SUMMER SALE! No shipping costs to all orders from 6 euros until 30 June!

Deze vertaling zou achterhaald kunnen zijn ten opzichte van originele tekst. Help ons alstublieft bij het vertalen van deze en andere pagina's op fsfe.org zodat mensen onze boodschap in hun moedertaal kunnen lezen.

Nieuws

Fellowshipstemming voor GA-zetels – Nominaties

op:

De stemming voor de eerste Fellowshipzetel in de Algemene Vergadering wordt beëindigd op 1 juni. Ruim op tijd voor de volgende algemene vergadering die gepland is van 19 tot 21 juni in Miraflores de la Sierra, Spanje.

De voorbereidingen voor deze stemming beginnen nu en zullen uitmonden in de aanstelling van de eerste rechtstreekse vertegenwoordiger van de Fellowship in het strategisch beslissingsorgaan van de FSFE.

Zoals u misschien al gelezen hebt worden er twee zetels voorzien. Dit jaar wordt een eerste afgevaardigde verkozen, de tweede zetel wordt volgend jaar toegewezen. Elke vertegenwoordiger zetelt twee jaar. Vanaf dit jaar zal er dus jaarlijks een verkiezing gehouden worden

De Fellowshipvertegenwoordiger is een volwaardig lid van de Algemene Vergadering en heeft dezelfde rechten en plichten als de andere leden. Als u wil zien met wie de nieuw verkozene zal samenwerken kan u deze pagina raadplegen.

Wie mag stemmen?
Elke geregistreerde Fellow kan stemmen.
Wie kan zich verkiesbaar stellen?
Wie zich kandidaat wil stellen moet reeds een jaar voor de verkiezing actief zijn als Fellow zodat we zeker zijn dat de verkozene vertrouwd is met de organisatie en haar werking.
Verkiezingsplatform
Alle kandidaten moeten gebruik maken van de wiki en/of blog voor het voeren van hun campagne. Zo krijgen al de Fellows de kans om de kandidaten te leren kennen. Fellows kunnen er voor kiezen de pagina alleen beschikbaar te maken voor andere Fellows.
De stemprocedure
We zullen gebruik maken van de Schulze methode. Een populair systeem dat ook door Debian, Wikimedia en anderen gebruikt wordt. Het is een beproefde methode die goed bestand is gebleken tegen abnormaal stemgedrag.

U kan zich kandidaat stellen door voor 1 april uw kandidatuur via e-mail bekend te maken aan contact@fsfe.org. Geef de e-mail als onderwerp "Candidate Fellowship seat". In de e-mail moet u verklaren zich kandidaat te stellen voor de verkiezing in de GA en uzelf kort voorstellen. We gebruiken deze informatie om een lijst met kandidaten op te stellen voor al de Fellows.

Men kan alleen zichzelf kandidaat stellen. Als u Fellows kent die volgens u goede kandidaten zouden zijn, motiveer ze dan om deze uitdaging aan te gaan en zich te registreren.

Voor meer informatie kan u contact opnemen met onze Fellowshipcoördinator Matthias Kirschner via contact@fsfe.org.

Meer info: