Nieuws

Een voorzichtig welkom voor de nieuwe Vrije Softwarestrategie van de EC

op:

De Europese Commissie heeft een nieuwe versie gepubliceerd van haar strategie voor het interne gebruik van Vrije Software. De strategie behandelt nu het tijdraam 2014-2017. FSFE heeft uitgebreid input geboden aan de Commissie tijdens het updateproces.

Hoewel de strategie grofweg overeenkomt met die van de vorige versie, zijn er een aantal zichtbare verbeteringen:

"Dit document is in essentie een intentieverklaring door de Commissie," zegt FSFE's voorzitter Karsten Gerloff. "De Commissie zou veel kunnen doen om gebruik te maken van de voordelen die Vrije Software en Open Standaarden met zich meebrengen - bijvoorbeeld in de praktijk van de inkoop. Dat gezegd hebbende, vormt de nieuwe strategie een verandering ten goede en zijn we blij om te zien dat de Commissie in de juiste richting beweegt."

Cruciaal is dat de strategie wordt vergezeld door een actieplan dat erop gericht is om het in de praktijk te brengen, in tegenstelling tot eerdere versies. Het actieplan is echter niet publiek, dus is het niet mogelijk om de vooruitgang van de Commissie naar haar eigen doelen vast te stellen. FSFE hoopt dat de Commissie het actieplan uiteindelijk zal publiceren.