Nieuws

De FSFE lanceert haar Vrije PDF-lezer campagne

op:

De Fellowship van de Free Software Foundation Europe is verheugd u haar nieuwste initiatief te kunnen voorstellen: pdfreaders.org, een website met informatie over PDF en links naar Vrije Software PDF-lezers voor de meest verspreide besturingssystemen.

"Dankzij Open Standaarden kunnen consumenten profiteren van een goede interoperabiliteit, grotere concurrentie en een ruimere keuze, wat hen onafhankelijk maakt van de producenten en hen tevens beter waar biedt voor hetzelfde geld", zegt FSFE's voorzitter Georg Greve. "Aangezien de meeste PDF versies voldoen aan de kwaliteitseisen die men stelt voor het opmaken van geformatteerde tekst en documenten, wordt het PDF-formaat vaak gebruikt voor het verpreiden van informatie die gebruikers nodig hebben voor specifieke producten. pdfreader.org toont alternatieven die de kracht van het PDF-formaat als Open Standaard extra in de verf zetten."

De coördinatoren van pdfreaders.org, Hannes Hauswedell en Jan-Hendrik Peters hebben de meest recente versie van de site online geplaatst. Gebruikers van het PDF-formaat kunnen er een korte beknopte beschrijving vinden om beter gebruik te maken van de voordelen die Open Standaarden en Vrije Software kunnen bieden.

"Dankzij Vrije Software hebben we controle over de software die we gebruiken. En Open Standaarden geven ons controle over onze eigen gegevens, waar verschillende groepen implementaties voor kunnen ontwikkelen", legt Jan-Hendrik Peters uit. "Wij willen aantonen dat gebruikers van het Portable Document Format van beide voordelen kunnen genieten."

Hannes Hauswedell voegt hier nog aan toe: "Net zoals bij Vrije Softwareprojecten zijn we vertrokken van een idee. We hebben een eerste versie van de website ontwikkeld. Dankzij massa's feedback konden we de pagina steeds verbeteren. We willen dan ook iedereen bedanken die ons hierbij hielp. Deze pagina is een groepswerk, dat alleen bestaat dankzij elke individuele bijdrage."

"De site bevat ook een pagina met banners in verschillende talen die je naast de PDF-bestanden op je website kan plaatsen", zegt Matthias Kirschner, coördinator van FSFE's Fellowship. "Wij hopen dat binnen het jaar geen PDF-bestanden meer worden aangeboden zonder de bijhorende alternatieve banner naar het producent-onafhankelijke pdfreaders.org."

De Free Software Foundation Europe

De Free Software Foundation Europe (FSFE) is een niet-gouvernementele, non-profit organisatie die actief is in verschillende Europese landen en betrokken is bij veel globale activiteiten. De toegang tot software bepaalt je kansen in de digitale samenleving. Om iedereen gelijke kansen te geven in het informatietijdperk en om tevens een vrije concurrentie mogelijk te houden, werkt de FSFE aan de vooruitgang en de promotie van Vrije Software gedefiniëerd met de vrijheden om de software te gebruiken, te bestuderen, te verbeteren en te kopiëren. De FSFE werd opgericht in 2001 om het bewustzijn voor deze zaken te vergroten, om Vrije Software politiek en juridisch veilig te stellen en om mensen te ondersteunen bij het ontwikkelen van Vrije Software.

U vindt meer informatie over het werk van de FSFE via https://fsfe.org/.

Contact

Coördinaten van de FSFE.