Nieuws

De FSFE op FOSDEM 2022

op:

Net als in 2021 zal de FOSDEM dit jaar online plaatsvinden. Maar dit weerhoudt ons er niet van om opnieuw medeorganisator te zijn van de Devroom over juridische en beleidskwesties, noch om met een digitale kraam aanwezig te zijn. Wij zijn enthousiast en verheugen ons erop u gedurende het hele weekeinde een interessant programma te presenteren.

Zoals elk jaar zal de FSFE aanwezig zijn op FOSDEM, het grootste jaarlijkse Vrije Software-evenement in Europa. In de editie van dit jaar zijn we, helaas weer alleen digitaal, voor de tweede keer medeorganisator van de Legal and Policy Issues Devroom. Niettemin hebben wij voor zaterdag een opwindend programma voor u opgesteld en hopen u daar te zien.

FSFE-kraam 2018
Een afbeelding van onze kraam in 2018. Hoewel FOSDEM ook dit jaar weer online zal plaatsvinden kijken we ernaar uit u te verwelkomen op onze digitale kraam.

De editie van dit jaar wordt om 13.00 uur CET afgetrapt met een voordracht van Masafumi Ohta over "How to teach OSS licenses and compliances at a university". Hij doceert over dit onderwerp aan de universiteit van Electro-Communications in Japan.

Om 13.30 uur CET geeft Italo Vignoli, een bekend voorvechter van Vrije Software en consultant in marketing en publieke relaties, een presentatie over "Waarom de pandemie FOSS zou kunnen helpen, maar een overwinning was voor propriëtaire software".

Veiligheidsexpert Christopher Klootz presenteert om 14.00 uur CET een lezing over "A globally unified governance framework for Open Source - International arbitration to harmonize the security provisions of sovereign states and Open Source? The Java Virtual Machine, Ceph and abstraction layers".

>Om 14.30 uur CET geeft Vittorio Bertola, verantwoordelijk voor innovatie en beleidsactiviteiten bij Open-Xchange, een vervolg op zijn lezing van vorig jaar en presenteert "An update on the Digital Markets Act - The new European rules for online competition".

Lucas Lasota, de adjunct-directeur juridische zaken van de FSFE, geeft ook een vervolg aan zijn lezing van vorig jaar en legt om 15.00 uur CET uit "Why Device Neutrality is important for Free Software?".

Ter afsluiting van de Legal and Policy Devroom vatten de organisatoren de punten van de dag samen en behandelen zij om 15.30 uur CET enkele onderwerpen die op de agenda ontbraken.

Digitale kraam

Als u op de hoogte wilt blijven en geïnteresseerd bent in enkele van onze andere activiteiten dan kunt u onze digitale kraam bezoeken of ons volgen op sociale media. Bezoek ook de officiële FOSDEM-pagina tijdens het evenement voor algemene updates.