Sinds 2001 heeft de FSFE gebruikersrechten versterkt door drempels voor softwarevrijheid af te breken. We hebben mensen en organisaties 20 jaren lang geholpen te begrijpen hoe Vrije Software bijdraagt aan vrijheid, transparantie en zelfbeschikking.

Voor de komende twee decennia hebben we uw hulp nodig. We willen dat iedereen in staat is om hun technologie zelf te controleren. Vrije Software en haar vrijheden om te gebruiken, bestuderen, delen en verbeteren zijn de sleutel voor dat doel.

Nieuws

Thomas Jensch wordt coördinator van FSFE's edu-team

op:

Thomas Jensch, momenteel stagiair in het FSFE kantoor te Zürich, wordt coördinator FSFE's edu-team. Eén van zijn stageopdrachten is het reorganiseren en heropstarten van de FSFE's activiteiten die verband houden met Vrije Software in het onderwijs. Hij heeft er ook mee ingestemd deze functie als coördinator te blijven uitoefenen na het beëindigen van zijn stageperiode in november.

Eén van de eerste doelstellingen van het team is het updaten en herwerken van de 'Onderwijs' projectpagina's en de wiki-pagina met nuttige informatie en links over Vrije Software in het onderwijs.

Als u nieuws en updates over de activiteiten van het team wil ontvangen kun u zich inschrijven voor de edu-eu@gnu.org mailinglist. U kan het kernteam ook rechtstreeks mailen via edu-team@lists.fsfe.org

Karsten Gerloff, voorzitter van de FSFE, werd onlangs nog geïnterviewd over de rol en de visie van FSFE over het gebruik van Vrije Software in het onderwijs. U kan het interview hier lezen (in het Duits).