Sinds 2001 heeft de FSFE gebruikersrechten versterkt door drempels voor softwarevrijheid af te breken. We hebben mensen en organisaties 20 jaren lang geholpen te begrijpen hoe Vrije Software bijdraagt aan vrijheid, transparantie en zelfbeschikking.

Voor de komende twee decennia hebben we uw hulp nodig. We willen dat iedereen in staat is om hun technologie zelf te controleren. Vrije Software en haar vrijheden om te gebruiken, bestuderen, delen en verbeteren zijn de sleutel voor dat doel.

Deze vertaling zou achterhaald kunnen zijn ten opzichte van originele tekst. Help ons alstublieft bij het vertalen van deze en andere pagina's op fsfe.org zodat mensen onze boodschap in hun moedertaal kunnen lezen.

Nieuws

FSFE kiest nieuwe voorzitter en vice-voorzitter

op:

Matthias Kirschner en Alessandro Rubini zijn de nieuwe voorzitter en vice-voorzitter van FSFE. Zij zijn vorige week in Boekarest gekozen tijdens de algemene vergadering van FSFE. Reinhard Müller is opnieuw gekozen als penningmeester. Zij zullen de twee komende jaren FSFE dienen in deze posities.

Matthias Kirschner is sinds 2009 een werknemer van FSFE. In 1999 begon hij GNU/Linux te gebruiken en realiseerde hij zich dat software alle aspecten van onze levens diep raakt. Matthias is ervan overtuigd dat technologie de samenleving zou moeten versterken en niet zou moeten beperken. Tijdens zijn studie Politieke en Beleidswetenschappen overtuigde hij FSFE in 2004 om hem als eerste stagiair aan te nemen. Sinds die tijd helpt hij andere organisaties, bedrijven en overheden te begrijpen hoe ze kunnen profiteren van Vrije Software - die iedereen de rechten geeft om software te gebruiken, te bestuderen, te delen en te verbeteren - en hoe deze rechten helpen bij het steunen van vrijheid van meningsuiting, persvrijheid of privacy.

Matthias houdt ervan om te spelen met zijn (baby)zoon. In zijn vrije tijd helpt hij bij seminars over eerste hulp in de wildernis, leest hij graag strips zoals XKCD en Transmetropolitan; Monty Python en Die Ärzte.

Alessandro Rubini is elektrotechnisch ingenieur en bezit een PhD in de computerwetenschap. Hij installeerde Linux 0.99.14, is een actief gebruiker en ontwikkelaar van Vrije Software en auteur van het boek "Linux Device Drivers". Na het behalen van zijn PhD verliet hij de universiteit omdat hij niet alleen artikelen wilde schrijven. Hij werkt nu als onafhankelijk consultant op het gebied van industrieel gebruik van GNU/Linux, vooral op drivers van apparaten, geïntegreerde systemen en ontwerp van microcontrollers en PCB's. Onlangs heeft hij met CERN gewerkt binnen het White Rabbit-project, met als doel de sub-nanoseconde-synchronisatie van I/O-kaarten. Hij werkt graag met CERN vanwege hun beleid om al hun werk te publiceren als Vrije Software en Vrije Hardware.

Alessandro was al lid van de Free Software Foundation Europe van 2001 tot 2006 en meldde zich onlangs opnieuw aan. Naar zijn gevoel is FSFE de juiste plaats om positieve en constructieve discussies over Vrije Software te houden. Naast zijn vrijwilligerswerk voor FSFE en andere Vrije Software-organisaties is hij een actieve scout, houdt hij van fietsen, is hij de vader van twee kinderen en luistert hij naar witte ruis tijdens het werk.

"Ik ben blij om zowel Matthias als Alessandro te verwelkomen in hun nieuwe rollen", zegt uitvoerend directeur Jonas Öberg. "Ze zijn beiden instrumenteel geweest in het vormen van de organisatie naar haar huidige vorm en ik kijk uit naar de expertise die zij meebrengen wanneer wij gebruikers in hun kracht zetten om technologie te controleren."