SUMMER SALE! No shipping costs to all orders from 6 euros until 30 June!

Nieuwsbrief

FSFE Nieuwsbrief mei 2018

Geschreven door  op  

LLW2018: De FSFE brengt top juridische experts bij elkaar om te debatteren over juridische en licentiekwesties aangaande Vrije Software

De FSFE volgde een meer dan een decennium durende traditie door opnieuw haar jaarlijkse Vrije Software juridische en licentiewerkgroep (LLW) te organiseren in het Spaanse Barcelona. Het fungeerde als een ontmoetingsplaats voor 's werelds leidende juridische experts om te debatteren over kwesties en beste praktijken die te maken hebben met Vrije Software-licenties. Dit jaar besloten we om het evenement terig te brengen naar haar 'roots' en de nadruk te leggen op het "werkgroep"-deel van de originele titel van het evenement. Onze driedaagse conferentie trok ongeveer 120 juridische experts en bood een ongeëvenaard aantal parallelle tracks en interactieve sessies die waren ontworpen om te duiken in de meest controversiële onderwerpen in de juridische wereld van Vrije Software.

Enkele van de onderwerpen die tijdens deze conferentie aan bod komen waren: een update over hoe een succesvolle juridisrhe defensiestrategie tegen auteursrechttrollen te bouwen, aanbevelingen over hoe om te gaan met uitdagingen op het gebied van compliance in container-afbeeldingen en een overzicht over wat decennia van Vrije Software-licenties ons kan leren op het gebied van het delen van data. Een gedetailleerder rapport over dit belangrijke evenement volgt in de komende weken.

Polina Malaja, FSFE's juridisch coördinator, presenteert tijdens LLW 2018

Polina Malaja, FSFE's juridisch coördinator, presenteert tijdens LLW 2018

De FSFE-gemeenschap als onderzoeksgebied

Al meer dan 15 jaar is FSFE een duurzame organisatie zonder winstoogmerk met een verspreid netwerk van mensen die hun tijd en inspanning geven voor onze gemeenschappelijke missie om gebruikers in staat te stellen technologie te controleren. Daarom koos Giacomo Poderi de FSFE-gemeenschap als een van zijn onderzoeksgebieden in het “Infrastructuring SuStainable Playbour“ (ISSP) project. Dit project onderzoekt de duurzaamheid van op samenverking gebaseerde ruimtes en richt zich op de voortdurende bijdragen van deelnemers aan het onderhoud en de ontwikkeling van zulke ‘plaatsen’.

Als u bijdraagt aan FSFE's missie of dat vroeger hebt gedaan en u vind het goed om een interview te geven neem dan alstublieft contact op met Giacomo Poderi. In dit onderzoek worden geen data automatisch verzameld en de verwachting is dat er geen gevoelige data worden verzameld. De anonimiteit van de deelnemers wordt gewaarborgd bij iedere derde activiteit die te maken heeft met dit onderzoek.


Neem deel aan onze gemeenschap van vrijheidsstrijders.


Wat hebben we verder gedaan? Binnen en buiten de FSFE

Kom in actie

We hebben opgeroepen om deel te nemen aan de FSFE-track tijdens de Libre Software Meeting 2018 en FSFE's gemeenschapsontmoeting van 7 tot 9 juli in het Franse Straatsburg. Dankzij verscheidene inzendingen moeten we de laatste details van de agenda nog bepalen, maar u kunt al een eerste blik werpen op onze track en de belangrijkste informatie over accomodatie en organisatie op onze wiki-page.

Als u deel wilt nemen aan de Libre Software Meeting en onze gemeenschapsontmoeting organiseer uw reis dan snel en boek een geschikt hotel. We verwachten dat veel mensen zullen deelnemen aan het evenement en Staatsburg trekt in de zomerweekeinden in het algemeen veel bezoekers.

Draag bij aan onze nieuwsbrief

Als u uw ideeen, afbeeldingen of nieuws wilt delen, verzend ze dan naar ons. Het adres is, zoals altijd, newsletter@fsfe.org. We kijken ernaar uit om van u te horen!

Met dank aan onze gemeenschap, alle vrijwilligers, supporters en donoren die ons werk mogelijk maken. En met dank aan onze vertalers, die u in staat stellen om deze nieuwsbrief in uw moedertaal te lezen.

Uw eindredacteur,
Erik Albers


Neem deel aan onze gemeenschap van vrijheidsstrijders.