SUMMER SALE! No shipping costs to all orders from 6 euros until 30 June!

Google helpt FSFE's Freedom Task Force bij het geven van opleidingen, bij vertegenwoordiging op conferenties en bij het vertalen van documenten

Google heeft een donatie overgemaakt om FSFE's Freedom Task Force te helpen bij het geven van opleidingen, bij vertegenwoordiging op conferenties en bij het vertalen van documenten.

"De Freedom Task Force werkt aan de creatie van een efficiënte juridische infrastructuur voor Vrije Software in Europa. Een groot deel van ons werk is gebaseerd op een direct contact met mensen en Googles bijdrage zal ons helpen om dat efficiënter aan te pakken", zegt Shane Coughlan, FTF coördinator. "Opleidingen, fysiek aanwezig zijn op het terrein en onze documentie beschikbaar stellen in de lokale talen zijn essentieel voor het uitbouwen van een coherente pan-Europese gemeenschap."

"De Free Software Foundation Europe werkt al jaren aan de promotie en de bescherming van Vrije Software in Europa. De Freedom Task Force is een mooi voorbeeld van hun visie om op langere termijn deze gemeenschap te ondersteunen", zegt Jeremy Allison, Lid van de technische staf, Software-ingenieur, Google. "Ik geloof dat ze met een nuttig werk bezig zijn en ben er dan ook trots op dat Google hun activiteiten ondersteunt."

FSFE's Freedom Task Force helpt personen, projecten en bedrijven om Vrije Softwarelicenties en de mogelijkheden die ze bieden beter te begrijpen. Opleidingen en advies geven en het beheren van een Europees juridisch en technologisch netwerk behoren tot haar kernactiviteiten. Ze proberen in heel de Europese Vrije Softwaregemeenschap een cultuur van goede praktijken te bewerkstelligen.

De FTF werkt als een non-profit organisatie onder bescherming van de Free Software Foundation Europe.

Wie meer informatie wil over de FTF of over de juridische workshops rond licenties in Europa kan contact opnemen met Shane Coughlan:

De Freedom Task Force webpagina's vindt u op https://fsfe.org/ftf/
U kan de Freedom Task Force e-mailen op contact@fsfe.org

De Free Software Foundation Europe:

De Free Software Foundation Europe (FSFE) is een niet-gouvernementele, non-profit organisatie die actief is in verschillende Europese landen en betrokken is bij veel globale activiteiten. De toegang tot software bepaalt je kansen in de digitale samenleving. Om iedereen gelijke kansen te geven in het informatietijdperk en om tevens een vrije concurrentie mogelijk te houden, werkt de FSFE aan de vooruitgang en de promotie van Vrije Software gedefiniëerd met de vrijheden om de software te gebruiken, te bestuderen, te verbeteren en te kopiëren. De FSFE werd opgericht in 2001 om het bewustzijn voor deze zaken te vergroten, om Vrije Software politiek en juridisch veilig te stellen en om mensen te ondersteunen bij het ontwikkelen van Vrije Software.

Contact:

U bereikt het FSFE schakelbord vanuit:
België: +32 2 747 03 57 ext 408
Duitsland: +49 700 373 38 76 73 ext 408
Zweden: +46 31 7802160 ext 408
Zwitserland: +41 43 500 03 66 ext 408
VK: +44 29 200 08 17 7 ext 408
Shane Coughlan, FTF Coordinator, FSFE extension: 408
Further information: https://fsfe.org