Nieuws

#ilovefs Rapport 2014

op:

Op 14 februari lieten mensen over de hele wereld hun dankbaarheid en waardering zien voor hun partner en voor Vrije Software en zij die daaraan bijdragen. Met onze jaarlijkse #ilovefs vroegen we u om uw favoriete ontwikkelaars en projecten te bedanken en we waren overweldigd door de resonantie op blogs, sociale netwerken en e-maillijsten.

Taarten die er heerlijk uitzien met ilovefs-vlaggen

Ontwikkelaars en bijdragers aan Vrije Software-projecten werken hard voor onze vrijheid en zeker op deze dag versterken velen van hen hun motivatie. Bedankt voor uw deelname aan de #ilovefs-campagne van dit jaar en beleef plezier aan enkele van de vele liefdesverklaringen die we verzamelden:

Adrienne ziet Vrije Software als een belangrijk deel van haar leven en legt uit waarom zelfs kleine stappen in het gebruik van Vrije Software betekenis hebben:

Ik gebruik het omdat het is geschreven door mensen die veel geven om hun werk, en het willen verbeteren. Het herinnert me aan de Hebreeuwse zin tikkun olam, die het herstellen (of helen) van de wereld betekent. Vrije Software betekent dat u code kan lezen, wat betekent dat u het kan verbeteren - en het dan verbeterd door kan geven. Vrije Software herstelt de wereld met geavanceerde projecten die met integriteit zijn gemaakt voor mensen die ze nodig hebben, en dat kosteloos. Op een dag hoop ik code bij te

Adrienne ziet Vrije Software als een belangrijk deel van haar leven en legt uit waarom zelfs kleine stappen in het gebruik van Vrije Software betekenis hebben:

dragen aan projecten die mensen iedere dag gebruiken.

Rozen zijn rood, violen zijn blauw, omhels deze Valentijnsdag een gnu

Tamara was een stagiaire bij een lokaal hacklab en zegt dat het kennen en onderwijzen van de ideologie en boodschap van Vrije Software cruciaal is:

Het is echt belangrijk dat, terwijl ze me de puur technische dingen leerden over Linux en me hielpen met programmeren, ze er op stonden dat ik bekend ben met de ideologie van Vrije Software en waar het voor staat, en waarom dat cruciaal is voor ons. Ze lieten me kijken naar documentaires, ze praatten, deelden, herhaalden. En ik dank ze daarvoor. Ik ben nu een beter persoon en hacker en heb vrienden voor het leven gemaakt.

Voor Anna is Vrije Software vooral interessant als het wordt gemixed met andere aspecten van een open samenleving :

Vandaag, 14 februari, is een internationale viering van onze liefde... voor Vrije Software! Mensen hebben allerlei redenen om ervan te houden, maar voor mij gaat het om de creatieve vrijheid die Vrije Software met zich meebrengt, met nieuwe software en nieuwe vaardigheden die slechts een sudo install van mij vandaan zijn. Ik voel me vooral gezegend als Vrije Software in verbinding staat met open cultuur: dan begint het feest pas echt!

#ilovefs over de grens

Duitse parlementaire fractie van de Groenen met een ilovefs-afbeelding

Een speciaal kenmerk van #ilovefs is de variëteit aan mensen die hun liefde voor Vrije Software laten zien. Ieder jaar erkennen we dat Vrije Software niet alleen een onderwerp is voor programmeurs en professionele gebruikers maar voor veel verschillende groepen mensen: de gemiddelde computergebruikers, artiesten, journalisten, bedrijven, en onder hen ook politici. Dit jaar schreef de fractie van de Groene partij in het Duitse parlement hoe belangrijk Vrije Software is in tijden van wereldwijde surveillance en in het algemeen. En als een kleine extra zonden zij ook een afbeelding waarin zij hun waardering uitten voor de Vrije Software-gemeenschap. Onder hen waren Katrin Göring-Eckardt, Toni Hofreiter, Britta Haßelmann, Claudia Roth, Jan Phillip Albrecht, Hans-Christian Stöbele en Konstantin von Notz.

Komiek laat zijn liefde zien voor Vrije Software

Er waren ook verschillende evenementen die de nadruk legden op "I Love Free Software Day". In Manchester werd Vrije Software zelfs gevierd met een festival dat een week duurde, vol met workshops over Bitcoin, encryptie, Wordpress en Bevrijd uw Android. Anna en de andere vrijwilligers hadden een erg drukke week met de gezamenlijke organisatie maar het was het waard: meer dan 100 mensen leerden, onderwezen en hadden plezier met Vrije Software!

In de media

De "I love Free Software Day" was ook een onderwerp in verschillende online nieuwsmedia. De campagne werd bijvoorbeeld gepromoot in Linux-Journalist, Unwatched, Linux-Community, heise.de, Linux-Magazin, ICT News, Dropnodes Magazin en Netzpolitik.

Meer blogs

We merkten dit jaar naast de grote deelname in microblogs ook veel blogs op. Hieronder kan u een selectie van artikelen vinden die het bekijken waard zijn:

Veel auteurs droegen hun post op aan bepaalde projecten of ontwikkelaars, bijvoorbeeld:

Er waren ook veel artikelen over Vrije Software en de voordelen ervan in het algemeen, bijvoorbeeld van:

Er waren ook veel blogs in andere talen, bijvoorbeeld van Databiblioteket , Emilio Gil , Geekstorming , HUP , Planeta Diego , Victorhck in de vrije wereld , Associatie van Griekse gebruikers en vrienden van FS / OSS , of Carsten Agger