We need your long-term help now: please become an FSFE supporter today, so that we can continue to stand up for your and the next generations’ freedom.

Nieuwsbrief

FSFE Nieuwsbrief - Juni 2016

op  

FSFE mede-ondertekende de brief over netneutraliteit

FSFE heeft samen met 72 organisaties de brief aan de EU telecomautoriteiten ondertekend ter ondersteuning van sterke regels rond netneutraliteit tijdens de lopende onderhandelingen over de richtlijnen voor de invoering van de onlangs aangenomen EU-richtlijn 2015/2120. Deze richtlijn creëert een basis voor sterke netneutraliteit. Samen met andere organisaties van over de hele wereld vraagt de FSFE aan het lichaam van Europese autoriteiten over elektronische communicatie BEREC en aan de 28 nationale telecomautoriteiten om deze regels te ondersteunen en om sterke richtlijnen over netneutraliteit in Europa in te voeren.

Van Vrije Software-misverstanden tot software bij CERN - FSFE is druk bezig op evenementen

In de afgelopen maand waren de FSFE-staf en -teamleden aanwezig bij verschillende gelegenheden om evenementen te organiseren en toespraken te houden. Toespraken en presentaties vormen een groot deel van ons werk om onze hand uit te steken naar en onze boodschap te communiceren met mensen van verschillende achtergronden.

FSFE's voorzitter Matthias Kirschner hield een korte toespraak op Re:publica TEN over het omgaan met misverstanden over Vrije Software. Hij nam verder als spreker deel aan de Kroatische Linux-gebruikersconferentie DORS / CLUC in Zagreb, Kroatië, waar hij een toespraak hield over "De lange weg om mensen in staat te stellen technologie te controleren".

Tijdens de foss-north conferentie in het Zweedse Göteborg hield FSFE's vice-voorzitter Alessandro Rubini een toespraak over "Tijd in software en hardware: hoe er in de Linux-kernel en in het white rabbit-netwerk van CERN met tijd word omgegaan". FSFE's uitvoerend directeur Jonas Öberg presenteerde er een toespraak over de "Staat van Vrije Software in Europa (en elders)".

De Duitse coördinator Max Mehl hield een toespraak over de radio afschermingsrichtlijn tijdens de negende editie van 'Wireless Battle of the Mesh' in Porto, Portugal. Uw mede-eindredacteur Polina Malaja gaf een overzicht van hetzelfde onderwerp tijdens het draadloze gemeenschapsweekeinde 2016 in Berlijn.

FSFE's Oostenrijkse coördinator Peter Bubestinger hield een toespraak over Vrije Software op scholen op de Albanese open bron-conferentie OSCAL.

Uit de gemeenschap

Wat hebben we verder gedaan?

Kom in actie

Word een vrijwilliger en beheer ons blogplatform! Als u interesse heeft in devops of systeembeheer dan bieden we nu een mogelijkheid om uw vaardigheden te polijsten en nieuwe trucs te leren door een een blogplatform te hosten voor duizenden vrijwilligers!

FSFE's blogplatform is een dienst die we bieden aan onze vrijwilligers zodat zij een plaats hebben om te schrijven over hun verkenningen van Vrije Software en hun werk in de FSFE. Sinds enige tijd is de dienst in moeilijkheden gekomen en moet zij worden bijgewerkt.. Dankzij onze fantastische vrijwilligers die al hun hulp hebben aangeboden bij het beheren van het platform kan deze dienst blijven voortbestaan.

Als u interesse heeft om deel te nemen aan ons blog platformteam, neem dan contact op met onze systeembeheerders via system-hackers (at) lists.fsfe.org of neem direct contact op met Jonas Öberg.

Goed Vrije Software nieuws

De Hongaarse regering publiceerde een decreet ter promotie van het gebruik van Vrije Software en Open Standaarden binnen de overheid.. Het Hongaarse ministerie van Binnenlandse Zaken start een centraal licentieregister voor software die gebruikt wordt in de publieke sector en zij rapporteert jaarlijks over de voortgang die wordt geboekt als het gaat om Vrije Software en Open Standaarden. Tussentijds herzag Frankrijk haar interoperabiliteitsrichtlijnen die vanaf nu ODF aanbevelen als standaard communicatieformaat tussen overheden en burgers. De Zweedse sociale verzekeringsdienst (Försäkringskassan) is vastbesloten om vast te houden aan haar Vrije Software-strategie en om de door haar gebruikte Vrije Software-oplossingen te onderhouden, volgens de geplande herziening van de strategie die gepubliceerd wordt in juni. Zoals gesteld door de sociale verzekeringsdienst maximaliseert Vrije Software de waarde van IT omdat deze efficiënt gebruikt kan worden.

Met dank aan alle vrijwilligers , Fellows en zakelijke donoren die ons werk mogelijk maken,

uw eindredacteuren Polina Malaja en Erik Albers, FSFE