Nieuws

I love Free Software-dag 2016

op:

Het is tijd om "dank je wel" te zeggen op 14 februari, de "I love Free Software"-dag 2016. Free Software Foundation Europe vraagt aan alle Vrije Software-gebruikers om deze traditionele dag van de liefde te gebruiken om te denken aan de hardwerkende mensen die bijdragen aan de Vrije Software waar we allemaal van afhankelijk zijn. Zoals ieder jaar zijn er veel verschillende manieren waarop mensen deel kunnen nemen aan deze online campagne, die vijf jaar geleden voor het eerst is gevierd.

Binnen de Vrije Software-gemeenschap wisselen we veel kritiek uit. We schrijven foutrapporten, vertellen anderen hoe ze de software kunnen verbeteren, vragen hen om nieuwe functies en zijn in het algemeen niet verlegen om kritiek te hebben op anderen. Daar is niets verkeerds aan. Het helpt ons om constant te verbeteren. Maar soms vergeten we om onze waardering te laten zien aan de hardwerkende mensen achter de software. We zouden niet de macht van een eenvoudig "dank je wel" moeten onderschatten bij het motiveren van Vrije Software-medewerkers voor hun belangrijke werk voor de samenleving. 14 Februari (dit jaar op een zondag) is de ideale dag om dat te doen.

Toon je liefde voor Vrije Software

Vrije Software is de basis van een enorm aantal apparaten in ons dagelijks leven. Het verzekert onze vrijheid, onze veiligheid, burgerrechten en privacy. Het stelt iedereen in staat om deel te nemen aan een faire samenleving. Maar zoals mensen nu eenmaal zijn, hebben ze allemaal andere redenen om van Vrije Software te houden. Laten we deze verscheidenheid aan de wereld zien!

Valentijnsdag is de traditionele dag om je waardering aan mensen te tonen en daarmee is het de perfecte mogelijkheid om dank je wel te zeggen tegen de medewerkers van de Vrije Software waar je van houd: ontwikkelaars, testers, of documentatieschrijvers van enorme of kleinere projecten. Zij werken allemaal aan het Vrije Software-ecosysteem waar we iedere dag van kunnen genieten.

Maak deel uit van #ilovefs

Het maakt niet uit wie je bent, waar je bent en wat je doet: iedereen kan op veel verschillende manieren deelnemen aan de "I love Free Software"-dag:

Als iedereen een klein deel bijdraagt dan kunnen we samen genieten van een prachtige "I love Free Software"-dag. Laten we video's en afbeeldingen delen, postkaarten sturen en onze liefde individueel tonen. Vrolijk I love Free Software-dag iedereen!