Nieuws

Leer over Vrije Software in juridische context met FSFE's Legal Education Day

op:

De FSFE organiseert op zaterdag 6 november een juridische onderwijsdag. Dit online-evenement kan door iedereen worden bijgewoond. Het zal lezingen en vraag-en-antwoordsessies over de basisprincipes van auteursrecht, licenties en andere juridische onderwerpen bevatten. Het evenement zal Vrije Software-ontwikkelaars helpen om deze juridische onderwerpen te begrijpen zodat hun software-projecten hun volledige potentieel kunnen bereiken.

We houden allemaal van de vier vrijheden die Vrije Software aan gebruikers en ontwikkelaars geeft en hoe ze ten goede komen aan de individuele gebruiker en de digitale samenleving als geheel. Om deze deze vrijheden te garanderen vertrouwen gebruikers van Vrije Software op juridische instrumenten en het rechtssysteem om ze te kunnen handhaven wanneer anderen ze proberen van ons af te nemen.

Het begrijpen en naleven van de juridische kaders en licentieverplichtingen kan soms ontmoedigend werken. Enige basiskennis kan u en uw softwareproject echter veiliger houden van juridische aspecten, terwijl het ook helpt om een gezonde Vrije Software-omgeving te bouwen, gebaseerd op openheid en gemeenschap.

We zijn blij dat we de FSFE online Juridische Onderwijsdag, 'Legal Education Day', kunnen organiseren en wel op zaterdag 6 november 2021 om 12:00 uur CET. Het evenement wordt online gehouden op de FSFE-infrastructuur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Met dit evenement willen we juridische basiskennis verspreiden over de juridische context van Vrije Software, zodat het van een licentie voorzien van uw softwareproject en het voldoen aan relevante wettelijke verplichtingen een minder ontmoedigende taak zal zijn!

Hou voor meer nieuws de LED-pagina in de gaten. In de tussentijd kunt u er voor kiezen om uw aanwezigheid bij ons te registreren zodat we een goed beeld kunnen krijgen van het aantal personen dat aan dit evenement zal deelnemen.

we hopen u er binnenkort te zien!