Deze pagina is nog niet vertaald. Help ons alstublieft bij het vertalen van deze en andere pagina's op fsfe.org zodat mensen onze boodschap in hun moedertaal kunnen lezen.

Events

Event Archive for 2006

Fellowshipvergadering in Wenen

15 December 2006

De zevende Oostenrijkse Fellowshipvergadering vindt plaats op 15 december in Wenen. We komen samen rond 18:00 u en de Library Room van het Metalab, Rathausstraße 6, first district. Het officiële programma begint om 19:00 uur.
Zoals gewoonlijk is dit een uitnodiging voor alle mensen die geïnteresseerd zijn in de FSFE of in Vrije Software. Hopelijk zijn jullie talrijk aanwezig!

IRC chat about the Freedom Task Force

15 December 2006

Shane Coughlan, FTF coordinator, will be on IRC this Friday to answer questions about the Freedom Task Force, to discuss potential routes of involvement, and to chat in general about Free Software licensing in Europe. The discussion will take place on freenode in the #fsfeurope channel between 9am and 11am GMT time (10am to 12 noon CET).

Talk at "Nexell informiert", Zurich, Switzerland

04 December 2006

The president of FSFE, Georg Greve, will give a lecture titled "What is Free Software and are Free Software solutions professional enough for our daily business?" during the "Nexell informiert", in Zurich. The lecture is starting on 4 December at 17:30 at "Schweizerisches Institut für Betriebsökonomie".
"Nexell informiert" is a meeting where experts are invited to talk and spread awareness about Free Software issues, organised by the Nexell, an independent team of international and multilingual CRM professionals, there to help customers find the right technologies, platforms and solutions to meet their needs and budgets.

Derde editie van de "Trophées du Libre", Soissons, Frankrijk

30 November 2006

Georg Greve, voorzitter van de FSFE, maakt deel uit van de jury van de derde editie van de "Trophées du Libre". De prijsuitreiking vindt plaats op 30 november 2006 in Soissons, Frankrijk. "Trophées du Libre" is een internationale wedstrijd, die prijzen uitdeelt aan Vrije Software projecten in zes categoriën: Veiligheid, Multimedia en Wedstrijden, Bedrijfsbeheer, Onderwijs, Toepassingen voor Openbare infrastructuren en gemeenschappen, PHP.

5de Internationale GPLv3 Conferentie, Tokyo

21 – 22 November 2006

De 5de Internationale Conferentie over de GPLv3, wordt een tweedaags evenement op 21 en 22 november 2006 in Japan. Het evenement wordt georganiseerd door het Free Software Initiative Japan, zij geven de kans aan experts en geïnteresseerde partijen om uiteenzettingen te geven over, en deel te nemen aan verschillende discussies over de belangrijkste Vrije softwarelicentie. De FSFE wordt vertegenwoordigd door Georg Greve (voorzitter) en Ciarán O'Riordan. Deze conferentie wordt georganiseerd om het GPLv3 proces zo bekend mogelijk te maken, om de toehoorders de kans te geven om goed geïnformeerd deel te nemen aan aan het discussieproces en om hen te vertellen hoe ze de voorgestelde veranderingen kunnen uitleggen aan derden.  

Fellowshipvergadering in Wenen

17 November 2006

De zesde Oostenrijkse Fellowshipvergadering vindt plaats op 17 november in Wenen. We komen samen rond 18.00 u in de Lounge aan de Metalab, Rathausstraße 6, first district. Het officiële programma begint om 19.00u. Enkele Fellows die aanwezig waren op de eerste Internationale Fellowshipvergadering in Bolzano zullen daarvan verslag uitbrengen. De Freedom Task Force die daar werd voorgesteld zal ook besproken worden. Zoals altijd geld deze uitnodiging voor alle mensen die geïnteresseerd zijn in de FSFE en/of in Vrije Software. We hopen op een grote opkomst!

OpenTuesday op Digicomp, Zurich, Zwitserland

07 November 2006

Georg Greve, voorzitter van de FSFE, geeft tijdens de volgende OpenTuesdaybijeenkomst in Zurich een lezing met als onderwerp: "Kommerzielle, praktische und gesellschaftliche Aspekte Freier Software". Het evenement begint op 7 november om 18.00 u.
OpenTuesdaybijeenkomsten zijn maandelijkse bijeenkomsten waar specialisten worden uitgenodigd om verschillende aspecten van Vrije Software meer bekend te maken.  

GPLv3, DRM en de Linux kernel

04 November 2006

Dublin, Ierland. Ciarán O'Riordan zal een uiteenzetting geven over de huidige stand van zaken in de GNU GPL discussie, hij zal het ook hebben over de mogelijke opties voor voor DRM en tivoïsatie - de Linux kernel zal gebruikt worden als voorbeeld. Deze uiteenzetting is deel van een eendaags evenement voor de ILUG AGM.  

"LinuxWorld Expo", Londen, Verenigd Koninkrijk

25 – 26 October 2006

De FSFE zal vertegenwoordigd zijn op de "LinuxWorld Expo" in Londen, op 25 en 26 oktober. De FSFE heeft een stand op dit evenement. Kom ons eens opzoeken als je meer wil te weten komen over Vrije Software, het werk van de FSFE of over "the Fellowship".  

Internetdagarna, Stockholm, Zweden

24 – 25 October 2006

Tijdens de Internetdagen 2006 in Stockholm, Zweden, zal Jonas Öberg, ondervoorzitter van de FSFE, deelnemen aan een panelgesprek over open-document formaten. De FSFE zal ook een stand hebben tijdens dit event.  

Fellowshipvergadering in Wenen

20 October 2006

De vierde Oostenrijkse Fellowshipvergadering vindt plaats op 20 oktober om 18:00 uur in het Metalab, Rathausstraße 6, first district, Wenen
Zoals steeds is dit een uitnodiging voor alle mensen die geïnteresseerd in de FSFE of in Vrije Software. We hopen op een hoge opkomst.

Fellowshipvergadering

27 September 2006

Fellows uit Dusseldorf en omgeving ontmoeten elkaar op 27 september, om 20.00 uur, in café "Philipp", Furstenwall 120, Dusseldorf-Bilk. Graag een berichtje aan contact (at) fsfe.org als je van plan bent om te komen.

aKademy 2006: KDE, patenten, GPLv3

23 – 30 September 2006

De jaarlijkse KDE conferentie vindt dit jaar plaats in het Trinity college Dublin, Ierland. De FSFE zal vertegenwoordigd worden door Ciaran O'Riordan die op zondag 24 september een uiteenzetting zal geven over softwarepatenten. Op dinsdag 26 september leidt hij van 19:00 u tot 20:00 u een sessie over de GPLv3. aKademy is een erg technisch evenement.  

Discussiebijeenkomst "IPR protection of software", Helsinki, Finland

21 – 22 September 2006

Georg Greve,voorzitter van de FSFE, zal deel uitmaken van een panel op de discussiebijeenkomst "IPR protection of software", hij zal er uitleggen en duidelijk stellen welke voordelen en weldaden Vrije Softwarelicenties ons kunnen brengen. De discussie vindt plaats op de tweede dag van de workshop, 22 september om 13:00 u in hotel Linna, Helsinki.  

GPLv3 disussiebijeenkomst op Wizards of Operating Systems (WOS4)

15 September 2006

Op vrijdag 15 september van 17.00 u tot 19.00 u organiseert de FSFE een GPLv3 discussiebijeenkomst op de Wizards of OS conference in Berlijn. Georg Greve en Ciaran O'Riordan zullen samen met leden van onze zusterorganisatie FSF Latijns-Amerika de belangrijkste wijzigingen in de GPLv3 voorstellen. Ze gaan ook bekijken hoe het publieke discussieproces momenteel verloopt.  

Fellowshipvergadering in Wenen

15 September 2006

De vierde Oostenrijkse Fellowshipvergadering vindt plaats op 15 september, in de Metalab, Rathausstraße 6, first district, en begint om 18.00 uur.
Zoals gebruikelijk geldt deze uitnodiging voor alle mensen die geïnteresseerd zijn in de FSFE of in Vrije Software. We hopen dat jullie talrijk aanwezig zullen zijn!

Tiroler Linuxtag, Hall in Tirol, Oostenrijk

09 September 2006

Tijdens de "Tiroler Linuxtag", het laatste evenement van de "Linuxwochen", zullen Reinhard Müller en Patrick Ohnewein elk een uiteenzetting geven. Reinhard Müller geeft een algemeen overzicht van Vrije Software, en informeert over het Fellowship. Patrick Ohnewein zal het over CoCOS hebben, een kenniscentrum over Vrije Software, en hij praat ook over Vrije Software in Tirol. Het evenement vindt plaats op 9 september 2006 van 10.00 u tot 17.00 u in het UMIT, een private universiteit in Hall, Tirol. De toegang is vrij.  

"Weet u genoeg over de GPLv3" Kopenhagen, Denemarken

30 August 2006

Ciaran O'Riordan zal een voordracht geven, en vragen beantwoorden, over de belangrijkste veranderingen die zijn doorgevoerd voor de derde versie van de GNU GPL. Het is de bedoeling van de avond om de leden van de Free Software gemeenschap informatie te bezorgen, zodat ze constructieve kritiek kunnen leveren en verbeteringen kunnen voorstellen tijdens het laatste deel van het consultatieproces.  

Dataföreningen Regio West, Göteborg, Zweden

29 August 2006

Op één van de netwerking-ontmoetingen van Dataföreningen, Regio West, zal Jonas Öberg, ondervoorzitter van de FSFE, een overzicht geven van de GPLv3 activiteiten, de voorgestelde veranderingen en de redenering erachter.

4de International GPLv3 Conferentie, Bangalore

23 – 24 August 2006

De 4de Internationale Conferentie voor het ontwerpen van de derde versie van de GNU GPL vindt plaats in Bangalore, Indië op 23 & 24 augustus 2006. De FSFE zal vertegenwoordigd worden door Ciaran O'Riordan, die het meest betrokken bij het GPLv3 proces. Hij zal ook helpen bij de organisatie van het evenement en de banden met onze zusterorganisatie uit Indië, de FSFI, versterken.  

SELF startmeeting, Den Haag, Nederland

09 – 11 July 2006

De publieke startconferentie voor het "Science Education and Learning in Freedom" (SELF) project, vindt plaats in Den Haag, Nederland op 10 juli. Georg Greve, voorzitter van de FSFE, en Jonas Oberg, vice-voorzitter van de FSFE, nemen aan de conferentie deel. Greve bespreekt de basisgedachte van de conferentie: "Strategic implications of Free Software in the Netherlands and in Europe", en Oberg leidt het panelgesprek over "The Open Content Revolution"  

GPLv3 en Vrije Software-ontwikkeling, GUADEC, Spanje

28 June 2006

Ciaran O'Riordan zal een overzicht geven van de voorgestelde wijzigingen aan de tweede versie van de GNU GPL om tot de derde versie van licentie te komen. Ook onderwerpen zoals het één jaar durende openbare consultatieproces en het streven van de GPLv3 om onze vrijheid te bewaren ondanks DRM, softwarepatenten en een zeer ingewikkelde juridische wereld, zullen aan bod komen.  

WIPO Provisional Committee on Proposals Related to a WIPO Development Agenda (PCDA) -- 2de Sessie, Genève, Zwitserland

26 – 30 June 2006

Georg Greve, voorzitter van de FSFE, zal de 2de sessie van het World Intellectual Property Organization (WIPO) Provisional Committee over Proposals Related to a WIPO Development Agenda (PCDA) bijwonen. Dit in het kader van het FSFE-project om het globale systeem van auteursrechten, patenten en handelsmerken te veranderen. Hij nam ook al deel aan de 1ste sessie. De vergadering vindt plaats bij de VN in Genève.

Derde Internationale GPLv3 Conferentie, Barcelona

22 – 23 June 2006

Op deze tweedaagse Internationale conferentie zullen specialisten in de GPLv3 en Vrije Softwarelicenties de voorgestelde wijzigingen aan de GNU General Public License voorstellen. Voor specifieke punten van de GPLv3 zijn aparte discussies voorzien en ook vragen vanuit het publiek zullen beantwoord worden. De conferentie wordt georganiseerd om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de GPLv3 en om de deelnemers de juiste informatie te bezorgen zodat ze de voorgestelde wijzigingen ook aan anderen kunnen uitleggen.  

Dorkbotswiss, Zurich, Zwitserland

16 June 2006

Vrije Software en de digitale levensstijl: op vrijdag 16 juni geeft Georg Greve een uiteenzetting op de Dorkbot Swiss meeting in de Kunstraum Walcheturm in Zurich, Zwitserland om 20:00 uur. Dit evenement richt zich vooral op de sociale aspecten van digitale vijheid.  

Linuxwochen, Wenen, Oostenrijk

31 May – 02 June 2006

De grootste Vrije Software gebeurtenis van Oostenrijk begint op woensdag 31 mei 2006 om 10:00 u in het Urania gebouw, Uraniastraße 1, First District, Wenen. Het einde is voorzien op vrijdag 2 juni 2006 om 22:00u. De toegang is vrij.
De FSFE zal er vertegenwoordigd zijn met een stand, drie dagen lang zullen leden van de FSFE, Fellows en vrijwilligers er beschikbaar zijn om te informeren over het werk van de FSFE en het fellowship.
Op woensdag 31 mei om 20:00u zal Karin Kosina een voordracht geven met als titel "Vrij Software voor vrije mensen" waarin ze de Free Software Foundation Europa zal voorstellen.  

SANE April 2006 Conference, Delft, Nederland.

15 – 19 May 2006

Op de 5de System Administration and Network Engineering conferentie in Delft zal Georg Greve, voorzitter van de FSFE, een inleiding geven tot de GPL versie 3. Hij bespreekt de veranderingen, de redenering erachter en het consultatieproces, waardoor iedereen er mee voor kan zorgen dat GPLv3 de beste GPL wordt die we collectief creëerden.  

GNU/LinuxTag 2006, Wiesbaden, Duitsland

03 – 06 May 2006

Net zoals de vorige jaren zal de FSFE ook dit jaar vertegenwoordigd zijn op de GNU/LinuxTag, het hoogtepunt van het Vrije Softwarejaar sinds 1996. Tijdens verschillende presentaties en met de hulp van veel vrijwilligers zullen we de kennis over Vrije Software en het werk van de FSFE meer bekendheid proberen te geven. Ontmoet de activisten van FSFE en ga eens luisteren naar hun uiteenzettingen over WIPO, GPLv3, DRM en nog veel andere thema's.  

Opleiding, administratie en Vrije Software

29 April 2006

Federico Heinz geeft twee uiteenzettingen in Dublin, Ierland. Eén over "Vrije Software en Onderwijs", de andere gaat over "De noodzakelijkheid van Vrije Software in de openbare administratie". Dit evenement wordt georganieseerd door Ciaran O'Riordan samen met de Irish Free Software Organisation. O'Riordan zal zelf ook een uiteenzetting geven over de GPLv3: het proces en de grootste kans.  

Hoorzitting voor de Microsoft Antitrustzaak, Europees Hof, Luxemburg

24 – 28 April 2006

Het Hof van Eerste Aanleg van de Europese Unie is klaar voor de grote hoorzitting in de Microsoft antitrustzaak. De hoorzitting vindt plaats in de "Grande Salle" van het Europees Hof, van 24 april tot 28 april 2006. Georg Greve, voorzitter van de FSFE, Carlo Piana, advocaat voor de FSFE in deze zaak, en Andrew Tridgell van het Sambateam zullen aanwezig zijn om het Hof uit te leggen hoe Microsoft aan het proberen is zijn zijn wettelijke verplichtingen te omzeilen.

Access to Knowledge Conference, Yale Law School, USA

21 – 23 April 2006

Karsten Gerloff zal op de eerste Internationale conferentie over toegankelijkheid van kennis een debat modereren over "Licentiemodellen voor toegang tot software". De conferentie wil een methode opstellen om het verstorende effect van een wetgeving die uitsluitend op auteursrechten en patenten gebouwd is, te kunnen analyseren. De deelnemers bekijken verschillende alternatieve methoden die de toegang tot kennis in een digitale omgeving kunnen verhogen.  

7th Free Software Forum, Porto Alegre, Brazilië

19 – 22 April 2006

Georg Greve, voorzitter van de FSF Europa, zal opnieuw deelnemen aan het Free Software Forum in Porte Alegre. In Brazilië zal hij contact hebben met de lokale Vrije Software gemeenschap en de de FSF Latijns-Amerika. Zijn toespraak heeft als thema :"Vrije Software - Sociale Beweging of Technologische Revolutie?".

Softwarepatenten, auteursrecht en GPLv3

07 April 2006

Ciarán O'Riordan en Gareth Bowker bespreken in Londen hoe en waarom de FSFE er werk van maakt om wetgeving die het Vrije Software moelijk maakt te verhinderen. Moeilijkheden vaak veroorzaakt door softwarepatenten of door een 'vervormd' auteursrecht. O'Riordan zal ook meer uitleg geven over de GPLv3 en het consultatieproces. Ze zullen ook vragen beantwoorden.  

GPLv3 conference, Turin, Italy

18 March 2006

Op 18 maart praat Richard Stallman in Turijn (Italië) over de toekomst van vrije software. Hij zal er ook uitleg geven over het vernieuwingsproces van de GNU General Public License (GPL), dit is veruit de meest gebruikte licentie voor Vrije Software, die over heel de wereld de vrijheid van minstens 100 miljoen gebruikers beschermt.  

Fellowship bijeenkomst in Wenen

17 March 2006

De tweede Oostenrijkse bijeenkomst begint op 17 maart om 18:00u in Café Panoptikum, Schultergasse 4, first district, Wenen.
Karin Kosina en Reinhard Mueller gaan deze keer een overzicht geven van de projecten waar de FSFE aan werkt. Ook de discussie over Vrije Software in Oostenrijkse scholen willen we verder zetten. Voorstellen voor andere thema's zijn altijd welkom.
Deze uitnodiging geldt voor iedereen die geïnteresseerd is in de FSFE of in Vrije Software. Wij hopen op veel deelnemers!

FOSDEM 2006, Brussel, België

25 – 26 February 2006

Net als de voorgaande jaren, zal de Free Software Foundation Europa vertegenwoordigd zijn op de FOSDEM in Brussel, een Europese conferentie voor "Vrije Software"ontwikkelaars We zullen er weer verschillende gesprekken hebben met personen uit de Vrije Software gemeenschap, mensen informeren over ons werk en we komen dit jaar zelfs met een kleine verrassing.  

WIPO Provisional Committee on Proposals Related to a WIPO Development Agenda -- 1st Sessie, Genève, Zwitserland

20 – 24 February 2006

Na het opvolgen van de "Inter-Sessional Inter-Governmental Meetings (IIM)" voor het oprichten van een ontwikkelingsagenda voor de "United Nations World Intellectual Property Organization (WIPO), zullen Georg C. F. Greve en Karsten Gerloff van de FSF Europa ook meewerken aan de opvolging van de "2006 WIPO Provisional Committee on Proposals Related to a WIPO Development Agenda (PCDA)."

Berlin's second Fellowship meeting, Berlin, Germany

17 February 2006

The second Fellowship meeting takes place on 27. February at 19:00 at the newthinking store, Tucholskystr. 48, Berlin. Main subject of the evening will be the promotion of Free Software in Berlin. Everybody interested in this is welcome to attend the meeting.

Eerste Internationale Free Software Foundation conferentie over de GPLv3

16 – 17 January 2006

FSF Europa, vertegenwoordigd door Georg C. F. Greve, Ciaran O'Riordan en Stefano Maffulli, zal deelnemen aan de voorstelling van de eerste discussietekst voor een derde versie van de GNU General Public Licence op de eerste Internationale Free Software Foundation conferentie over de GPLv3, op het MIT in Cambridge, VS.

Fellowshipbijeenkomst in Wenen

13 January 2006

De tweede Oostenrijkse Fellowshipontmoeting vindt plaats op 13 januari, om 18.00u in het Otto-Wagner Paviljoen nabij de Karlsplatz op de zijkamer boven, rechts van de trap. Net als vorige keer zullen Karin Kosina en Reinhard Müller informatie geven over het werk van de FSFE, we verwachten ook enkele interessante discussies. We zullen extra aandacht geven aan "Vrije Software in het onderwijs." Dit is een uitnodiging voor iedereen die zich interesseert in de FSFE of in Vrije Software.