Team

Erik Albers

Programma-manager Digitale Duurzaamheid & Communicatie

Erik Albers is Programma-manager Digitale Duurzaamheid en Senior Communicatiemedewerker bij de Free Software Foundation Europe. Hij is verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie en maakt deel uit van de PR-, web- en gemeenschapsteams van de FSFE. Erik is sinds 2012 een gelukkige werknemer van de FSFE en werd in 2016 lid van de Algemene Vergadering.

Aandachtspunten

Als Programma-manager Digitale Duurzaamheid ontwerpt en leidt Erik de activiteiten van de FSFE met betrekking tot de duurzaamheid van Vrije Software. Hij schreef voor de FSFE artikelen over de duurzaamheid van Vrije Software, digitale duurzaamheid in internationale ontwikkelingssamenwerking en beheert de Android Opwaarderen-campagne. Erik geeft regelmatig lezingen over digitale duurzaamheid op internationale conferenties.

Als Senior Communicatie-medewerker ontwerpt Erik de inhoud en garandeert hij de continuïteit van onze communicatie, onze website, onze campagnes, maar ook het promotiemateriaal van de FSFE en onze nieuwssectie. Voor de interne communicatie organiseert hij enkele van onze grotere evenementen zoals de gemeenschapsvergaderingen van de FSFE, onze CCC-vergaderingen en de FSFE Top. Om zich te ontspannen pakt Erik graag een kraam mee en bezoekt hij een van de kleinere Vrije Software-evenementen in Europa.

Publieke lezingen en geschriften

Erik houdt ervan om algemene lezingen te geven over digitale duurzaamheid en specifiek over de duurzaamheid van software alswel vrijheid onderweg. Naast werken voor de FSFE schrijft Erik af en toe voor Netzpolitik.org.

Achtergrond

Erik studeerde politiek, sociologie, kunst en mediawetenschappen in Konstanz en Granada. Zijn liefde voor Vrije Software begon in het begin van de jaren 2000 en hij is een gepassioneerd fietser. Erik onderhoudt de meest uitgebreide Vrije Software evenementenkalender in Europa en filosofeert over Open Bron Tuinen.

Erik Albers

Contact / Volg

Motto: "Niemand zal ooit gedwongen worden om niet-vrije Software te gebruiken."

Erik houdt van Vrije Software, specifiek:

Audacity (Vrije audio-verwerker), Clementine (muziekspeler), Clementine Remote (Clementine app voor bediening op afstand), DAVx⁵ (Dav Sync), F-Droid (Vrije Software app pakketbron voor Android), Filezilla (FTP-cliënt), Firefox (browser), Giggity (programma-manager voor conferenties), Gnome (GNU/Linux desktop-omgeving), Geany (tekstverwerker), Gimp (beeldmanipulatie), GnuPG (e-mail encryptie), Gtimelog (app om tijd bij te houden), Hugin (stiksel voor panoramafoto's), Inkscape (vectorafbeeldingverwerker), OpenShot (video-verwerker), K-9 (mobiele e-mail app), Libre Office (Vrij kantoorpakket), Mastalab (Mastodon app), Mastodon (gedistribueerd gefederaliseerd FOSS sociaal netwerk), Matomo (open analyse-platform), Nextcloud (uw eigen cloud), Open Streetmap (Vrije kaarten en navigatie), Osmand (Open Streetmap navigatie-app), RawTherapee (raw-beeldmanipulatie), Scribus (publicatiegereedschap), StreetComplete (OpenStreetMap-spel), Thunderbird (e-mail cliënt), Tilda (vervolgkeuzeterminal), Transportr (begeleider voor openbaar vervoer), VLC (video-cliënt), Wordpress (CMS), Zotero (management van citaten en literatuur)