Nieuws

Felicitaties aan de FSF voor haar 35ste verjaardag

op:

FSFE's zusterorganisatie FSF viert deze week haar 35ste verjaardag. 35 Jaar werken voor softwarevrijheid en veel mensen en organisaties inspireren om op te komen voor gebruikersvrijheden verdient een grote felicitatie. Bekijk en lees de felicitatielezing van FSFE's voorzitter Matthias Kirschner.

35 jaren geleden is de Free Software Foundation opgericht om te werken voor de rechten van gebruikers om software te gebruiken, te bestuderen, te delen en te verbeteren. Achteraf gezien was dit een logische stap maar in the jaren 1980 was dit visionair.

Door de jaren leerden steeds meer mensen, organisaties, bedrijven en overheden waarom Vrije Software belangrijk is voor een vrije samenleving.

Er zijn nu veel verschillende mensen en organisaties die iedere dag bijdragen aan softwarevrijheid.

Samen kunnen we zekerstellen dat alle mensen kunnen begrijpen hoe software werkt, de software zonder discriminatie gebruiken voor welk doel ook, het met anderen delen en aan eigen specifieke behoeften aanpassen, Samen kunnen we de voortgaande groei en het succes van de Vrije Softwarebeweging, die de FSF is begonnen, zekerstellen.

Bedankt FSF, voor het voorbereidende werk voor de Vrije Softwarebeweging en voor het inspireren van vele organisaties en mensen, inclusief de FSFE en mijzelf, om tijdens de komende decennia te werken voor de softwarevrijheid van gebruikers.

Bedankt en een vrolijke verjaardag!

Er zal op 9 oktober via livestream en IRC een online viering plaatsvinden waaraan ook gastsprekers van de FSFE deelnemen.