GPLv3 logo

De Derde Internationale GPLv3 Conferentie:
CCCB, Barcelona, Spanje, 22 & 23 juni 2006

Lees onze GPLv3 projectpagina als je wil weten hoe je aan het consultatieproces kan deelnemen, en voor een lijst van GPLv3 toespraken.

Op deze pagina:

Verslag van de conferentie

De conferentie is gedaan. Het was een groot succes en we zijn blij dat alles is opgenomen en on line staat.

De hoogtepunten van de eerste dag waren de openingstoespraak door Georg Greve en de uitgebreide uiteenzettingen en "Vraag en Antwoord"-sessies met Richard Stallman en Eben Moglen.

Op de tweede dag waren er drie panelgesprekken, één bevatte vertegenwoordigers uit elk van vier comités die vragen beantwoordden over de rol van de comités in het consultatieproces. Een ander panel bestond uit specialisten in DRM en het afdwingen van de GPL. Het derde panel discussieerde over het bekendmaken van het consultatieproces en het gebruik van de licentie.

Pablo Machón gaf een uiteenzetting over de toestand van de strijd tegen softwarepatenten in Europa.Ciarán O'Riordan gaf een korte uiteenzetting over het consultatieproces. Carlo Piana en Stefano Maffulli organiseerden samen met Pablo en Ciarán het panelgesprek over de huidige projecten van de FSFE.

De FSFE wil al de onderstaande deelnemers bedanken. Ook Raquel Xalabarder Plantada van de Open Universiteit Catalunya, die ons de CCCB locatie ter beschikking stelde, en Sean Daly, een Fellow van FSFE, die de hele conferentie op video zette en ook de onderstaande video- en geluidsfiles maakte, willen we extra vermelden.

Video's, geluidsopnamen, afschriften en samenvattingen

De Video's staan in Ogg Theora formaat, de geluidsopnamen staan in Ogg Vorbis formaat en kunnen gedownload worden met BitTorrent.

We willen iedereen aanmoedigen deze materialen te verdelen. De licentie, vastgehecht aan elk bestand is:
"Verbatim copying and distribution of this recording or any portion thereof is permitted worldwide, without royalty, in any medium, provided this notice, and the copyright notice, are preserved."

22 juni: toespraken

Georg Greve: Inleidende toespraak

Richard Stallman: Overzicht van de veranderingen in de GPLv3

Ciarán O'Riordan: Het publieke consultatieproces

Eben Moglen: De formulering van de wijzigingen

23 juni: panels

Panel: Huidige projecten van de FSFE

Panel: Bewustmaking en gebruiken van de GPLv3

Pablo Machón: GPLv3 en de strijd tegen Europese softwarepatenten

Panel: De Discussiecommittés

Panel: Afdwingen van de GPL, tegenwerken van DRM

Stefano Maffulli: slottoespraak