Nieuws

FSFE biedt Git-opslagruimte aan haar supporters

op:
Geschreven door 

Samenwerken is, net als het delen van kennis, een kernprincipe in de Vrije Software-gemeenschap. Vanaf vandaag biedt FSFE aan haar supporters en geregistreerde vrijwilligers een platform om Git-bestandsbronnen te maken en te beheren met een comfortabele gebruikersinterface: git.fsfe.org.

Git is niet alleen een gereedschap om bestanden op te slaan maar vormt ook het populairste versiebeheerprogramma, vergelijkbaar met SVN. Hoewel Git een commandoregelserver en -client is bestaan er ook verschillende grafische implementaties. De FSFE gebruikt Gitea als web-interface.

Kenmerken

De FSFE stelt met git.fsfe.org haar supporters in staat om te delen en samen te werken op een platform waarbij de vrijheden volledig worden gerespecteerd. Mensen kunnen de grafische web-interface gebruiken om bug-rapporten te openen of verzoeken voor nieuwe mogelijkheden in te dienen. Op deze manier zijn gebruikers in staat om:

Verder streeft de FSFE er naar om zoveel mogelijk code en relevante bestanden te migreren naar dit nieuwe platform. Voorbeelden hiervan zijn toekomstige web-ontwikkelingen, promotiemateriaal en handige scripts voor het dagelijkse werk van de organisatie.

Over Gitea

Gitea is een goed presterende en gebruiksvriendelijke Git-dienst die gepubliceerd wordt onder een Vrije Software-licentie. In tegenstelling tot andere diensten bestaat er geen propriëtaire zakelijke versie ("open-core") maar richt de aandacht zich op ontwikkeling van de gemeenschap. Ze bevat al bijna alle kenmerken die mensen kennen van andere Git-diensten, zonder onvrije afhankelijkheden. Er vinden al inspanningen plaats op Gitea-installaties onderling te verbinden om zo federatie van Git-bestandsbronnen mogelijk te maken.

We willen u uitnodigen om in te loggen met uw FSFE Fellowship-gebruikersnaam en -wachtwoord om de dienst te testen, te gebruiken en feedback achter te laten. U kunt deze nieuwe dienst ook uitlichten door gebruikersgidsen voor Git-beginners op onze betreffende wiki-pagina's toe te voegen en te verbeteren – help ons om te helpen! Overweeg alstublieft om bij te dragen aan het Gitea-project.