Onze campagnes

Publiek Geld? Publieke Code!

Het logo van de 'Publiek Geld, Publieke Code'-campagne

Waarom wordt met belastinggeld gecreëerde software niet gepubliceerd als Vrije Software? We willen wetgeving die vereist dat met publiek geld gefinancierde software die ontwikkeld is voor de publieke sector publiek beschikbaar komt onder een Vrije en Open Bron Softwarelicentie. Als het publiek geld is dan zou het ook publieke code moeten zijn. Code die betaald is door de mensen zou ook beschikbaar moeten zijn voor de mensen!

De Publiek Geld? Publieke Code!-campagne heeft als doel om van Vrije Software de standaard te maken voor met publiek geld gefinancierde software. Overheden die dit principe volgen kunnen voordeel hebben van samenwerking met andere openbare lichamen, onafhankelijk van afzonderlijke verkopers, potentiële belastingbesparingen, toegenomen innovatie en een betere basis voor IT-veiligheid.

Free Software Foundation Europe ondertekende samen met meer dan 170 organisaties in de samenleving en meer dan 26.000 individuen de Open Brief. We zullen de de handtekeningen gebruiken om contact op te nemen met besluitvormers en politieke vertegenwoordigers uit heel Europa en hen overtuigen om van publieke code de standaard te maken. We nodigen u uit om uw handtekening toe te voegen voor een grotere impact!