We need your long-term help now: please become an FSFE supporter today, so that we can continue to stand up for your and the next generations’ freedom.

Nieuws

#ilovefs Rapport 2016

op:
FSFE's vrijwilliger Nermin verspreid Vrije Software-liefde  in Turkije

FSFE's vrijwilliger Nermin verspreid Vrije Software-liefde in Turkije

Zondag 14 februari 2016 was een dag om de liefde te verklaren aan de mensen waar we om geven. Op deze dag viert de Vrije Software-gemeenschap traditioneel jaarlijks "I love Free Software"-dag om de ontwikkelaars achter Vrije Software te bedanken. FSFE vroeg dit jaar voor de zesde keer aan iedereen om deel te nemen en hun waardering en dankbaarheid te uiten aan hun favoriete Vrije Software-bijdragers.

We verzamelden een verscheidenheid aan liefdesverklaringen die op deze dag plaatsvonden, inclusief blogs, afbeeldingen, strips en video's. FSFE bedankt iedereen die deelnam en die van #ilovefs-dag een succes maakte. Markeer alstublieft 14 februari volgend jaar als "I Love Free Software"-dag om door te gaan met deze aardige traditie van het erkennen van de mensen en het harde werk van iedereen achter Vrije Software.

Fairphone toonde ook haar liefde voor Vrije Software

Fairphone toonde ook haar liefde voor Vrije Software

"I love Free Software, omdat..."

Liefde voor Vrije Software werd op vele manieren tot uiting gebracht. Favoriete projecten werden genoemd en erkend tijdens FOSDEM (zie onze galerij) door gebruikers en ontwikkelaars die hun dankbaarheid toonden voor de projecten waar zij van houden. Bekijk of uw favoriete Vrije Software op de lijst ontbreekt en gebruik de kans om 'dank u wel' te zeggen.

#ilovefs stressbal

#ilovefs stressbal - gebruik voor het schrijven van bugrapporten

FOSDEM was niet de enige plaats voor zoete Vrije Software-liefdesverklaringen. Sociale media en blogs stonden bol van liefde voor Vrije Software, bijvoorbeeld voor Emacs, git-cola, GNU/Linux, Chromium, Thunderbird en Scribus.

Mike Milinkovich van de Eclipse Foundation steunt #ilovefs

Mike Milinkovich van de Eclipse Foundation steunt #ilovefs

Onze voorzitter Matthias Kirschner maakte tijd om zijn erkenning uit te spreken voor Transportr, een Vrije Software-programma over openbaar vervoer voor Android.. Onze Duitse team-coördinator Max Mehl blogde over zijn favoriete Vrije Software-toepassingen voor smartphones: besturingssysteem OmniROM, de e-mailcliënt K-9 die veel mogelijkheden biedt en het veilige kletsprogramma LibreSignal. Onze Griekse team-coördinator Nikos Roussos schreef een blog over hoe u alle online communicatie, inclusief chat en video-gesprekken, kan beveiligen. Onze educatie-team-coördinator Guido Arnold bedankte ontwikkelaars achter een vrije firmware/OS voor routers OpenWRT, en onze Fellowship-coördinator Erik Albers sprak zijn erkenning uit voor de mensen achter Osmand, zijn favoriete navigatie-toepassing.

Tor facebooks #ilovefs

Tor facebook's #ilovefs

Debian stuurt haar liefde aan bijdragers en  gebruikers

Debian stuurt haar liefde aan bijdragers en gebruikers

Vrije Software is zoals liefde - het gaat om delen en om elkaar geven

Wikimedia Duitsland poste een blog met een interview met hun stafleden over de rol en het belang van Vrije Software en haar toekomst. Digitalcourage stuurde een valentijnskaart naar CiviCRM, een Vrije Software contactmanager. De Freifunk-gemeenschap in de Duitse stad Maagdenburg voorzag hun laatste op OpenWRT gebaseerde firmware release 0.34 "#ilovefs". En de Vrije Software-studentenvereniging van de Jagiellonische Universiteit in Krakau versierde de universiteit met liefdesboodschappen van haar leden, en creëerde ook twee memes.

Nicole van Wikimedia houdt van Vrije Software

Nicole van Wikimedia houdt van Vrije Software

FSF vroeg mensen om elkaars crypto-valentijn te  worden

Verschillende organisaties en Vrije Software-projecten steunden onze campagne en adverteerden met #ilovefs op hun media naar keuze. Opensource.com gebruikte deze kans om de gemeenschaps-moderators, de columnisten, adviseurs en de talloze mensen achter Vrije Software te bedanken. KDE e.V toonden hun liefde voor 'vrijheid' in Vrije Software variërend van technologie tot mensen en sociale rechtvaardigheid. #ilovefs werd ook gesteund door The Document Foundation, Open Source Business Alliance, LUKi, Kolab Systems, Debian en Xfce.

Wikimedia bakte een geweldige taart voor alle Vrije Software-bijdragers

Wikimedia bakte een geweldige taart voor alle Vrije Software-bijdragers

#ilovefs kreeg ook aandacht in LinuxVoice, op de Duitse Vrije Software-nieuwswebsite pro-linux.de, in Franse media op toolinux.com, in het Arabisch op itwadi.com, in het Italiaans op LibreItalia en in het Spaans op windtux.com en KDE Blog.

Politici bleven ook niet achter. Europees Parlementslid Julia Reda stuurde haar liefde naar Videolan VLC en de Duitse groene partij legde uit waarom zij Vrije Software steunen waarbij zij ook Vrije Software-ontwikkelaars bedankten.

Julia Reda met haar liefdesvideo voor VLC player

Julia Reda met haar liefdesvideo voor VLC player

Dit is niet alles!

#ilovefs werd ook genoemd in Arabische blogs

#ilovefs werd ook genoemd in Arabische blogs

Er is nooit teveel liefde voor Vrije Software. Gebakken goederen, 3D gedrukte harten, fantastische kunstwerken, vertederende foto's, creatieve memes en gif's, Vrije Software-activisme, liefdesbrieven, zelfgemaakte postkaarten en grappige strips, samen met talloze e-mails met persoonlijke bedankjes aan individuele ontwikkelaars die we niet in de gaten kunnen houden (omdat we tenslotte de NSA niet zijn). Er was wereldwijd liefde voor Vrije Software in de lucht en we hopen dat de vele bedankjes alle Vrije Software-bijdragers hebben bereikt en gemotiveerd.

Wees niet verlegen, geef uw liefde voor Vrije Software toe - markeer de datum voor volgend jaar!

We willen alle #ilovefs-deelnemers bedanken voor het erkennen van het belang van het harde werk en de toewijding van individuen achter Vrije Software op de dag dat we de liefde vieren. Markeer de datum, 14 februari, voor volgend jaar om het werk te erkennen van zij die dit jaar niet zijn genoemd. We moedigen u ook aan om dank u wel te zeggen wanneer u voelt dat dat passend is.