orës 19:00, biseda do të fillojë rreth orës 19:30.

   Grupi vendor FSFE për Rinin/Majnin - Bisedë: Die Software der Zukunft liegt in unseren Händen

   01 July 2017

   Të shtunën, më 1 korrik, grupi i FSFE-së për Rinin/Majnin do të mblidhet në "Offtopia" në Ofenbah, për të marrë pjesë në bisedën me Guido Arnold-in të titulluar "Die Software der Zukunft liegt in unseren Händen". Do të takohemi atje rreth orës 10:00, biseda do të fillojë më 13:30.

   Grupi i FSFE-së për Rinin/Majnin viziton Penguin User Group në Ginsheim-Gustavsburg, Gjermani

   13 June 2017

   Të martën, më 13 Qershor, grupi vendor FSFE për Rinin/Majnin do të vizitojë Penguin User Group në Zur Guten Stube në Ginsheim-Gustavsburg. Do të takohemi atje rreth orës 19:00 h.

   Monatliches Treffen der FSFE fellows Hamburg in Hamburg, Deutschland

   13 June 2017

   Die Hamburger Fellows und Freie Software Interessierte treffen sich am Dienstag 13.6. ab 19:00 zum monatlichen Stammtisch. Details gibt es wie immer auf https://wiki.fsfe.org/LocalGroups/Hamburg

   MAKER FAIR Berlin në Berlin, Gjermani

   10 to 11 June 2017

   Të merresh praktikisht me TI është e mundur vetëm me Software-in e Lirë, kjo është arsyeja pse FSFE-ja do të jetë e pranishme me një stendë informacioni dhe artikujsh tregtarë në MAKER FAIR BERLIN gjatë 10 dhe 11 Qershorit 2017. Të shtunën, MAKER FAIR është e hapur për nxënës dhe mësues, falas. MAKER FAIR është një si punë takimi krijuesish dhe vizitorësh të interesuar për ide të ndryshme të fushës DIY. Në stendën e FSFE-së, vizitorët mund të gjejnë informacione rreth Raspberry Pi-së, si dhe një kompjuter për aplikacione standarde, posaçërisht të përshtatshme për arsimin, informacione se si të ‘çlirohen’ telefona Android dhe mbi fshehtëzimin e email-it.

   Festivali i Realiteteve të Përthyera & Sillni një Ndryshim, në Ofenbah, Gjermani

   10 to 11 June 2017

   Bended Realities ist ein Fest für Digitalkultur und eine maker-Faire für Engagement und Bildung. Die Free Software Foundation Europe wird vor Ort sein mit einem Stand zum Thema Freie Bildung und Freie Software. -- shqip: Realitete të Përthyera është një festival për kulturën dixhitale dhe një maker-faire rreth angazhimeve dhe arsimit. Free Software Foundation Europe do të jetë e pranishme me një stendë dhe do të japë informacione rreth Edukimit të Lirë dhe Software-it të Lirë.

   Monatliches Treffen der FSFE Localgroup Zürich in Zürich, Schweiz

   08 June 2017

   Am 8. Juni findet wieder das monatliche Treffen der FSFE Localgroup Zürich statt. Dabei geht es darum, an bisherigen Projekten weiterzuarbeiten und neue zu besprechen und zu konzipieren. Mehr Informationen dazu im FSFE-Wiki.

   Praktikë: Ç’është Software-i i Lirë? në Mynih, Gjermani

   02 June 2017

   Përdoreni. Studiojeni. Ndajeni Me të Tjerët. Përmirësojeni. Software-i që na jep këto Liri lejon një ndërveprim më të kuptimtë me kompjuterat tanë dhe - më me rëndësi - me të tjera qenie njerëzore si ne. Çfarë e bën Software-in e Lirë kaq tërheqës dhe pse Software-i i Lirë mund ta bëjë botën një vend më të mirë, Anëtarësia Shok e FSFE-së për Munihun përpiqet ta transmetojë me një praktikë të premten, më 2 qershor 2017 (duke filluar nga ora 18:00) në WikiMUC; Angertorstr. 3; Munih. S’ka nevojë për njohuri të mëparshme dhe personat që e konsiderojnë veten jo edhe aq teknikë janë veçanërisht të mirëpritur. Presim t’ju shohim!

   OpenExpo në Madrid, Spanjë

   01 June 2017

   OpenExpo është një konferencë e përvitshme mbi Software-in e Lirë dhe Të dhënat e Hapura, që do të zhvillohet më 1 qershor, 2017 në Madrid. Free Software Foundation Europe do të jetë e pranishme me një stendë informacioni për vizitorët rreth organizmit dhe punës së tij.

   Veganmania, Vjenë, Austri

   24 to 27 May 2017

   Nga 24 deri më 27 maj do të kemi një stendë informacionesh në Veganmania, një festivalin veror për vegan. Presim të diskutojmë tema të Software-it të lirë me pjesëmarrësit e atjeshëm.

   Diskutim mbi "Të dhëna të lira, ndarje e lirë me të tjerët, të jesh i lirë" në Ditën e Kishës, Magdeburg, Gjermani

   27 May 2017

   Matthias Kirschner do të marrë pjesë në një diskutim mbi se si të dhënat, kodi, algoritmet ndikojnë mbi jetën dhe ekonominë tonë. Ç’do të ndodhë nëse një dorë kompanish kontrollojnë se kush mund të ndryshojë kod burim, modifikojë apo ndajë atë me të tjerët? Këto do të diskutohen nga 11:00 më 12:30, në Ditën e Kishës, Festung Mark, Kulturwerkstatt, Hohepfortewall 1, Magdeburg.

   Fjalë "Limux: humbja e një fari", Nuremberg, Gjermani

   26 May 2017

   Në konferencën openSUSE 2017, Matthias Kirschner do të mbajë një fjalë lidhur me projektin Limux dhe do të diskutojë se çfarë mund të mësojë prej këtij rasti bashkësia e Software-it të Lirë. Konferenca openSUSE është veprimtaria e përvitshme e bashkësisë openSUSE që mbledh tok njerëz nga anembanë bota për t’u takuar dhe bashkëpunuar. Fjala do të mbahet nga 10:00 deri më 11:00 në sallën kryesore të in Z-Bau, Frankenstraße 200, Nuremberg.

   Stendë e FSFE-së në OpenTechSummit në Potsdam, Gjermani

   25 May 2017

   Erik Albers, bashkërendues i FSFE-së për bashkësinë dhe komunikimin, do të mbajë një fjalë hapjeje në Open Tech Summit 2017 mbi "Digital-o-Mat ose si të bëhet Software-i i Lirë temë e zgjedhjeve demokratike". FSFE-ja do të jetë gjithashtu e pranishme me një stendë. Open Tech Summit është një konferencë mbi zhvillimet teknologjike dhe Software-in e Lirë.

   FSFE-kraam op het Corso Leopold in München, Duitsland

   20 to 21 May 2017

   Het Corso Leopold is een halfjaarlijks plaatsvindend straatfeest op de Münchener Leopoldstrase met honderdduizenden bezoekers. Omdat Vrije Software belangrijk is voor een vrije en open samenleving zal de Münchener FSFE-Fellowship opnieuw - in nauwe samenwerking met de Münchener Wikipedia-gemeenschap - met een kraam op het Corso Leopold aanwezig zijn. Wij kijken uit naar vele interessante gesprekken en discussies.

   FSFE Team NL ontmoeting bij NLGG in Utrecht, Nederland

   20 May 2017

   De Nederlandse Fellowshipgroep komt op 20 mei vanaf 11.00 uur bijeen tijdens de ontmoeting van de Linux gebruikersgroep NLLGG in Kranenburg Praktijkonderwijs in Utrecht.

   FSFE @OSCAL 2017 në Tiranë, Shqipëri

   13 to 14 May 2017

   Matthias Kirschner, president i FSFE-së, Polina Malaja, bashkërenduese ligjore dhe analiste politikash, dhe Daniel Pocock, përfaqësuesi i ri i sapozgjedhur i Anëtarësisë Shok të FSFE-së do të jenë të pranishëm me biseda të tyret në OSCAL (Konferenca e Burimit të Hapur Shqipëri) 2017, konferenca e parë vjetore në Shqipëri e organizuar për promovimin e lirisë së software-it, software-in me burim të hapët, kulturën e lirë dhe dijen e hapët. Veprimtaria zhvillohet nga 13 deri më 14 maj në Tiranë.

   Para Publike, Kod Publik - Fjala e Maurice Verheesen në Tilburg, Holandë

   13 May 2017

   Më 13 maj, Maurice Verheesen, bashkërendues i ekipit për Holandën do të mbajë një fjalë rreth temës "Para Publike, Kod Publik" në Veprimtarinë e Burimit të Hapur në bibliotekën e Tilburgut, Holandë. Hyrja është falas.

   Maandelijkse ontmoeting van de Hamburgse FSFE-Fellows in Hamburg, Duitsland

   08 May 2017

   De Hamburgse Fellows en geïnteresseerden in Vrije Software komen op maandag 8 mei vanaf 20.00 uur bijeen voor de maandelijkse stamtafel. Details op https://wiki.fsfe.org/LocalGroups/Hamburg

   "Linuxtage" në Grac, Austri

   29 April 2017

   Në veprimtarinë e përvitshme në Grac, plot biseda prezantuese dhe stenda informacioni u ofrojnë vizitorëve mundësinë të përditësojnë informacionin mbi GNU/Linux-in, Software-in e Lirë dhe projekte të afërta. Veprimtaria zhvillohet në FH Joanneum. FSFE-ja do të jetë e pranishme me një stendë informacioni.

   foss-north 2017 në Goteborg, Suedi

   26 April 2017

   Konferenca foss-north është një konferencë mbi software-in e lirë që mbulon nga pikëpamja e perspektivës teknike si software-in, ashtu edhe hardware-in. Zhvillohet në Goteborg dhe ofron një vend takimesh për bashkësitë foss skandinave. Përkrahësi i FSFE-së Johan Thelin do të organizojë një konferencë në të cilën do të figurojnë si folës edhe persona të tjerë nga FSFE-ja.

   FSFE-ja në "Augsburger Linux-Infotag" e 16-të

   22 April 2017

   Në "Linux-Infotag Augsburg" e 16-të FSFE-ja do të jetë e pranishme me një stendë informacioni dhe artikujsh tregtarë. Veprimtaria zhvillohet më 22 prill 2017 nga 9:30 deri më 17:30 në fakultetin TI të Universitetit të Shkencave të Aplikuara të Augsburgut, Gjermani. Hyrja është e lirë.

   Monatliches Meeting zum Thema Freie Software (German) in Zürich, Switzerland

   13 April 2017

   Am 13. April treffen wir uns wieder zu einem monatlichen Treffen (Jeden 2. Donnerstag im Monat). Dabei gehen wir auf aktuelle Projekte ein und versuchen aktuelle News zu diskutieren. Für den 13. April sieht der Ablauf wie folgt aus: - 18:00 Eintreffen - 18:15 Begriff Fellowship und Fellowship - 18:30 Kurs zu FLOSS Software - 19:00 Update Repair Cafe - 19:15 Freie Android Smartphones mit LineageOS - 19:45 Aktuelle News und Diskussion Dieses Mal wird es hauptsächlich darum gehen, wie wir unsere Idee für einen FLOSS Kurs weiterhin konkretisieren und schlussendlich umsetzen können. Nach Abschluss des organisatorischen Teils bleiben noch Zeit für News und unmoderierte Gespräche. Alle Informationen sind wie immer im Wiki zu finden: https://wiki.fsfe.org/Events/Zurich/2017-04-13

   Maandelijkse bijeenkomst van de Hamburgse FSFE-Fellows in Hamburg, Deutschland

   13 April 2017

   De Hamburgse Fellows en geïnteresseerden in Vrije Software ontmoeten elkaar op donderdag 13 april vanaf 20.00 uur voor de maandelijkse stamtafel. Details op https://wiki.fsfe.org/LocalGroups/Hamburg

   Grupi i FSFE-së për Rinin/Majnin viziton Repaircafé Gallus në Frankfurt, Gjermani

   05 April 2017

   Të mërkurën, më 5 prill, grupi vendor i Rinit/Majnit do të vizitojë Repaircafé Gallus në Repair Café Gallus në Frankfurt. Do të takoheni atje rreth orës 18:00 h.

   Stendë e FSFE-së në @LiMA17, në Berlin, Gjermani

   03 to 04 April 2017

   Të hënë dhe të martën, 3-4 Prill, FSFE-ja do të jetë e pranishme me një stendë të vogël informacionesh dhe artikujsh tregtarë në edicionin e e pranverës së Linke Medienakademie. Tema e këtij edicioni është #Polarisierung. Do të gjendemi atje nga ora 10:00 deri më 17:00, gjatë të dyja ditëve. Presim të takohemi dhe diskutojmë me ju!

   Mund t’i hidhni një sy edhe faqes përkatëse wiki.

   Vendi i zhvillimit: Linke Medienakademie e.V. Franz-Mehring-Platz 1, 10243 Berlin - Foyer (kati i 1-rë), pranë S-Bhf.Ostbahnhof

   Takim i Kujdestarëve të Wiki-t në Esen, Gjermani

   31 March to 01 April 2017

   Wiki është një mjet i rëndësishëm për stafin dhe veprimtarët e FSFE-së në ndarjen e dijes me të tjerët, në dokumentimin e veprimtarive, dhe furnizimin e informacionit mbi grupet vendore. Është e rëndësishme që përdorimi i tij është pa shumë yçkla dhe joshës dhe që informacioni atje të jetë i strukturuar mirë, që të mund të gjendet dhe zgjerohet me lehtësi. Kjo lyp mirëmbajtje të vazhdueshme, të lëndës dhe mënyrës së punës. Ky takim do të japë bazat për këto veprimtari mirëmbajtjeje. Do të shërbejë edhe si fillim i Sprintit vjetor të Wiki-it.

   Freie-Software-Abend in Düsseldorf, Deutschland

   29 March 2017

   Der nächste reguläre Freie-Software-Abend findet am 29.03.2017 ab 19:30 Uhr im Chaosdorf, Hüttenstr. 25, 40215 Düsseldorf, https://chaosdorf.de/kontakt/ statt. Der offizielle Teil des Treffens beginnt um 20:00 Uhr. Wer später kommt, verpasst also etwas. Gäste sind auch bei diesen Treffen wie immer herzlich willkommen.

   Fjalë e Matthias Kirschner-it në ISCTE në Lisbonë, Portugali

   28 March 2017

   Më 28 Mars, 2017, presidenti i FSFE-së, Matthias Kirschner do të mbajë një fjalë, me titull "Rruga e gjatë e fuqizimit të njerëzve për kontrollin e teknologjisë", në ISCTE – Instituti i Universitetit të Lisbonës. Veprimtaria organizohet nga shoqata jonë shoqe, ANSOL dhe përkrahur me dashamirësi nga MOSS, programi Open Source Masters në ISCTE, dhe ISCTE's ACM Student Chapter.

   Biseda do të mbahet në anglisht, dhe do të pasohet nga një sesion pyetje-përgjigje, ku do të diskutohen keqkuptimet që rrethojnë Software-in e Lirë.

   Vendi i zhvillimit: Auditório JJ Laginha, ISCTE, Lisbonë

   Koha: 18:00 to 20:00

   Takim i Grupit të FSFE-së për Lincin, Austri

   24 March 2017

   Takimi i ardhshëm i Grupit të FSFE-së për Lincin do të mbahet më 24 mars, 2017. Plani: 16:00 - 17:30: Linuxwochen Linz 17:30 - 18:00: Plani i ditës 18:00: Shkëmbime shoqërore Është i ftuar të marrë pjesë çdo person i interesuar për Software-in e Lirë. Më pas, pjesëmarrësit janë të mirëpritur të qëndrojnë dhe bëjnë shoqëri. Informacionet do të botohen në këtë faqe, dora-dorës që ka të tilla.

   Diskutim rreth rolit të Software-it të Lirë në Open Science në Berlin, Gjermani

   20 March 2017

   Të hënën, më 20 mars, FSFE-ja do të jetë e pranishme me një sesion diskutimesh lidhur me rolin e Software-it të Lirë, në kapitullin Shkencë e Hapur të Barcamp Open Science “Vënia në zbatim e Shkencës së Hapur”. Barcamp-i është veprimtaria paraprake e Konferencës Ndërkombëtare të Shkencës së Hapur, që organizohet nga Leibniz Research Alliance Science 2.0 në bashkëpunim me Wikimedia Deutschland dhe zhvillohet më 21-22 mars. Sesioni do të përbëhet nga një prezantim i shkurtër dhënë nga Olga Gkotsopoulou rreth dokumentit mbi qëndrimin e FSFE-së lidhur me përqafimin e Software-it të Lirë dhe Standardeve të hapura në programin Horizon 2020 dhe krejt kërkimin e financuar me para publike dhe pjesa e shkëmbimit të mendimeve.

   Koha: 9:00 a.m. – 5.15 p.m.

   Vendi i zhvillimit: Wikimedia Deutschland, Tempelhofer Ufer 23-24, 10963 Berlin

   Takim i anëtarësisë shok BNL në Utreht, Holandë

   18 March 2017

   Më 18 mars, grupi i Anëtarësisë Shok BNL do të takohet në Kranenburg Praktijkonderwijs në Utreht, me grupin e përdoruesve të Linux-it NLLGG. Do të takohemi rreth orës 11:00.

   Chemnitzer Linux-Tage në Çemnitc, Gjermani

   11 to 12 March 2017

   Chemnitzer Linux-Tage është konferenca më e madhe e Gjermanisë mbi Software-in e Lirë dhe zhvillohet më 11 dhe 12 mars në ndërtesën qendrore të Universitetit të Çemnicit, Reichenhainer Straße 90. FSFE-ja do të jetë e pranishme me një stendë informative, dhe të shtunën, 11 mars, më 16:00 Uhr im Raum V6, Max Mehl flet mbi Direktivën e BE-së për Bllokime të Radiofrekuencave. Hyrja në krejt veprimtarinë është falas.

   Monatliches Treffen der FSFE fellows Hamburg in Hamburg, Deutschland

   08 March 2017

   Die Hamburger fellows und Free Software Interessierte treffen sich am Mittwoch 8.3. ab 20:00 zum monatlichen Stammtisch. Details auf https://wiki.fsfe.org/LocalGroups/Hamburg

   Bisedë me Matthias Kirschner-in mbi Limux @58. Netzpolitischer Abend në Berlin, Gjermani

   07 March 2017

   Matthias Kirschner, presidenti i FSFE-së do të mbajë një fjalë të martën, më 7 mars, gjatë 58. Netzpolitischer Abend, organizuar nga Digitale Gesellschaft e.V. Titulli i fjalës: „Limux: Wenn einem Leuchtturm der Strom abgestellt wird“ ("Limux: nëse shuani një far") . Veprimtaria zhvillohet në c-base, Rungestraße 20, 10179 Berlin. Hyrja fillon më 19:15 dhe biseda më 20:00. Hyrja është e lirë. Hashtagu për veprimtarinë: #npa058

   Bisedë Ndriçuese në "Business Treff Open Data Day" në Vjenë, Austri

   03 March 2017

   Simoni i grupit vendor të Lincit do të mbajë një bisedë ndriçuese rreth modeleve të biznesit me Software të Lirë dhe se si ata lidhen me të Dhënat e Hapura, në Business Treff Open Data Day të organizuar nga Agjencia Vjeneze e Biznesit.

   Takimi i anëtarësisë shok për Rinin/Majnin - Bisedë: Para Publike, Kod Publik

   01 March 2017

   Të mërkurën, më 1 mars, grupi i anëtarësisë shok për Rinin/Majnin të të takohet në "Zentrale Coworking" të Frankfurtit për të ndjekur një bisedë nga Max Mehl, të titulluar "Para Publike, Kod Publik". Do të mblidhemi atje rreth orës 19:00, dhe biseda do të fillojë më 19:30.

   Open Source Leadership Summit në Lake Tahoe, CA, Shtetet e Bashkuara

   14 February 2017

   Të enjten, më 14t shkurt, drejtori ekzekutiv i FSFE-së, Jonas Öberg do të mbajë dy biseda, si pjesë e seksionit "E ardhmja" të konferencës. Tek "From EXIF to SPDX: How Persistent Metadata is Changing the World", Jonas do të flasë rreth pse dhënia e kodit burim është gjithnjë e më tepër e rëndësishme dhe te "OpenChain for Projects and SMEs" do të ndajë me pjesëmarrësit diçka nga përvoja e tij me OpenChain për projektet e Software-it të Lirë.

   Richard Stallman mban një bisedë në Mynster, Gjermani

   13 February 2017

   Të hënën, më 13 shkurt, themeluesi i entit tonë motër do të mbajë një bisedë në Mynster (NorthRin-Vestfali). Përkrahësit e FSFE-së do të ngrenë një stendë të vogël informative dhe presin të bisedojnë me publikun lidhur me Software-in e Lirë në Europë.

   FOSDEM 2017, Bruksel, Belgjikë

   04 to 05 February 2017

   FOSDEM, konferenca më e madhe në Europë mbi Software-in e Lirë, do të zhvillohet më 4 dhe 5 shkurt, në Campus Solbosch të Universitetit të Lirë të Brukselit (ULB). Hyrja është e lirë.
   Si zakonisht, FSFE-ja do të jetë e pranishme me një stendë dhe do të paraqesë të rejat e fundit nga puna e saj, një gamë të gjerë materialesh informative, ngjitëse, dhe kartolina, dhe sigurisht fjalën e fundit të modës FSFE.

   Grupi i anëtarësisë shok për Rinin/Majnin viziton Repaircafé Gallus në Frankfurt, Gjermani

   01 February 2017

   Të mërkurën, 1 shkurt, grupi i anëtarësisë shok për Rinin/Majnin do të vizitojë Repaircafé Gallus në Repair-Café Gallus të Frankfurtit. Do të mblidhemi aty rreth orës 18:00.

   Fellowshiptreffen Düsseldorf und Umgebung in Düsseldorf, Deutschland

   25 January 2017

   Fellowshiptreffen in Düsseldorf am 25.01.2017. Es ist das "traditionelle" Rückblicks- und Planungstreffenes findet wieder im Chaosdorf, Hüttenstr. 25, 40215 Düsseldorf statt. Beginn 19.30 Uhr

   Takim i Grupit Vendor të FSFE-së me Matthias Kirschner-in në Berlin, Gjermani

   12 January 2017

   Këtë të enjte, më 12 janar, Matthias Kirschner do të mbajë një bisedë frymëzuese rreth "Rruga e gjatë e fuqizimit të njerëzve për të kontrolluar teknologjinë", për takimin e grupit të FSFE-së për Berlinin. Kjo është një datë si zëvendësim i bisedës së anuluar të 10 nëntorit 2016. Janë të mirëpritur vizitorë të rinj! Fillimi zyrtar i bisedës është ora 20:00, por shumë nga ne do të jenë atje duke filluar nga ora 19:30 për një kafe apo snak të shijshëm dhe të përballueshëm, te e-lok. Vendi i zhvillimit: e-Lok Jugendclub, Laskerstraße 6-8, 10245 Berlin

   Monatliches Treffen der FSFE fellows Hamburg in Hamburg, Deutschland

   09 January 2017

   Die Hamburger fellows und Free Software Interessierte treffen sich am Montag 9.1. ab 20:00 zum monatlichen Stammtisch. Details auf https://wiki.fsfe.org/LocalGroups/Hamburg

   Takimi i anëtarësisë shok për Rinin/Majnin, Gjermani

   04 January 2017

   Të mërkurën, më 4 janar, grupi i anëtarësisë shok për Rinin/Majnin do të takohet në Zentrale Coworking, në Frankfurt. Do të mblidheni atje rreth orës 19:00.