Neem contact op met onze gemeenschap

De FSFE biedt infrastructuur om de publieke discussie over Vrije Software-onderwerpen aan te zwengelen. We moedigen iedereen aan om in vrijheid de eigen mening te geven op deze platforms, maar houdt u alstublieft de netiquette-richtlijnen in gedachten. In het bijzonder moet u weten dat discussies binnen de technische infrastructuur van de FSFE onder onze Gedragscode vallen. Deze vraagt vriendelijk aan alle deelnemers om uitstekend te zijn naar elkaar.

De meningen die in de publieke discussie geuit worden zijn geen officiële standpunten van de FSFE. Zie voor officiële verklaringen onze persberichtlijsten of neem contact met ons op.

E-maillijsten

Wij hebben een aantal e-maillijsten voor lokale groepen en voor thematische teams. U vindt een volledige lijst van de publieke lijsten op onze e-maillijstserver.

Discourse - Forum

De FSFE biedt Discourse, een forum-achtig discussieplatform. Het is een aanvulling op onze e-maillijsten en maakt discussies en commentaar mogelijk. Wij verwelkomen u als deel van deze nieuwe dienst en stellen het op prijs als u helpt deze te verbeteren.

Chatkamers

Matrix

U bent van harte welkom bij ons op Matrix. De naam van de kamer is #community:fsfe.org en u kunt lid worden met accounts van alle instanties. Neem ook zeker een kijkje in de FSFE-ruimte op #fsfe:fsfe.org om meer aanbevolen kamers te vinden. FSFE-supporters en vrijwilligers kunnen een account krijgen op onze server.

XMPP/Jabber

We hebben een XMPP-Chat-Kamer waar we elkaar kunnen ontmoeten:

Andere kanalen kunt u vinden met de kamerzoekfunctie van uw XMPP-client. Als u een account op de FSFE server wilt gebruiken, volg dan alstublieft deze gids.

IRC

U kunt ook met andere Vrije Software-supporters meedoen op IRC:

Microblogs

De FSFE en veel supporters gebruiken microblogdiensten om status-updates en interessante links te sturen. Als u graag contact houdt, volg dan de fsfe-gebruiker op Mastodon, Linkedin en Twitter.

We moedigen u aan om de tags #FreeSoftware, #IloveFS, etc. in uw berichten te gebruiken.