SUMMER SALE! No shipping costs to all orders from 6 euros until 30 June!

Nieuwsbrief

FSFE Nieuwsbrief - december 2017 / januari 2018

Geschreven door  op  

2017: een jaar vol Vrije Software

De Free Software Foundation Europe kijkt terug naar aan erg opwindend jaar. Aan de ene kant brachten we onze reguliere campagnes, zoals I love Free Software en Vraag het uw kandidaten met buitengewone activiteiten naar een nieuw niveau; aan de andere kant zijn we begonnen aan drie nieuwe belangrijke activiteiten waarmee we in 2018 en daarna verder gaan. Dit zijn Publiek Geld Publieke Code, Save Code Share en het Reuse-initiatief.

Op juridisch gebied organiseerden we de tiende juridische en licentiewerkgroep. We hebben de fiduciaire licentie-overeenkomst herzien naar versie 2.0. Op technisch gebied hebben we nieuwe gereedschappen voor onze gemeenschap opgezet en nieuwe gereedschappen voor onze campagnes ontwikkeld. Allen zijn natuurlijk Vrije Software.

2017 was ook een erg goed jaar voor het bereiken van mensen. Onze gemeenschap nam deel aan 75 evenementen in 11 landen met lezingen, werkgroepen en kramen. In ons kantoor in Berlijn hebben we zes stagiair(e)s verwelkomd uit zes verschillende Europese landen. We verspreiden onze boodschap verder met nieuwe fan-artikelen en promotiemateriaal.

Als resultaat van onze gemeenschappelijke inspanningen zien we groei in vele sectoren: in financiële middelen, in media-aandacht en in onze gemeenschap, met dit laatste als belangrijkste. De Free Software Foundation Europe zou haar missie niet kunnen voortzetten zonder de mensen die van onze gemeenschap deel uitmaken en onze boodschap verspreiden. Dus heel veel dank aan u allemaal: de talloze vrijwilligers, supporters en donoren die deel uitmaakten of het werk van FSFE mogelijk maakten in 2017. Uw bijdragen zijn prijsloos en we doen ons best om in 2018 door te gaan met het goede werk!

Als u interesse heeft in meer details over onze activiteiten in 2017, lees dan het jaarverslag. Als u het leuk vind wat wij doen neem dan als supporter deel aan de FSFE en help ons om door te gaan met ons werk voor Vrije Software!

Deelnemers aan de FSFE-gemeenschapsontmoeting 2017.

Deelnemers aan de FSFE-gemeenschapsontmoeting 2017.


Help ons om te groeien en een verschil te maken in 2018


Wat hebben we verder gedaan? Binnen en buiten de FSFE

Mis het niet! Komende evenementen met de FSFE

Net als in voorgaande jaren zal de FSFE aanwezig zijn met een FSFE assemblee op het Chaos Communication Congress, een van de grootste technologie-gerelateerde evenementen in Europa. Op de assemblee bieden wij hedendaagse fan-artikelen en promotie-materiaal, een Vrije Software-track, de uitnodiging om met mensen een Vrije Software-spel te spelen of mee te doen met verschillende Vrije Software sing-along sessies. De assemblee is tenslotte een plaats waar onze gemeenschap samenkomt en zich met anderen verbindt. Als u ook naar Chaos Communication Congress gaat, maak dan gebruik van deze mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en vrijwilligers, stafleden en andere mensen achter FSFE te leren kennen.

Zoals gebruikelijk vind u alle toekomstige evenementen met of van de FSFE op onze pagina met evenementen.

Word actief

Gebruik de vakantie om ons jaarverslag te lezen en te delen met uw vrienden. Laat mensen kennis nemen van het belang van Vrije Software en waarom zij er om zouden moeten geven. Vertel hen dat mensen over de hele wereld gemeenschappen vormen met als doel technologische vrijheid, transparantie, kennis en emancipatie met iedereen te delen. Verspreid de boodschap over de vier vrijheden en help anderen, als dat mogelijk is, om ook gebruik te maken van hun vrijheden.
Doe mee met ons doel.

Draag bij aan onze nieuwsbrief

Als u uw ideeën, afbeeldingen of nieuws wilt delen, verzend deze dan aan ons. Het adres is, zoals altijd, newsletter@fsfe.org. We kijken ernaar uit om van u te horen!

Met dank aan onze gemeenschap, alle vrijwilligers, supporters en donoren die ons werk mogelijk maken. En met dank aan onze vertalers, die het u mogelijk maken om deze nieuwbrief in uw moedertaal te lezen.

Uw eindredacteur,
Erik Albers


Help ons om te groeien en een verschil te maken in 2018