Nieuws

Berlijn verzendt een boodschap voor "I love Free Software"-dag

op:

Ter gelegenheid van de viering van "I love Free Software"-dag op 14 februari is de Rijksdag in Berlijn afgelopen weekend verlicht geweest met de boodschap "Give Free Software A Chance". Andere boodschappen zijn op verschillende gebouwen en symbolische plaatsen in Berlijn geprojecteerd. "Build Free Software - Not Walls" kon worden gelezen op de Berlijnse muur en het federale ministerie van Financiën is verfraaid met de slogan "Public Money, Public Code". Daarmee vestigen activisten de aandacht op het belang van een grotere waardering van Vrije Software.

Vertegenwoordigers van FSFE bezorgden ook een open brief, vergezeld van een roos, aan alle leden van het Duitse parlement. Daarin eisen zij meer politieke steun voor Vrije Software en meer erkenning van vrijwillige Vrije Software-ontwikkeling.

Max Mehl, programma-manager van FSFE, geeft commentaar: "Vrije Software stelt iedereen in staat om programma's voor ieder doel te gebruken, te bestuderen, te delen en te verbeteren. Deze rechten helpen andere fundamentele rechten zoals vrijheid van meningsuiting, persvrijheid en privacy. Daarom vragen we aan de politiek en de overheid om publiek gefinancierde software te publiceren onder een vrije licentie. Met publiek geld gefinancierde software zou een gemeenschappelijk goed moeten zijn dat voor iedereen beschikbaar is zodat de hele samenleving ervan kan profiteren."

De "I love Free Software"-dag word op iedere Valentijnsdag gevierd en is toegewijd aan de talloze vrijwillige medewerkers aan Vrije Software.

Meer informatie: