We need your long-term help now: please become an FSFE supporter today, so that we can continue to stand up for your and the next generations’ freedom.

Georg C. F. Greve

Georg C. F. Greve

Contact

Over Georg Greve

Georg Greve is opgeleid in de traditionele fysica en een autodidact in softwareontwikkeling. Hij heeft ervaring als auteur en schreef al meer dan honderd artikelen in het Engels en het Duits. Hij heeft acht jaren ervaring in de coördinatie van een internationale organisatie en heeft meer dan zeven jaar ervaring in de internationale politiek bij de Verenigde Naties, de Europese Commissie en in verschillende landen, vooral op gebied van het beleid rond informatietechnologie. Hij heeft ook al jaren ervaring in het coördineren van interdisciplinaire internationale activiteiten waarbij vaak verschillende organisaties betrokken waren. Daarnaast is hij een ervaren spreker op conferenties en tijdens seminaries met een heel divers publiek, waaronder UNCTAD, de Wereldbank en verschillende opleidingsinstituten. Hij heeft veel ervaring opgebouwd in interdisciplinaire beleidsvraagstukken rond technologie, recht en samenleving.

Naast zijn functie in het bestuur van de Free Software Foundation Europe en de Open Database Alliance, is Georg Greve CEO & voorzitter van de Raad van Bestuur bij Kolab Systems AG, de thuisbasis van de Vrije Software Kolab Groupware Solution.

U kunt een meer gedetailleerd overzicht vinden in zijn volledige Curriculum Vitae of de PDF-versie ervan.

Eerbewijzen en onderscheidingen

Op 18 december 2009 werd Georg Greve door de Bondsrepubliek Duitsland voor zijn verdiensten op het gebied van Vrije Software en Open Standaarden onderscheiden met het Federale Kruis van Verdienste. De ceremonie werd in mei 2010 gehouden in de Duitse ambassade in Bern.

Publicaties

Een selectie uit de teksten die de heer Greve publiceerde voor zijn werk bij de Free Software Foundation Europe:

Video's

Selectie van enkele video-opnamen van de heer Greve:

Meer informatie over Georg Greve