Deze pagina is nog niet vertaald. Help ons alstublieft bij het vertalen van deze en andere pagina's op fsfe.org zodat mensen onze boodschap in hun moedertaal kunnen lezen.

Events

Event Archive for 2016

FSFE-assemblée op de Chaos Communication Conference 33C3

27 – 30 December 2016

Van 27 tot 30 december zal FSFE gastheer zijn van een assemblée tijdens het 33e Chaos Communication Congress. We bieden een gemeenschappelijke ruimte om te discussiëren, te ontmoeten, te hacken en te organiseren. Daarnaast zullen er iedere dag verschillende zelf-georganiseerde sessies zijn over verschillende aspecten van of rond Vrije Software. Meer details volgen snel. Tot dan, en hou onze oproep voor deelname in de gaten.  

Lokale Fellowship-groep Milaan in Milaan, Italië

12 December 2016

Eerste officiële ontmoeting van de Milanese groep. We zullen brainstormen en alle mogelijke activiteiten en ideeën komen ter tafel. Op de een of andere manier zullen we komen tot enkele concrete doelen en een strategie. De ontmoeting vindt plaats om 19.00 uur in Boba, Via Rosolino Pilo 9.  

FSFE @DIGITEC 2016: Digital Future in Brussel, België

29 November 2016

Morgen, dinsdag 29 november, zal FSFE's oprichtend voorzitter Georg Greve van 14.15 tot 15.30 uur met een presentatie deelnemen aan het panel "Free Software: the future for the European institutions", dat plaatsvindt tijdens de middagsessies van DIGITEC 2016 at SQUARE - Brussels ontmoetingscentrum (kamer 213-215). Matthias Kirschner, de huidige voorzitter, zal ook aanwezig zijn. 

FSFE-kraam op FIfF-Konferenz 2016 , Berlijn, Duitsland

25 – 27 November 2016

De FSFE zal met een kraam aanwezig zijn op FIfF-Konferenz 2016 – in.visible systems in het wiskundegebouw van TU Berlijn (MA), gehoorzaal HE101, werkgroepruimte MA141, van 25 tot 27 november. De Forum InformatikerInnen für Frieden organiseren deze conferentie die gaat over onderwerpen die verwant zijn aan hacken, wetenschap, politiek en activisme. De toegang voor dit evenement is gratis dus doe alstublieft mee! We hebben aantrekkelijk handelswaar, stickers en promotiemateriaal, dus aarzel niet en kom gedag zeggen!  

Panel-debat in Linköping, Zweden

24 November 2016

Op donderdag 24 december zal FSFE's uitvoerend directeur Jonas Öberg deelnemen aan een panel over vrijheid van panorama, auteursrecht, openheid en democratie in Linköping, Zweden. Het debat is vrij toegankelijk en begint om 18.00 uur.  

Matthias Kirschner' s presentatie voor de .NET-gebruikersgroep Berlijn-Brandenburg in Berlijn, Duitsland

23 November 2016

Op 23 november, zal Matthias Kirschner vanaf 19.00 uur een presentatie houden voor de .Net-gebruikersgroep Berlijn-Brandenburg. Hij presenteert een algemeen overzicht van FSFE's missie en projecten. Hij zal ook proberen de meest gebruikelijke misverstanden rond Vrije Software recht te zetten. Update van de locatie: Het evenement zal plaatsvinden in Fairmas GmbH, Sachsendamm 2, 10829 Berlijn. Er zal catering aanwezig zijn. Mis deze kans niet om betrokken te raken bij deze intrigerende discussie! 

Paris Open Source Summit in Parijs, Frankrijk

16 – 17 November 2016

FSFE's beleidsanalist en juridisch coördinator Polina Malaja zal deelnemen aan de conferentie door het houden van een presentatie: "DSM, EIF, RED: Acronyms on the EU level and why they matter for software freedom".  

Lokale FSFE-groepsontmoeting met Matthias Kirschner in Berlijn, Duitsland

10 November 2016

Op donderdag 10 november zal Matthias Kirschner een inspirerende presentatie houden over "The long way to empower people to control technology" voor de FSFE Berlijn groepsontmoeting. Nieuwe gasten zijn welkom! De presentatie begint officieel om 20.00 uur maar velen zullen aanwezig zijn om 19.30 uur om betaalbare en smakelijke snacks van e-Lok tot zich te nemen. Locatie: e-Lok Jugendclub, Laskerstraße 6-8, 10245 Berlijn

FSFE met presentaties en informatiekraam op OpenRheinRuhr in Oberhausen, Duitsland

05 – 06 November 2016

OpenRheinRuhr is een beurs en congres over Vrije Software, op 5 en 6 november in het Rheinischen Industriemuseum in Oberhausen, Duitsland. Op zaterdag 5 november zullen er presentaties zijn door Matthias Kirschner, Max Mehl en Erik Albers. Daarnaast zal er een informatiekraam zijn en is er de mogelijkheid om staf en vrijwilligers van de FSFE te ontmoeten. 

FSFE op de Free Software and Open Access Day bij de nationale Griekse onderzoeksstichting in Athene, Griekenland

26 October 2016

De GFOSS – Open Technologies Alliance in coöperatie met de Enterprise Europe Network-Hellas en het National Documentation Centre nodigen u van harte uit voor de "Free Software, Open Access and Entrepreneurship Day" op woensdag 26 oktober om 18.00 uur. Het evenement maakt deel uit van de Open Access Week 2016 en toegang is gratis. FSFE-voorzitter Matthias Kirschner zal de openingspresentatie van het evenement houden. Polina Malaja, FSFE' s beleidsanalist en juridisch coördinator, zal ook een presentatie houden over Vrije Software-verwante juridische en beleidsaangelegenheden. De livestream van het evenement is hier: http://media.ekt.gr/live 

FSFE-kraam op LinuxCon + ContainerCon Europe 2016 in Berlijn, Duitsland

04 – 06 October 2016

FSFE zal met een kraam aanwezig zijn op LinuxCon+ContainerCon Europe 2016 in Berlijn: een groot evenement waar ontwikkelaars, systeembeheerders en technisch talent van ieder niveau onder een dak samenkomt om het Linuxplatform verder te ontwikkelen. Als u ons wil ontmoeten kom dan langs bij onze kraam waar u de mogelijkheid zal hebben om deel te nemen aan interessante discussies, een stel stickers en flyers mee te nemen en, waarom ook niet, een nieuw T-shirt of tas van FSFE te kopen? 

FSFE Booth at WearFair; Mehr 2016 in Linz, Upper Austria in Linz, Austria

23 – 25 September 2016

WearFai and mehr is the biggest Austrian trade fair for sustainable fashion and lifestyle. The Austrian Team of FSFE is organising an information and trade booth (since our shirts are eco and fairtrade) to inform people about why Software Freedom is essential for digital sustainability and fairness. 

15 jaar FSFE - verjaardagsfeest in c-base, Berlijn, Duitsland

03 September 2016

We nodigen u uit om het 15e verjaardagsfeest van de FSFE te vieren op zaterdag 3 september in c-base - de beroemde hackerspace in Berlijn, Duitsland. De opening vindt plaats direct aan het einde van de FSFE-Top op zaterdag om 18.00 uur, wanneer we samenkomen. Om 20.00 uur zal er een programma van ongeveer een uur zijn waarin we licht laten schijnen op FSFE's lokale helden die ons blijvend sterker doen groeien. Na afloop beginnen we het feest met muziek en drankjes, een leuke tijd om terug te blikken en vooruit te kijken naar de toekomst.  

FSFE-Top in Berlijn, Duitsland

02 – 04 September 2016

Als deel van QtCon 2016, dat plaatsvindt in het bcc in Berlijn, zal FSFE een top organiseren waar de Vrije Software-gemeenschap bij elkaar kan komen om te netwerken, de strategie te bepalen en samen te computeren, te werken en te leren.

Fellowshipontmoeting van de groep Düsseldorf in Düsseldorf, Duitsland

31 August 2016

De volgende reguliere ontmoeting vindt op 31 augustus vanaf 19.30 uur plaats in Chaosdorf, Hüttenstr. 25, 40215 Düsseldorf, https://chaosdorf.de/kontakt/. Het officiële deel van de ontmoeting begint om 20.00 uur. Wie later komt mist dus iets. Er wordt een presentatie gehouden over Hardware-Software-Codesign. Dat is een van de belangrijkste gebieden bij het ontwerp van ingebedde systemen. Het gaat daarbij om het in elkaar grijpende ontwerp van hard- en software.

FrOSCon 11 in St. Augustin, Duitsland

20 – 21 August 2016

FrOSCon is een Vrije Softwareconferentie, georganiseerd door de afdeling computerwetenschap van de Universiteit Bonn-Rhein-Sieg en andere lokale initiatieven. Bezoekers wordt een opwindend programma met lezingen en werkgroepen voor bezoekers van alle leeftijden aangeboden. De FSFE zal aanwezig zijn met een kraam en twee lezingen door Polina Malaja en Max Mehl. We kijken ernaar uit om met u te praten over Vrije Software, technologie en politiek. 

Socializing Sunday 2016 in Wenen, Oostenrijk

31 July 2016

De Socializing Sunday zal gelegenheid bieden om zich buiten de werkkring of het helpen in de kraam te leren kennen. Zo is er geen agenda, zijn er geen doelen die bereikt moeten worden en natuurlijk geen formaliteiten! Iedereen die zich aan de FSFE en/of de Fellowship verbonden voelt is uitgenodigd. We zouden in het bijzonder blij zijn met familie en vrienden van Fellows. 

Reguliere ontmoeting van de Fellowshipgroep Düsseldorf en omgeving in Düsseldorf, Duitsland

27 July 2016

De volgende reguliere ontmoeting vindt plaats op 27.07.2016 vanaf 19.30 uur in Chaosdorf, Hüttenstr. 25, 40215 Düsseldorf, https://chaosdorf.de/kontakt/. Het officiële deel van de ontmoeting begint om 20.00 uur. Wie later komt mist dus iets.

Lokale FSFE-ontmoeting in Berlijn, Duitsland

14 July 2016

Deze maand zal Kai Mertens ons onderwijzen met een spreekbeurt over "BIOS, Libreboot, Intel ME”. Ook zal Erik Albers een praatje houden over de komende top en zoekt hij vrijwilligers voor de viering van 15 jaren FSFE. Nieuwe gasten zijn welkom. De agenda start officieel om 20.00 uur maar velen geven er de voorkeur aan om rond 19.30 uur te komen om betaalbaar en goed voedsel te kopen in e-Lok. Locatie: e-Lok Jugendclub, Laskerstraße 6-8, 10245 Berlijn 

Lezing door Matthias Kirschner op TU Berlijn, Duitsland

14 July 2016

Matthias Kirschner houdt een lezing over het belang van Vrije Software en presenteert enkele hoogtepunten uit het werk van FSFE. De lezing zal plaatsvinden op de Technische Universiteit van Berlijn van 14.00 tot 16.00 uur in kamer H 107. Gasten van buitenaf zijn ook welkom.  

Fellowshipontmoeting Rijn/Main - Praatje: De lange weg naar het mensen in staat stellen om technologie te controleren

06 July 2016

Op woensdag 6 juli is er een ontmoeting van de Fellowshipgroep Rijn/Main in "Zentrale Coworking" in Frankfurt. FSFE's voorzitter Matthias Kirschner zal er een praatje houden met als titel "De lange weg naar het mensen in staat stellen om technologie te controleren". We zullen er zijn rond 19.00 uur en het praatje begint om 19.30 uur.  

Fellowshipontmoeting in Düsseldorf, Duitsland

29 June 2016

Ontmoeting van de Fellowshipgroep Düsseldorf vanaf 19.30 uur in Chaosdorf, Hüttenstr. 25, 40215 Düsseldorf.

FSFE-kraam op Wikimania 2016 in Esino Lario, Italië

23 – 27 June 2016

Ons Italiaanse team zal FSFE met een kraam vertegenwoordigen tijdens Wikimania 2016 in Esino Larino, Italië. Als u met ons kennis wil maken of wil weten waarom Vrije Software belangrijk is voor vrije kennis, kom dan langs bij onze kraam in het gemeenschapsdorp Wikimania. U kan interessante gesprekken voeren of promotiemateriaal en handelswaar meenemen en van de gelegenheid gebruik maken om Italiëcoördinator Michele Marrali en Fellowshipcoördinator Erik Albers te ontmoeten.  

Fellowshipontmoeting in Wolfsburg, Nedersaksen

21 June 2016

De eerste ontmoeting van de Fellowship Wolfsburg. Het gaat er in eerste instantie om te kijken hoe groot de interesse in de FSFE is en om elkaar een beetje te leren kennen en van gedachten te wisselen. De ontmoeting vindt plaats op 21 juni 2016 om 19.00 uur in de Paulaner Botschaft, Porschestrasse 102, 38440 Wolfsburg. Omdat er geen inschatting kan worden gemaakt van het aantal deelnemers reserveren we geen tafel. Zoek gewoon de "I Love Free Software"-luchtballon op :-)

FSFE-kraam op Tübix in Tübingen, Duitsland

11 June 2016

Tübix, een evenement over Vrije Software in de Zuid-Duitse stad Tübingen, opent voor de tweede keer haar deuren op 11 juni 2016. Toegang is gratis.
FSFE is deze keer aanwezig met een kraam en biedt informatie over haar activiteiten en over Vrije Software in het algemeen. Er is ook handelswaar aanwezig.  

Maandelijkse FSFE lokale groepsontmoeting in Zürich, Zwitserland

09 June 2016

Maandelijkse FSFE lokale groepsontmoeting in Zürich. Plaats: zie wiki. Te bediscussiëren onderwerpen: Linux Presentatiedag (Linux Presentation Day of LPD). Nieuwe gasten zijn welkom! Introduceer uzelf alstublieft op de e-maillijst (https://lists.fsfe.org/mailman/listinfo/zurich) in het geval dat dit uw eerste bezoek aan de ontmoeting is. 

Fellowshipontmoeting in Keulen, Duitsland

06 June 2016

De Keulse Fellows en geïnteresseerden in Vrije Software ontmoeten elkaar op maandag 6 juni 2016 om 19.00 uur voor de maandelijkse ontmoeting. De ontmoeting vindt plaats in Lokal K (ttps://de.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Lokal_K) in Keulen-Ehrenfeld. Meer informatie is er op onze wiki-pagina. 

foss-north 2016 in Göteborg, Zweden

26 May 2016

De foss-north conferentie is een software- en hardware-gerelateerd evenement met een technisch perspectief. dat gehouden wordt in Göteborg en een ontmoetingsplaats biedt voor Noordse foss-gemeenschappen. FSFE's vice-voorzitter, Alessandro Rubini, zal deelnemen en een praatje houden over Tijd in Software en Hardware: hoe de Linux-kernel en het White Rabbit-netwerk van CERN met tijd omgaan.

Buitengewone Fellowshipontmoeting in Düsseldorf, Duitsland

15 May 2016

Martin Gollowitzer, systeembeheerder en lid van FSFE, zal op het FSFE-kantoor in Düsseldorf op Bilker Allee 173 vanaf 19.00 uur met lokale Fellows voor een buitengewone Fellowshipontmoeting bij elkaar komen.

Peter Bubestinger over Vrije Software op scholen op OSCAL 2016 in Tirana, Albanië

14 – 15 May 2016

Peter Bubestinger, FSFE's Oostenrijk-coördinator, houdt een toespraak op de open-bronconferentie Albanië (OSCAL) over Vrije Software op scholen. De conferentie zal plaatsvinden in Tirana. Gebruikers en ontwikkelaars van vrije, libre en open bron-technologie zullen elkaar ontmoeten, alsmede academici, overheidsdiensten en mensen die het idee delen dat software voor de lokale gemeenschap en overheden vrij en open zou moeten zijn om te ontwikkelen en aan te passen aan haar behoeften.  

Matthias Kirschner met toespraak op DORS/CLUC in Zagreb, Kroatië: De lange weg om mensen in staat te stellen technologie te controleren

11 May 2016

FSFE-voorzitter Matthias Kirschner zal op DORS/CLUC een toespraak houden met als titel "De lange weg om mensen in staat te stellen technologie te controleren". De conferentie heeft als doel om een plaats te zijn waar academici, mensen uit het bedrijfsleven en Vrije Software-hackers elkaar ontmoeten en nieuwe vrienden maken. De toespraak zal plaatsvinden op woensdag 11 mei van 09.45 tot 10.30 uur. DORS/CLUC zal plaatsvinden in het pand van de faculteit op Unska

Fellowship-ontmoeting in Bonn, Duitsland

09 May 2016

Op 9 mei is er om 19.00 uur weer een Fellowship-ontmoeting in Bonn. Guido Günther houdt de toespraak "Wetenswaardigheden over Erlang". Erlang is een zogenoemde functionele programmeertaal die rond PABX (telefooninstallaties in bedrijven) is ontstaan. Op dit gebied worden er extreem hoge eisen gesteld aan stabiliteit, voorkomen van uitval en fouttolerantie. De ontmoeting staat zoals altijd open voor iedereen die zich voor Vrije Software interesseert. Het ontmoetingspunt is Netzladen, Breite Straße 74, 53111 Bonn. 

FSFE-kraam en toespraak op OpenTechSummit in Berlijn, Duitsland

05 May 2016

Op donderdag 5 mei zal OpenTechSummit 2016 plaatsvinden in Berlijn, Duitsland. OpenTechSummit is een conferentie over technologische ontwikkelingen en Vrije Software. Matthias Kirschner, voorzitter van FSFE, houdt een toespraak over "Vrije Software 1+1: het uitleggen van typische misverstanden". FSFE zal met een kraam aanwezig zijn.  

"Linuxdagen" in Graz, Oostenrijk

30 April 2016

Op het jaarlijkse evenement in Graz bieden veel presentatiepraatje en informatiekramen aan bezoekers de mogelijkheid om op de hoogte te raken over informatie over GNU/Linux, Vrije Software en verwante projecten. De locatie is het FH Joanneum. FSFE zal aanwezig zijn met een informatiekraam.  

'May the Open Source be With you' in Tilburg, Nederland

30 April 2016

Digitale zelfverdediging, voetbal spelen met M Bots en het Raspberry muziekproject zijn de belangrijkste tracks op het Vrije Software evenement in de Tilburgse bibliotheek. Er zijn ook informatiekramen en veel doe-het-zelf-activiteiten. Deelnemers zijn ander andere de FSFE (Digi-Talk Maurice Verheesen), Ubuntu.NL, LibreOffice, NLLGG (Nederlandse Linux gebruikersgroep). Doe-het-zelf-activiteiten zijn onder andere 3D-printen met de Raspberry TEdCase en 3D-virtuele realiteit. Toegang is gratis. Het evenement begint om 12.00 uur en eindigt om 17.00 uur.  

"Linux in het dagelijks leven" in Mülheim aan de Roer, Duitsland

30 April 2016

Georganiseerd door FSFE-Fellows zullen Wolf-Dieter Zimmermann en Wolfgang Romey in het kader van de Linux Presentatiedag voor alle geïnteresseerden hun licht laten schijnen op het Linux vrije besturingssysteem. Daarbij zijn er meerdere computers aanwezig om het zelf te beleven. Het evenement vindt plaats van 10.00 tot 15.00 uur in de volkshogeschool in Mülheim aan de Roer.

Linuxweken Wenen 2016 in Wenen, Oostenrijk

28 April – 01 May 2016

Dit jaar zal FSFE op Linuxweken Wenen op verschillende manieren deelnemen. Franz Gratzer, ontwerper voor FSFE, zal een toespraak houden over de geschiedenis van het FLOSS-spel "Trigger Rally" en een werkgroep over het ontwerpen en ontwikkelen van eigen racetracks. Simon Hornbachner, de lokale coördinator in Linz, zal praten over Copyleft - wat het eigenlijk betekent, enkele vaak voorkomende misverstanden en waarom het niet alleen van voordeel is voor "de gemeenschap", maar ook voor bedrijven. Er zal ook een FSFE-informatiekraam zijn. De lokale groep kijkt ernaar uit om iedereen te ontmoeten! 

Fellowship-ontmoeting in Düsseldorf, Duitsland

27 April 2016

Ook bij veel Fellows zijn de structuren en werkwijzen van de FSFE niet bekend. Werner Koch, oprichtend lid van de FSFE, zal deze keer een blik achter de schermen laten zien en verklaren hoe de FSFE “functioneert”. De ontmoeting vindt plaats op 27 april 2016 vanaf 19.30 uur in Chaosdorf, Hüttenstr. 25, 40215 Düsseldorf. Het officiële deel van de ontmoeting begint om 20.00 uur. Wie later komt, mist dus iets. Gasten zijn zoals altijd hartelijk welkom.

FSFE op de 15e "Augsburgse Linux-Infotag"

16 April 2016

FSFE is aanwezig met een kraam met informatie en handelswaar op de 15e "Linux-Infotag Augsburg". Het evenement vindt plaats op 16 april 2016 van 9.30 tot 17.30 uur op de IT-faculteit van de Augsburgse Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen in Duitsland. Toegang is gratis. 

Voordracht "De lange weg om mensen in staat te stellen technologie te controleren" in Barcelona, Spanje

12 April 2016

FSFE's voorzitter Matthias Kirschner zal een voordracht houden over het belang van Vrije Software voor de samenleving bij de Vrije Softwaregroep in Barcelona. De voordracht biedt een overzicht van FSFE's werk in de afgelopen 15 jaren en biedt inspiratie over hoe u, als individu of organisatie, met de FSFE kan werken voor softwarevrijheid. De voordracht vindt plaats om 18.45 uur in Cibernàrium Edifici MediaTIC, Roc Boronat, 117, Barcelona.  

Open Bron Behoud-werkbijeenkomst in Stockholm, Zweden

07 April 2016

Peter Bubestinger en Till Jaeger van FSFE zullen met anderen inzicht bieden in hoe historische instituten en organisaties die zich wereldwijd met cultuurbehoud bezighouden steeds meer kracht ontlenen aan gereedschappen met Vrije Software-licenties. Deze werkbijeenkomst maakt deel uit van het PREFORMA-project, waarin drie formaat-conformiteitscontroleerders zijn ontwikkeld die document-, afbeeldings- en audiovisuele bestanden controleren en valideren. Andere onderwerpen zoals formaat-overbodigheid, verkoop lock-in of interoperabiliteits-uitdagingen van propriëtaire uitvoeringen krijgen aandacht tijdens deze werkbijeenkomst.  

Chemnitzer Linuxdagen in Chemnitz, Duitsland

19 – 20 March 2016

Op 15 en 16 maart is FSFE aanwezig met een kraam op de Chemnitzer Linuxdagen, een evenement dat is toegewijd aan alles dat met GNU/Linux en Vrije Software te maken heeft. Kom gewoon langs de kraam om kennis te maken met de mensen van FSFE en andere Fellows. De kraam heeft ook een aanbod aan gloednieuw handelswaar en promotiemateriaal. FSFE-vertegenwoordigers zullen er verschillende praatjes houden.  

Logan CIJ Symposium in Berlijn, Duitsland

11 – 12 March 2016

Op 11 en 12 maart zal FSFE met een kraam deelnemen aan het Logan CIJ Symposium, een evenement georganiseerd door The Center for Investigative Journalism. Kom langs om enkele leden van het kantoor van FSFE in Berlijn te ontmoeten en te discussiëren over hoe Vrije Software helpt bij het beschermen van de vrijheid van meningsuiting en informatie.

Het Logan CIJ Symposium zal gehouden worden op het BCC (Berlin Congress Center), Alexanderstrasse 11, 10178 Berlijn, Duitsland. Bezoek voor het verkrijgen van een toegangskaartje alstublieft de pagina van het evenement. 

Maandelijkse FSFE-ontmoeting in Zürich, Zwitserland

10 March 2016

Maandelijkse FSFE Fellowship-ontmoeting Zürich. Zie voor tijd en plaats alstublieft de evenementen-pagina. Belangrijkste discussie-onderwerp: organisatie van xcon. Nieuwe gasten zijn welkom! Mocht dit de eerste keer zijn dat u aanwezig bent, verstuur dan alstublieft eerst een notitie hierover naar onze e-maillijst: https://lists.fsfe.org/mailman/listinfo/zurich 

I Love Free Software-dag 2016

14 February 2016

Medewerkers aan Vrije Software stellen ons in staat om de vrijheidsgereedschappen die we waarderen iedere dag te gebruiken. Ontwikkelaars, ontwerpers, vertalers en vele anderen verdienen onze dankbaarheid. Laten we "dank je wel" tegen hen zeggen op de traditionele dag van de liefde: Valentijnsdag. In tegenstelling tot gebruikelijke evenementen is IloveFS een exclusief online evenement. Neem een kijkje op de website zodat je kan zien hoe je het met ons kan vieren.  

Maandelijkse FSFE-ontmoeting in Zürich, Zwitserland

11 February 2016

Thema's zijn deze keer onder andere: I love Free Software Dag en Document Vrijheidsdag. Vanaf 18.00 uur. Plaats: Limmatstrasse 183. Oude bekenden en nieuwe gasten zijn van harte welkom (ook niet-Fellows). Als het gaat om uw eerste deelname aan deze ontmoeting dan vragen wij u zich kort voor het eerste bezoek voor te stellen op de e-maillijst (https://lists.fsfe.org/mailman/listinfo/zurich). 

Maandelijkse Vrije Software-ontmoeting in Athene, Griekenland

10 February 2016

Dit is onze maandelijkse ontmoeting in de Hackerspace in Athene. Tijdens deze ontmoeting zullen we vooral discussie voeren rond de twee recente evenementen waar veel leden van de gemeenschap aan deelnemen. 32c3 in Hamburg en Fosdem in Brussel. We zullen praten over nieuwe projecten waarover we geleerd hebben, hoogtepunten en de beste presentaties om naar uit te kijken. 

FOSDEM 2016

30 – 31 January 2015

Dit jaar zal FOSDEM in Brussel gehouden worden op 30 en 31 januari. FSFE zal tenminste deelnemen met een kraam en er zullen vele Fellows, coördinatoren en stafleden aanwezig zijn. Zoals ieder jaar kijken we uit naar de vele ontmoetingen en discussies en een fijne tijd voor ons allen.  

Fellowshipvergadering in Wenen, Oostenrijk

15 January 2016

Onze maandelijkse Fellowshipvergadering organiseren we deze maand in het Metalab, gelegen in de Rathausstraße 6 in het eerste district van Wenen. We komen samen rond 18:00 uur en beginnen met de officiële agenda om 19:00 uur. Deze uitnodiging geld zoals steeds voor iedereen die geïnteresseerd is in de FSFE of in Vrij Software. U bent welkom.  

Toespraak over F-Droid door Daniel Martí in Barcelona, Spanje

15 January 2016

Het is algemeen bekend dat Android een open bron besturingssysteem is. Maar in de praktijk zijn er veel onvrije en afgeschermde platforms, zoals Google Play, nodig om het te gebruiken. F-Droid heeft als doel deze ruimte te vullen door het aanbieden van een vrij platform dat u kan gebruiken om uw toepassingen te installeren en te distribueren. Deze sessie wordt u aangeboden door Daniel Martí, een leidende F-Droid-ontwikkelaar.  

Vrije Donderdag-ontmoeting in Helsinki, Finland

14 January 2016

Vrije Donderdag is een regulier evenement voor mensen in de regio Helsinki die geïnteresseerd zijn in Vrije Software/open source software. De ontmoeting vindt iedere tweede donderdag van de maand plaats om 18.00 uur in de One Pint pub. Er is geen formeel programma en geen sponsor. U bent welkom!