Nieuws

De FSFE heeft uw steun nodig bij het verspreiden van softwarevrijheid in Europa!

op:

Sinds 2001 stelt de Free Software Foundation Europe softwaregebruikers in staat om controle uit te oefenen over de technologie die vandaag de dag zo diep met onze levens is verweven. Als organisatie zonder winstoogmerk wordt ons werk gesteund door de voortdurende en genereuze bijdragen van onze supporters. Van publiekscampagnes tot beleidsmonitoring, van het verwijderen van juridische barrieres tot het helpen van organisaties bij het begrijpen hoe software bijdraagt aan vrijheid, transparantie en zelfbeschikking: onze supporters hebben ons geholpen om ons werk te financieren.

Word een supporter van de FSFE

Op Europees niveau wordt 2019 een bijzonder cruciaal jaar voor de vrijheid van software en technologische rechten die uw steun nodig hebben. De EU-auteursrechtenrichtlijn die zich momenteel in de fase van de formele trialoogdiscussies bevindt dreigt het vrije verkeer van online informatie te belemmeren en hinderlijke nieuwe wettelijke barrières op te werpen voor ontwikkelaars van Vrije Software. De komende verkiezingen voor het Europees Parlement in mei zullen politici worden gekozen die de wetgevende macht hebben om de Vrije Softwarebeweging in Europa voor de komende vijf jaar te beïnvloeden.

Om hen te helpen aan de slag te gaan brengen we een uitgebreide beleidsbrochure uit als onderdeel van onze "Publiek Geld? Publieke Code!"-campagne. Deze zal gebruikt worden om kandidaten voor de EU-verkiezingen in het voorjaar van 2019 te voorzien van achtergrondinformatie over de voordelen van Vrije Software voor de publieke sector. We zullen ook de handtekeningen van individuen en organisaties in Europa overhandigen in onze open brief over "Publiek Geld? Publieke Code!" en we blijven onze beweging voortzetten om te eisen dat de door de mensen betaalde code vrij beschikbaar moet zijn voor de mensen.

En natuurlijk zal de FSFE in 2019 opnieuw gebruik maken van publieke bewustmakingscampagnes en politieke lobby's, onze expertise ter beschikking stellen en promotiemateriaal en verklarende video's produceren om onze gemeenschap naar diverse evenementen in Europa te brengen en hen te laten praten over de vrijheid van software. Om onze doelen te bereiken baseren we ons werk op en vormen we onze beweging met de hulp van onze gemeenschap en vrienden, die ervoor zorgen dat onze boodschap wordt uitgedragen en gehoord wordt in zoveel mogelijk verschillende delen van onze samenleving.

U kunt ons direct helpen om deze uitdagingen in 2019 het hoofd te bieden door supporter van de FSFE te worden. Elk bedrag dat u geeft zal zeer gewaardeerd worden. Uw bijdrage heeft vandaag, morgen en doorlopend een enorme impact!

Kaart van Europa met pinnen in de hoofdsteden die met draden aan elkaar zijn verbonden

Help softwarevrijheid in Europa te verspreiden

Als u meer wilt weten over het lopende werk van de FSFE dan geeft ons jaarverslag 2018 u een beter en gedetailleerder inzicht in de projecten waar we momenteel bij betrokken zijn, welke projecten we in 2019 willen realiseren en wat we het afgelopen jaar hebben bereikt.