SUMMER SALE! No shipping costs to all orders from 6 euros until 30 June!

Nieuwsbrief

FSFE Nieuwsbrief februari 2018

Geschreven door  op  

Barcelona is de eerste gemeenteraad die deelneemt aan FSFE's "Publiek Geld? Publieke Code!" campagne

"Fondsen die afkomstig zijn van burgers zullen moeten worden geinvesteerd in systemen die kunnen worden hergebruikt en open staan voor een lokaal ecosystem" zegt Francesca Bria, commisaris voor digitale technologie en innovatie van Barcelona. Zij is de drijvende kracht achter het digitale transformatieplan van de stad, dat onder andere als doel heeft om het stadsbestuur over te laten stappen op het gebruik van Vrije Software en open data. force behind the City's Digital Transformation Plan, which - among other things - aims to establish the use of Free Software and open data in the city's administration.

Stap voor stap zullen alle essentiële programma's worden vervangen door Vrije Software-oplossingen, tot de stad uiteindelijk haar huidige Windows-systeem vervangt door een geschikt GNU/Linux-systeem. Daarmee is de gemeente Barcelona op weg naar het bereiken en garanderen van "complete technologische soevereiniteit". Het plan is dat in het voorjaar van 2019, als de termijn voor deze gemeenteraad eindigt, de gemeenteraad 70% van haar softwarebudget uitgeeft aan open-bron software.

Met dit in gedachte is Barcelona de eerste gemeenteraad die de Open Brief van onze "Publiek Geld? Publieke Code!"-campagne ondertekende. Het doet de FSFE goed dat een van Europa's grootste metropolitane gebieden overstapt naar Vrije Software en we wensen Barcelona veel success!

I love Free Software Day

Ieder jaar viert onze gemeenschap op 14 februari "I Love Free Software Day". Ons rapport over de viering van dit jaar volgt snel. We willen u nu al bedanken voor de honderden liefdesverklaringen via sociale media-kanalen, afbeeldingen van mensen die hun favoriete Vrije Software-projecten vieren, zoals Developers Italia, prachtige kunstprojecten zoals deze van Grise Bouille en verschillende blogs die informeren over de voordelen van Vrije Software. We vonden zelfs mensen die zich op ontwikkelplatforms aanmelden om hen te bedanken op "I love Free Software Day".

Dank u voor het vieren met ons en kijk uit naar het gedetailleerde rapport dat snel volgt.


Neem deel aan onze gemeenschap van vrijheidsstrijders.


Wat heben we verder gedaan? Binnen en buiten de FSFE

Mis het niet! Komende activiteiten met de FSFE

Het doet ons goed om te zien dat een eerste lokale FSFE-ontmoeting in Madrid (Spanje) plaatsvindt, op 22 februari en op 3 maart. We wensen alle deelnemers een positieve en zinvolle bijeenkomst toe. Woont u in deze regio, mis het dan niet.

Mist u een lokale FSFE-groep in uw regio en wilt u er een beginnen, neem dan contact op met onze gemeenschapscoördinator Erik Albers. Hij helpt u graag op weg.

Word actief

Heeft u online een interessant Vrije Software-artikel gevonden dat u zou willen delen? Heeft u misschien een vraag die u met andere Vrije Software-activisten zou willen delen? Of wilt u uw komende Vrije Software-evenement aankondigen of een voorbij evenement rapporteren? Post het dan op een van onze publieke e-maillijsten en deel het met de gemeenschap! We hebben op dint moment actieve publieke e-maillijsten in het Engels, Duits, Spaans en Grieks.

Woont u in Italie? Neem dan contact op met uw lokale kandidaten tijdens hun lopende verkiezingscampagnes, wijs hen op onze "Publiek Geld? Publieke Code!"-campagne en stel hen de vragen die we ook aan deelnemende partijen hebben gestuurd, of vergelijkbare vragen.

Draag bij aan onze nieuwsbrief

Als u uw ideeën, afbeeldingen of nieuws wilt delen, stuur ze dan naar ons. Het adres is, zoals altijd, newsletter@fsfe.org. We kijken ernaar uit om van u te horen!

Met dank aan onze gemeenschap, alle vrijwilligers, supporters en donoren die ons werk mogelijk maken. En met dank aan onze vertalers, die u in staat stellen om deze nieuwsbrief in uw moedertaal te lezen.

Uw eindredacteur, Erik Albers


Neem deel aan onze gemeenschap van vrijheidsstrijders