We need your long-term help now: please become an FSFE supporter today, so that we can continue to stand up for your and the next generations’ freedom.

Nieuwsbrief

FSFE Nieuwsbrief - juli 2019

Geschreven door admin op  

In de nieuwsbrief van deze maand gaat de aandacht uit naar onze nieuwe testimonials-pagina en de vers voorbereide samenvatting van FSFE's jaarlijkse juridische licentiewerkgroep die plaatsvond in Barcelona. Verder kunt u de komende evenementen waaraan we deelnemen en die we organiseren ontdekken, evenals enkele visuele details bekijken over hoe en waar we in staat waren om het gebruik van Vrije Software in Europa te promoten en uit te breiden.

De testimonials

FSFE is een goed doel zonder winstoogmerk met als doel gebruikers in staat te stellen technologie te controleren. Samen met onze gemeenschap vormen we een beweging door Europa heen om onze digitale samenlevingen te bouwen op de vrijheid van gebruikers en software. Hoewel er nooit genoeg ruimte zal zijn om aandacht te besteden aan alle creatieve geesten en gemotiveerde mensen die geholpen hebben bij het groeien van onze beweging en het dichterbij brengen van onze missie, zouden we tenminste enkele leden van de gemeenschap die we heel erg waarderen en op de een of andere manier FSFE's profiel hebben gevormd en ons voortdurend hebben geholpen om te worden wat we vandaag zijn uit willen lichten.

In de afgelopen maand heeft de FSFE gewerkt aan de testimonials-pagina. Deze pagina maakt deel uit van een serie interviews met FSFE-supporters en vrienden die hun enthousiasme voor het deel uitmaken van zo'n diverse groep mensen wilden delen en vrijwilligers die de FSFE-gemeenschap door heel Europa heen vormgeven terwijl ze onze missie bereiken. Een van onze eerste bijdragen is van onze Franse supporter en privacy-expert Cryptie, die 15 jaar Vrije Software gebruikt en 6 jaar actief deel uitmaakt van de FSFE-gemeenschap. U kunt meer van zulke interviews, video's en testimonials vinden op onze testimonials-pagina. Geniet ervan om onze gemeenschap te leren kennen!

Een belangrijk aspect van het gebruik en het beschikbaar komen van Vrije Software zijn de vaak verwarrende webben wetgeving. Een van onze grote initiatieven is het verbeteren van het begrip van juridische Vrije Software-aangelegenheden op de Juridische en Licentiewerkgroep, een besloten conferentie die we jaarlijks organiseren voor de leden van FSFE's juridische netwerk. Ieder jaar nemen veel juristen uit heel Europa en van over de hele wereld deel aan deze conferentie om kennis te delen, beste praktijken te presenteren en te discussiëren over zaken rond Vrije Software-licenties. Met tot drie dagen aan lezingen in een informele en vertrouwelijke afmosfeer bevordert de werkgroep de stand van de kennis over onderwerpen varierend van licentie-compliance tot patentmanagement en van project-governance tot bedrijfsverantwoordelijkheid.

Deelname aan de Juridische en Licentiewerkgroep biedt juridische professionals niet alleen de mogelijkeid om kennis en nieuws over de onderwerpen waar zij aan werken te delen maar ook een kans om elkaar te ontmoeten en kennis met elkaar te maken. Deze twee aspecten laten in combinatie een betere licentie-compliance groeien omdat de deelnemers beste praktijken worden verspreid verspreiden. De conferentie biedt ook een forum voor verschillende professionals om elkaar beter te leren kennen, waarmee de totale hoeveelheid onenigheid in de sector kleiner wordt.

De FSFE heeft een korte samenvatting van de ontmoeting van de werkgroep van dit jaar voorbereid. Als u nieuwsgierig bent kunt u ook informatie vinden over de afgelopen editities.


Neem deel aan onze gemeenschap: https://fsfe.org/join/nl2019-07


Mis het niet: komende evenementen met de FSFE

Zoals elke maand proberen we de boodschap te verspreiden door individuen en organisaties te helpen begrijpen wat Vrije Software is en hoe Vrije Software bijdraagt aan vrijheid, transparantie en zelfbeschikking. Als u interesse hebt om ons in actie te zien en deel wilt nemen aan ons doel, hou dan de komende maanden de volgende data en locaties in de gaten:

Wat hebben we gedaan? Binnen en buiten de FSFE

Sinds de vorige nieuwsbrief zijn we erg actief geweest met het promoten van Vrije Software door individuen en organisaties te helpen bij het beter begrijpen van wat Vrije Software is en het aan te moedigen om het te ontwikkelen en in hun levens in te voeren. We willen met u hieronder de evenementen delen waarvan we foto's en video's hebben:

Alexander Sander tijdens één van zijn lezingen op de Kerkdagen
Alexander Sander tijdens één van zijn lezingen op de Kerkdagen

Keuze van de eindredacteur

In de maand juli kunt u lezen over enkele al dan niet technische ontdekkingen van leden van de FSFE Planet-gemeenschap:

Word actief

Wilt u dat onze nieuwsbrief ook in uw taal beschikbaar is, zodat u het nieuws kunt delen met gelijkgestemden in uw land? Wees niet verlegen en neem deel aan ons team moedige vertalers door ons te e-mailen naar contact@fsfe.org.

Draag bij aan onze nieuwsbrief

If you would like to share any thoughts, pictures, or news, send them to us. As always, the address is newsletter@fsfe.org. We're looking forward to hearing from you!

Als u ook ons en ons werk wilt steunen, neem dan deel aan onze gemeenschap en steun ons met een donatie of maandelijkse contributie: https://my.fsfe.org/support

Met dank aan onze gemeenschap, alle vrijwilligers, supporters en donoren die ons werk mogelijk maken. En met dank aan onze vertalers, die u in staat stellen om deze nieuwsbrief in uw moedertaal te lezen.

Uw eindredacteur,

Galia Mancheva


Neem deel aan onze gemeenschap: https://fsfe.org/join/nl2019-07