SUMMER SALE! No shipping costs to all orders from 6 euros until 30 June!

Nieuws

De Document Foundation en de FSFE versterken hun relatie

op:

De Free Software Foundation (FSFE) neemt deel aan de adviesraad van de Document Foundation. Tegelijkertijd wordt de Document Foundation een partnerorganisatie van de FSFE.

Het doel van de Free Software Foundation Europe is om mensen te helpen om technologie te controleren in plaats van andersom. Dit is echter geen doel dat een enkele organisatie alleen kan bereiken. Partnerorganisaties zijn entiteiten die de visie van de FSFE delen en de stichting en Vrije Software in het algemeen steunen door mensen aan te moedigen om Vrije Software te gebruiken en te ontwikkelen, door organisaties te helpen te begrijpen hoe Vrije Software bijdraagt aan vrijheid, transparantie en zelfbeschikking, en door barrières tegen het gebruik van Vrije Software neer te halen.

Met deze gezamenlijke uiting van steun versterken beide organisaties elkaar in hun strijd om het algemene publiek in de technologische bestuurdersstoel te houden. De FSFE belichaamt de principes van de gemeenschap die in beweging is door te werken aan het gebruik van Vrije Software binnen bedrijven en overheden en voor privépersonen; de Document Foundation maakt op basis van principes en ethiek daadwerkelijke producten en legt zo een eersteklas maar geheel vrij productiviteitspakket met volledige mogelijkheden in de handen van gebruikers.

"We zijn blij om de Free Software Foundation Europe te mogen verwelkomen als lid van onze adviesraad. Samen zullen we in staat zijn om het gebruik van Vrije Software binnen overheden en bedrijven in Europa verder te ontwikkelen", zei Eike Rathke, een directeur van de Document Foundation en hacker die al lang Vrije Software verdedigt.

"We geloven dat het belangrijk is om samen te werken met alle organisaties die in Europa actief zijn in Vrije Software", zei Matthias Kirschner, voorzitter van Free Software Foundation Europe, "en om samen te werken om onze gezamenlijke doelen te bereiken. Met onze partnerorganisaties willen we laten zien dat we een sterke en samenhangende beweging zijn en dat we eraan werken om gezamenlijke doelen te bereiken. Daarom wisselen we ideeën uit, coördineren we inspanningen, motiveren we elkaar en vinden we mogelijkheden om samen te werken aan specifieke projecten. Dit is het geval met de Document Foundation, beheerder van één van de meest succesvolle Vrije Softwareprojecten: LibreOffice".