SUMMER SALE! No shipping costs to all orders from 6 euros until 30 June!

Nieuws

FTF publiceert een gids voor het opzetten van een juridische structuur voor Vrije Softwareprojecten for Free Software projects

op:

FSFE's Freedom Task Force (FTF) wil graag de publicatie bekend maken van een gids die kan helpen bij het opzetten van een juridische structuur voor Vrije Softwareprojecten

De gids geeft tips voor het consolideren van de juridische positie van Vrije Softwareprojecten. U vindt er onder andere informatie voor het opzetten van juridische entiteiten, het aanpakken van auteursrechten, het beheren van handelsmerken en goede praktijken voor het beheren van projecten.

"Eens een project succesvol wordt, is het belangrijk dat de leden even stilstaan bij de vraag welke structuren het best bij het project passen, compatibel kunnen zijn met de oorspronkelijke principes en tevens de integriteit beschermen van de gemeenschap die rond het project is gegroeid", zegt Shane Coughlan, coördinator van de FTF. "Deze gids kan de basis vormen voor een intern debat, zodat men de juiste vereisten kan voorleggen bij het consulteren van specialisten."

"Geen twee projecten zijn hetzelfde. Maar elk project is wel gebaat bij een stevige, gezonde, juridische basis", zegt Graeme West, stagiair bij de FTF. De gids werd geschreven door de FTF-ploeg in samenwerking met het Europees Juridisch Netwerk. Hij maakt deel uit van de vernieuwde FTF website, waar u nog andere informatie kan vinden. Zoals bijvoorbeeld richtlijnen voor het naleven van licenties.

Via deze link komt u bij de gids.

De Freedom Task Force

De Freedom Task Force is een project van de Free Software Foundation Europe om mensen te helpen Vrije Softwarelicenties en de mogelijkheden die ze bieden beter te begrijpen. Wij geven opleidingen, bieden ondersteuning en beheren de juridische aspecten van de FSFE. Onze doelen zijn het delen van kennis over Vrije Softwarewetgeving, de belangen van Vrije Softwareprojecten veilig stellen, specialisten in deze materie samenbrengen en organisaties met gelijklopende doelen ondersteunen. Wij geloven in een positieve, opbouwende dialoog met een duurzame langetermijnvisie voor Vrije Software.

De FTF homepage vindt u op https://fsfe.org/ftf

e-mail: contact@fsfe.org

telefoon:

Woordvoerder: Shane Coughlan, FTF Coördinator, FSFE extensie: 408

De Free Software Foundation Europe

De Free Software Foundation Europe (FSFE) is een niet-gouvernementele, non-profit organisatie die actief is in verschillende Europese landen en betrokken is bij veel globale activiteiten. De toegang tot software bepaalt je kansen in de digitale samenleving. Om iedereen gelijke kansen te geven in het informatietijdperk en om tevens een vrije concurrentie mogelijk te houden, werkt de FSFE aan de vooruitgang en de promotie van Vrije Software gedefiniëerd met de vrijheden om de software te gebruiken, te bestuderen, te verbeteren en te kopiëren. De FSFE werd opgericht in 2001 om het bewustzijn voor deze zaken te vergroten, om Vrije Software politiek en juridisch veilig te stellen en om mensen te ondersteunen bij het ontwikkelen van Vrije Software.

U vindt meer informatie over het werk van de FSFE via https://fsfe.org/.

Contact

Coördinaten van de FSFE.