Nieuwsbrief

FSFE Nieuwsbrief april 2019

Geschreven door admin op  

De nieuwsbrief van deze maand licht de aanwezigheid van FSFE's campagne "Publiek Geld? Publieke Code!" in Duitse media en haar groeiende populariteit door Europa uit. U kunt een korte herinnering van het nieuws betreffende de stemming over de Auteursrichtlijn vinden evenals een korte samenvatting van wat we verder hebben gedaan gedurende de afgelopen maand. In de Word Actief-sectie van deze maand herinneren we u aan de nieuwe open oproep voor de lancering van het Next Generation Internet project waar we deel van uitmaken. Verder kunt u meer te weten komen over nieuwe evenementen die we bezoeken en de Web-a-thon die we in Frankfurt am Main organiseren.

"Publiek Geld? Publieke Code!" in Duitse media

PGPC in Duitse media
PGPC in Duitse media

Onze campagne Publiek Geld? Publieke! is nu echt begonnen, zoals Duitse media WDR en t3n eerder deze maand aandacht aan hebben besteedt. Het initiatief van de FSFE ontving prominente steun in de media van verschillende Bondsdagleden, digitale politici, activisten en publicisten die vrije licenties voor software die betaald is met geld uit de publieke sector omarmen.

Verder publiceerde t3n, die ook de campagne steunt, een interview met FSFE's manager Publiek Beleid Alexander Sander over de manier waarop de publieke sector, zoals de stad Barcelona, Vrije Software inzet bij het beheer en bij stedelijke oplossingen: "De stad slaagt erin om "met passende digitale oplossingen te reageren op de digitale transformatie". "De agenda van de overheid wordt vandaag de dag voor 70 procent bepaald door voorstellen vanuit Decidim". Hij gelooft dat overheden op lange termijn geld zouden kunnen besparen door Vrije Open Bron Software te gebruiken: verschillende gemeenschappen zouden programma's en kennis kunnen delen, nieuwe software zou niet tegen hoge kosten gekocht hoeven te worden of compleet opnieuw worden ontwikkeld." Alexander Sander benoemde ook dat Barcelona de eerste grote Europese stad is om deze actie te steunen.

Voelt u zich alstublieft vrij om ook uw steun te laten blijken door de boodschap verder te vertellen en onze brochure te delen.

Het Europees Parlement nam de controversiele auteursrechtrichtlijn aan met 348 stemmen voor, 247 stemmen tegen en 36 absenties. Verhitte discussies over de introductie van uploadfilters zijn geeindigd in protesten van honderdduizenden mensen op straten door heel Europa. U kunt ons persbericht over dit onderwerp lezen.


Neem deel aan onze gemeenschap van vrijheidsstrijders: https://my.fsfe.org/support


Binnen en buiten de FSFE

Pablo González in Medialab Madrid
Pablo González in Medialab Madrid
Escola del Treball de Barcelona
Escola del Treball de Barcelona

Mis het niet: komende evenementen met de FSFE

Word actief

Next Generation Internet Project - Open Oproep
Next Generation Internet Project - Open Oproep

Next Generation Internet Initiative: De derde oproep voor NGI Zero Discovery en NGI Zero PET is geopend op 1 april 2019, met een deadline voor inzendingen op 1 juni 2019 12:00 CET.

NGI Zero Discovery zoekt projectvoorstellen tussen 5.000 en 50.000 euro, met de potentie om op te schalen na bewezen potentieel. Zoeken (op internet, vert.) zou geen poortwachter, geen zwarte doos of een privacynachtmerrie moeten zijn. Als het internet het equivalent van wereldwijde hersenen zou zijn dan zouden we creativiteit en diversiteit nodig hebben op de paden door die hersenen om haar echte potentieel vrij te maken. Zoeken en ontdekken zijn basisbehoeften voor alle mensen van alle leeftijden en we willen graag krachtige nieuwe technologie overhandigen aan toekomstige generaties als bouwblokken voor een eerlijke en democratische samenleving en een open economie waar iedereen voordeel van heeft.

NGI Zero PET zoekt projectvoorstellen tussen 5.000 en 50.000 euro, met de potentie om op te schalen na bewezen potentieel. Betrouwbaarheid, vertrouwelijkheid, integriteit en veiligheid zouden het "nieuwe normaal" van het internet moeten zijn: iets waar gewone gebruikers zich geen zorgen over hoeven te maken. Vertrouwen is een van de belangrijkste drijfveren van Next Generation Internet en een adequaat niveau van privacy is een niet-onderhandelbare vereiste daarvoor. De wens is om onafhankelijke onderzoekers en ontwikkelaars te helpen bij het creeeren van krachtige nieuwe technologie en ze te helpen deze te overhandigen aan toekomstige generaties als bouwblokken voor een eerlijke en democratische samenleving en een open economie waar iedereen voordeel van heeft.

Als uw voorstel de lijst met winnaars haalt zult u licentie-advies en consultatie van het FSFE-team ontvangen.

Draag bij aan onze nieuwsbrief

Als u uw ideeën, afbeeldingen of nieuws wilt delen, stuur ze dan naar ons. Het adres is, zoals altijd, newsletter@fsfe.org. We kijken ernaar uit om van u te horen!

Met dank aan onze gemeenschap, alle vrijwilligers, supporters en donoren die ons werk mogelijk maken. En met dank aan onze vertalers die u in staat stellen om deze nieuwsbrief in uw moedertaal te lezen.

Uw eindredacteur,

Galia Mancheva


Neem deel aan onze gemeenschap van vrijheidsstrijders: https://my.fsfe.org/support