We need your long-term help now: please become an FSFE supporter today, so that we can continue to stand up for your and the next generations’ freedom.

Nieuwsbrief

FSFE's plannen voor 2021 +++ IloveFS +++ FOSDEM

Geschreven door  op  

Lees in onze januari-nieuwsbrief over onze plannen voor 2021, inclusief onze komende verjaardagsvieringen en onze deelname aan FOSDEM. We rollen de "I love Free Software"-campagne van dit jaar uit en rapporteren, zoals gewoonlijk, over verschillende gemeenschapsactiviteiten.

FSFE's plannen voor 2021

Tijdens de afgelopen weken hebben we constant onze boodschap van softwarevrijheid voor 2021 ontwikkeld. En met zoveel spannende dingen rond FSFE's activiteiten in de komende maanden kijken we ernaar uit om ze te realiseren.

De FSFE-stafleden op afstand aan het werk
Hoewel we op afstand werken kijken we vooruit en hebben we grote plannen voor 2021.

De FSFE zal haar verjaardag vieren omdat we 20 worden in 2021. 20 Jaren verdedigen we gebruikersrechten en verspreiden we softwarevrijheid. We willen van deze gelegenheid gebruik maken om over onze activiteiten in de afgelopen 20 jaren te spreken, ze laten zien en erop te reflecteren. En we willen een impuls geven aan onze gemeenschap omdat we op hun schouders onze beweging en onze netwerken die een bekende pan-Europese Vrije Software belangenvereniging van experts vormen die we Free Software Foundation Europe noemen gebouwd hebben. Meer informatie hierover in de volgende nieuwsbrief.

Terwijl we 20 worden zullen we door moeten gaan met het omgaan met de huidige wereldwijde situatie, bijvoorbeeld door onze evenementen dit jaar online te organiseren. Onze lopende campagnes zullen worden bijgewerkt en we lanceren tegen de tweede helft van dit jaar een gloednieuwe campagne: "Upcycling Android"; blijf op de hoogte.

Kijken we naar de iets meer dichtbij liggende toekomst dan doet ons evenemententeam haar best om u een aangename online FSFE-beleving te bieden op FOSDEM, de grootste Vrije Softwareconferentie in Europa. We bieden niet alleen een digitale stand en onze jaarlijkse pre-FOSDEM gemeenschapsontmoeting maar ook de Juridische en Beleidsontwikkelingsruimte ("Legal and Policy Devroom", vert.) mede coördineren. Kijk voor meer informatie hieronder. Vergeet niet dat meteen na FOSDEM het volgende plaatsvindt:

I love Free Software day 2021

We vinden dat het, meer dan welk ander jaar dan ook, dit jaar belangrijk is om bijeen te komen en de jaarlijkse "I love Free Software day" op 14 februari te vieren. Na maanden van een donkere winter op fysieke afstand nodigen we u uit om uw gezichten te laten zien en uw liefde te tonen voor de filosofie die ons allen verenigt: onze liefde voor Vrije Software.

Mensen laten hun gezicht zien voor IloveFS
Laat uw gezicht zien voor "I love Free Software Day 2021"

Om ons allemaal samen aan dezelfde virtuele tafel te brengenhebben we een gloednieuwe "I love Free Software" deel-uw-afbeeldingsactiviteit voor u. Gebruik onze afbeeldingen om uw liefde met uw vrienden, familie, collega's en de Vrije Softwaregemeenschap te delen en u virtueel te verenigen. Neem eenvoudigweg een foto van uzelf die u leuk vindt en schrijf in een enkele woorden op waarom u van Vrije Software houdt. Vul dan onze deel-uw-afbeeldingsgenerator in en deel het resultaat in uw favoriete kanalen of via sociale media. Door gebruik te maken van de hashtag #ILoveFS verzekert u zichzelf ervan dat wij het ook zien; of door ons account in het respectievelijke sociale mediakanaal te notificeren. Mocht dit allemaal voor u niet werken dan zijn we er ook blij me om uw afbeelding op contact@fsfe.org te ontvangen.

We kijken er echt naar uit om met u #IloveFS te vieren!


Begin het nieuwe jaar als supporter van de Free Software Foundation Europe


Wat hebben we gedaan? Binnen en buiten de FSFE

Vacature

We zoeken naar een persoon met een sterke technische achtergrond om projecten te steunen met software-engineering en expertise. De persoon zal in deeltijd werken, ofwel in ons kantoor in Berlijn dan wel op afstand. De uiterste inzenddatum voor sollicitaties is zondag 21 februari 2021.

Draag bij aan onze nieuwsbrief

Als u uw gedachten, afbeeldingen of nieuws wil delen, stuur ze dan naar ons. Het adres is, zoals altijd, newsletter@fsfe.org. We kijken ernaar uit om van u te horen!

Als ook u ons en ons werk wil steunen, neem dan deel aan onze gemeenschap en steun ons met een donatie of een maandelijkse bijdrage.

Met dank aan onze gemeenschap en alle vrijwilligers, supporters en donoren die ons werk mogelijk maken. En met dank aan onze vertalers, die u in staat stellen om deze nieuwsbrief in uw moedertalen te lezen.

Uw eindredacteur, Erik Albers


Steun ons met uw donatie