Sinds 2001 heeft de FSFE gebruikersrechten versterkt door drempels voor softwarevrijheid af te breken. We hebben mensen en organisaties 20 jaren lang geholpen te begrijpen hoe Vrije Software bijdraagt aan vrijheid, transparantie en zelfbeschikking.

Voor de komende twee decennia hebben we uw hulp nodig. We willen dat iedereen in staat is om hun technologie zelf te controleren. Vrije Software en haar vrijheden om te gebruiken, bestuderen, delen en verbeteren zijn de sleutel voor dat doel.

Nieuws

FSFE dient commentaar in over Reda auteursrecht-rapport

op:

Op 16 juni zal de Commissie Juridische zaken van het Europees Parlement stemmen over een rapport met een aantal innovatieve aanbevelingen voor hervorming van auteursrecht.

Het rapport is geschreven door Europees Parlementslid Julia Reda (Piratenpartij) en bestaat uit een aantal erg verstandige voorstellen om het auteursrecht aan te passen aan de uitdagingen van onze tijd. Het rapport heeft echter ook een stevige hoeveelheid weerstand opgeroepen bij de belanghebbenden die voordeel halen uit de huidige, veel te strikte regels.

De Commissie Juridische zaken zal dan beslissen over de uiteindelijke vorm van het rapport voor het stemmen in de plenaire sessie in juli. FSFE heeft input aan Europees Parlementsleden geleverd op een aantal punten die we als cruciaal beschouwen als het gaat om herziening van auteursrecht.

FSFE's input aan de leden van de Commissie Juridische zaken legt de focus op de volgende punten:

Help ons alstublieft opdat deze belangrijke aanbevelingen worden aangenomen. Bel uw Europees Parlementslid of de leden van de Commissie Juridische zaken. Het is de beste manier om hen te vertellen over deze belangrijke uitdagingen. Aarzel niet om ons complete commentaar te lezen om bewust te zijn van onze argumentatie.

Bezoek voor meer informatie alstublieft copywrongs.eu of Julia Reda's website, of lees direct de werkversie van het rapport.