Onze campagnes

Publiek Geld? Publieke Code!

Het logo van de 'Publiek Geld? Publieke Code!'-campagne

Waarom wordt met belastinggeld gecreëerde software niet gepubliceerd als Vrije Software? We willen wetgeving die vereist dat met publiek geld gefinancierde software die ontwikkeld is voor de publieke sector publiek beschikbaar wordt gesteld onder een Vrije en Open Bron Softwarelicentie. Als het publiek geld is dan zou het ook publieke code moeten zijn.

De Publiek Geld? Publieke Code!-campagne heeft als doel om van Vrije Software de standaard te maken voor met publiek geld gefinancierde software. Overheden die dit principe volgen kunnen voordeel hebben van samenwerking met andere openbare lichamen, onafhankelijkheid van afzonderlijke verkopers, potentiële belastingbesparingen, toegenomen innovatie en een betere basis voor IT-veiligheid.

De Free Software Foundation Europe heeft samen met meer dan 200 maatschappelijke organisaties en meer dan 31.000 individuen de Open Brief ondertekend. We zullen de handtekeningen gebruiken om contact op te nemen met beleidsmakers en politieke vertegenwoordigers in heel Europa en hen te overtuigen om van publieke code de standaard te maken. U bent van harte uitgenodigd om uw handtekening toe te voegen om een grotere impact te maken!

In het kader van deze campagne proberen wij ook maatschappelijke organisaties in staat te stellen actief te worden en ons te helpen om hun overheden te overtuigen. Daartoe hebben wij de activiteit "Neem contact op met overheden voor Publiek Geld? Publieke Code!" in het leven geroepen. Op deze wikipagina vindt u alle nodige informatie en argumenten die u nodig hebt om contact op te nemen met uw overheden. U vindt er ook enkele voorbeeldbrieven in verschillende talen die u op maat kunt maken om uw politieke vertegenwoordigers te bereiken. Verder bieden we onze gemeenschap ook werkgroepen aan om deze activiteit praktischer te benaderen. Blijf op de hoogte voor meer informatie!

Code die betaald is door de mensen zou ook beschikbaar moeten zijn voor de mensen!

Onze campagnevideo is nu beschikbaar in negen talen: Engels, Nederlands, Frans, Italiaans, Portugees, Russisch, Spaans, Duits en Zweeds. U kunt terecht op onze Publiek geld? Publieke Code!-website om het te vinden in uw taal.