Sinds 2001 heeft de FSFE gebruikersrechten versterkt door drempels voor softwarevrijheid af te breken. We hebben mensen en organisaties 20 jaren lang geholpen te begrijpen hoe Vrije Software bijdraagt aan vrijheid, transparantie en zelfbeschikking.

Voor de komende twee decennia hebben we uw hulp nodig. We willen dat iedereen in staat is om hun technologie zelf te controleren. Vrije Software en haar vrijheden om te gebruiken, bestuderen, delen en verbeteren zijn de sleutel voor dat doel.

Internet Governance Forum (IGF)

Dynamic Coalition on Open Standards (DCOS)

De DCOS was de allereerste dynamische coalitie die werd aangekondigd op het Internet Governance Forum (IGF) in Athene, Griekenland. De eerste aankondiging staat online. De eerste discussies vonden plaats in Athene tijdens de IGF 2006 workshop over Open Standaarden. De FSFE is een van de oprichters van de DCOS, en FSFE-voorzitter Georg Greve is lid van de waarnemende stuurgroep

Het is belangrijk om weten dat de coalitie nog in opbouw is, met partners van regeringen, de industrie en niet-gouvernementele organisaties. De volgende informatie werd meegedeeld tijdens de IGF workshop in Athene in 2006, en geeft een eerste beeld van de dynamische coalitie:

Bijkomende informatie