Deze pagina is nog niet vertaald. Help ons alstublieft bij het vertalen van deze en andere pagina's op fsfe.org zodat mensen onze boodschap in hun moedertaal kunnen lezen.

Events

Event Archive for 2008

Workshop 'Licensing questions and other legal issues' in Zürich, Zwitserland

19 December 2008

Shane Coughlan, coördinator van FSFE's Freedom Task Force, zal aan de Digicomp Academy in Zürich een tweedaagse cursus geven met als titel 'Free Software licenses and other questions'. De cursus is bedoeld voor projectbeheerders, ontwikkelaars en technici die meer te weten willen komen over de verschillende mogelijkheden om 'code' te verdelen.  

Fellowshipvergadering in Wenen, Oostenrijk

19 December 2008

Onze maandelijkse Fellowshipvergadering organiseren we deze maand in het Metalab, gelegen in de Rathausstraße 6 in het eerste district van Wenen. We komen samen rond 18:00 uur en beginnen met de officiële agenda om 19:00 uur. Deze uitnodiging geld zoals steeds voor iedereen die geïnteresseerd is in de FSFE of in Vrij Software. U bent welkom.

Fellowshipfeestje in Göteborg, Zweden

18 December 2008

Tijd voor een nieuwe traditie! Een kerstfeestje voor Fellows en andere geïnteresseerden in Göteborg met technische hulp voor iedereen die geïnteresseerd is in Vrije Cultuur en Vrije Software. FFKP (Unie voor Vrije Cultuur en Software) en de FSFE (Free Software Foundation Europe) nodigen u uit op deze bijeenkomst met glögg (kruidenwijn), koffie, koekjes en cake. Er is ook een voorstelling van de FFKP voorzien en een vooruitblik op de activiteiten die gepland zijn voor 2009. Jeremiah Foster zal ook aanwezig zijn om vragen te beantwoorden over GNU/Linux en andere Vrije Software.  

Fellowshipvergadering in Berlijn

11 December 2008

De lokale Fellowshipgroep komt samen op 11 december. De locatie is zoals steeds de NewThinkingStore in de Tucholskystraße. Aangezien het bijna kerstmis is, willen we wat tijd besteden aan het verbeteren van ons standmateriaal en de flyers van onze projecten.
Iedereen is welkom, thee en koekjes staan klaar.

Fellowshipvergadering in Zürich, Zwitserland

11 December 2008

De FSFE houdt haar maandelijkse Fellowshipvergadering in Zürich op donderdag 11 december om 18:00 CET. We zullen dan ook de komende feestdagen vieren met glühwein en andere lekkernijen. Iedereen is welkom. Indien u van plan bent langs te komen, gelieve de organisator per e-mail te verwittigen, Graeme West via west@fsfeurope.org.

Fellowshipvergadering in Zürich

21 November 2008

Op vrijdag 21 november organiseren we een Fellowshipvergadering in onze FSFE kantoren te Zürich. Fellows die in de omgeving wonen worden van 18:00 uur tot 19:00 uur uitgenodigd voor een drankje. Het is een unieke kans om andere Fellows persoonlijk te leren kennen en je kan er eventueel mee nadenken over methoden om Vrije Software populairder te maken in Zwitserland. De vergadering wordt geleid door Graeme West, onze stagiair in de kantoren van Zurich. Wie wil langs komen, laat dat best even weten aan Graeme door een e-mail te sturen naar west@fsfeurope.org.

Fellowshipvergadering, Keulen, Duitsland

18 November 2008

Op dinsdag 18 november om 19:00 uur nodigen we alle Fellows, alle personen die de FSFE willen ondersteunen en iedereen die iets wil bijleren over Vrije Software uit op onze Fellowshipvergadering in Hallmackenreuther, Brüsseler Platz, Keulen.

Fellowshipvergadering, Bolzano, Italië

15 November 2008

Op zaterdag 15 november om 14:00 uur organiseren we een Fellowshipvergadering in de het TIS Innovation Park van Bolzano. Alle Fellows en ook andere personen die geïnteresseerd zijn de activiteiten van de FSFE of de Fellowship zijn welkom. De bijeenkomst bestaat uit twee delen. Patrick Ohnewein, coördinator van de Italiaanse FSFE groep, zal eerst de activiteiten van de FSFE en de Fellowship in Italië wat meer toelichten. Daarna krijgen de Fellows de kans om zelf initiatieven voor te stellen die Vrij Software verder kunnen ondersteunen.  

Fellowshipvergadering in Berlijn

13 November 2008

De maandelijkse Fellowshipvergadering vindt plaats op 13 november. We komen samen om 17:30 uur in de NewThinking store in Berlijn-Mitte (Tucholsjystraße 48). Onderwerpen: overzicht van BLIT, verslag van FSCONS, "Hoe kunnen we samenwerken met de verschillende organisaties die zich engageren voor Vrije Software en Onderwijs?" en voorstelling van 2009. Iedereen is welkom.

NLUUG herfstconferentie en CELF Embedded Linux Conference Europe, Ede, Nederland

06 – 07 November 2008

De FSFE zal deelnemen aan de NLUUG herfstconferentie op donderdag 6 november. Het thema voor dit jaar is 'mobiliteit'. Onze stand is vrij toegankelijk voor iedereen met vragen over Vrije Software! De volgende dag zal Shane Coughlan, FSFE's coördinator van de Freedom Task Force, op dezelfde locatie tijdens de CELF Embedded Linux Conference Europe 2008 de toespraak 'The strategic implementation of free software in business' geven. Om Vrije Software succesvol te implementeren is een gedegen kennis nodig over goede praktijken en bijhorende procedures. Shane legt uit hoe het juridisch project van de FSFE en haar Europees juridisch netwerk deze zaak proberen aan te pakken door een goede algemene kennis van de markt op te bouwen over aan- en verkoopcontracten, work flowdocumenten en de methodologieën voor de ontplooiing. Beide conferenties worden georganiseerd in het Congrescentrum De Reehorst, Ede, Nederland.  

BLIT 2008, Potsdam, Duitsland

01 November 2008

De FSFE heeft dit jaar een stand op de Brandenburger Linux Info Tag (BLIT). De Berlijnse Fellowshipgroep zorgt voor het personeel dat de bezoekers zal informeren over verschillende aspecten van Vrije Software. Er worden ook T-shirts en boeken over Vrije Software verkocht. Het evenement start om 10:00 uur aan de universiteitscampus Griebnitzsee in Potsdam. De toegang is vrij.  

Fellowshipvergadering in Weingarten, Duitsland

28 October 2008

Fellow Christof Raber organiseert op dinsdag 28 oktober om 19:00 uur een Fellowshipvergadering in Weltehof, 88250 Weingarten. Alle Fellows en andere personen die geïnteresseerd zijn in Vrije Software zijn welkom. Het is een unieke kans om elkaar persoonlijk te leren kennen, te praten over Vrije Software en de FSFE in een vrije, gezellige sfeer.

FSCONS 2008, Göteborg, Zweden

24 – 26 October 2008

FSCONS werkt in 2008 samen met de FSFE, Creative Commons en Wikimedia Zweden. Er zullen drie hoofdthema's zijn (Vrije Cultuur, Vrije Software en Vrij Informatie), elk in goede banen geleid door één van de hoofdorganisatoren. De behandelde onderwerpen zullen gaan van modern kernelontwerp, over burgerjournalistiek tot thema's over licentiëring in de 21ste eeuw.  

Fellowshipvergadering in München, Duitsland

22 October 2008

Op woensdag 22 oktober om 19:00 uur organiseert de FSFE in samenwerking met de Openoffice-stamgroep de eerste Fellowshipvergadering in München. Het evenement vindt plaats in de Augustinerkeller, Arnulfstraße, München.
Alle Fellows en andere personen die geïnteresseerd zijn in Vrije Software zijn van harte welkom. Het is een unieke kans om andere Fellows persoonlijk te ontmoeten, te discussiëren over Vrije Software en andere thema's die verband houden met de FSFE.

FSFE op SYSTEMS, München, Duitsland

21 – 24 October 2008

In München wordt van 21 tot 24 oktober SYSTEMS georganiseerd. Dit is een professionele beurs voor bedrijven uit de ICT-markt. Het evenement richt zich vooral naar bedrijven en technische verantwoordelijken uit de private en openbare sector. De FSFE zal hier voor het eerst afgevaardigd zijn met een stand.  

Diner in Genève

19 October 2008

Benjamin Morant en Ciaran O'Riordan organiseren op zondag 19 oktober een FSFE vergadering. Het is de bedoeling om samen te komen om 17:00 uur in een restaurant om dan rond 19:00 uur verder af te zakken naar een café. Momenteel weten we nog niet waar we gaan eten maar als je van plan bent om te komen laat ons dan zeker iets weten door te mailen naar Benjamin via morant@fsfeurope.org.

Workshop 'Licensing questions and other legal issues' in Zürich, Zwitserland

17 October 2008

Shane Coughlan, coördinator van FSFE's Freedom Task Force, zal aan de Digicomp Academy in Zürich een tweedaagse cursus geven met als titel 'Free Software licenses and other questions'. De cursus is bedoeld voor projectbeheerders, ontwikkelaars en technici die meer te weten willen komen over de verschillende mogelijkheden om 'code' te verdelen.  

Fellowshipvergadering in Wenen

17 October 2008

Op 17 oktober 2008 organiseren we een Fellowshipvergadering in Wenen. We komen rond 18:00 uur samen in de Library Room van het Metalab, Rathausstraße 6, First district. De gesprekken starten rond 19:00 uur.
Op de agenda staan onder andere de Fellowship wiki, ons promotieproject voor Vrije Software en enkele organisatorische zaken. Zoals steeds sluiten we de avond of met een informeel gesprek bij een drankje.
Deze uitnodiging is gericht aan alle mensen die geïnteresseerd zijn in de FSFE of in Vrije Software. We hopen dat jullie talrijk aanwezig zullen zijn!

Stand op "Freedom not Fear", Berlijn, Duitsland

11 October 2008

De Berlijnse Fellowshipgroep zal op zaterdag 11 oktober een stand organiseren tijdens de "Freedom not Fear" demonstratie. De stand zal om 13:00 uur klaar zijn aan de Neptunbrunnen, Alexanderplein, Berlijn. Als de demonstratie begint zal de stand opnieuw worden opgebouwd aan de Branderburger Tor.  

Fellowshipvergadering in Zurich

10 October 2008

Op vrijdag 10 oktober organiseren we een Fellowshipvergadering in onze FSFE kantoren te Zurich. Fellows die in de omgeving wonen worden van 19:00 uur tot 20:30 uur uitgenodigd voor een drankje. Het is een unieke kans om andere Fellows persoonlijk te leren kennen en je kan er eventueel mee nadenken over methoden om Vrije Software populairder te maken in Zwitserland. De vergadering wordt geleid door Benjamin Morant, onze stagiair in de kantoren van Zurich. Wie wil langs komen, laat dat best even weten aan Benjamin door een e-mail te sturen naar morant@fsfeurope.org.

Maandelijkse Fellowshipvergadering in Berlijn

09 October 2008

De Fellowshipgroep van Berlijn komt samen op 10 oktober om 19:30. We willen de voorbije evenementen zoals 25 jaar GNU en Software Freedom Day evalueren. We willen ook vooruit kijken naar onze afvaardiging op BLIT en verder zullen we praten over de pdfreaders campagne. De vergadering zal opnieuw plaatsvinden in de New Thinking Store, Tucholsky Strasse.

August Fellowship meeting in Brussels

09 October 2008

A Belgian Fellowship meeting will take place on Thursday August 7th in Brussels. We will meet at 20:00 in Café Walvis, 209 rue Antoine Dansaert, Brussels. It's an informal meeting, like the last meeting, so we'll mostly chat about whatever Free Software topics the attendees are interested in. We'll also continue the discussion of how to launch quarterly meetings, and Ciaran O'Riordan will give an update on OpenStreetMap. This meeting can be discussed on FSFE's Benelux mailinglist.

Fellowshipvergadering in Frankfurt, Duitsland

08 October 2008

Op Woensdag 8 oktober organiseren we de eerste fellowshipvergadering voor het Rijn-Main gebied in Frankfurt. We komen rond 19:00 uur samen in de Club Voltaire, Kleine Hochstraße 5 (2 minuten van "Alte Oper"), Frankfurt/Main.

Bijeenkomst van een gespecialiseerde groep van het Europees Juridisch Netwerk in Londen

29 September 2008

Het Europees Juridisch netwerk organiseert een themabijeenkomst in Brussel. Er zal gepraat worden over softwarepatenten en andere juridische vragen. De bijeenkomst wordt georganiseerd in de Brusselse kantoren van Wilmer Hale, deelname alleen op uitnodiging. Het Europees juridisch netwerk wordt mogelijk gemaakt door FSFE's Freedom Task Force.

De 25ste verjaardag van GNU in Berlijn, Duitsland

27 September 2008

Het GNU-project viert op 27 september haar 25ste verjaardag. Daarom laten we de kurken knallen aan de Brandenburgse poort in Berlijn. We komen samen om 15:00 uur. Wij zorgen voor de champagne en de muziek voor een feestelijke sfeer. Tot zaterdag!

Opleiding Vrije Software in bedrijven en in de publieke sector

26 September 2008

Shane Coughlan, coördinator van FSFE's Freedom Task Force, geeft een opleiding over het gebruik van Vrije Software in bedrijven en in de publieke sector. De cursus vindt plaats in de universiteit voor toegepaste wetenschappen, Winterthur, Zwitserland.

Keynote speech at Dutch Software Freedom Day event

20 September 2008

Shane Coughlan, FSFE's coördinator van de FTF, geeft de themaspeech tijdens het Nederlands Software Freedom Day evenement in het Liefland College te Utrecht. Het evenement vindt plaats van 10:00 uur tot 17:00 uur en is een organisatie van NLLGG, NLUUG en SoftwareFreedomDay.eu.  

Reach the people - Software Freedom Day, Berlijn, Duitsland

20 September 2008

Op zaterdag 20 september organiseren de FFII en FSFE's fellowshipgroep van Berlijn een barbecue en een informatiestand. Aan de stand zal worden uitgelegd wat Vrije Software eigenlijk is en waarom het zo belangrijk is voor onze samenleving. Dit evenement zou nieuw geïnteresseerden de kans moeten geven om makkelijker in contact te komen met Vrije Software, GNU/Linux en onze organisaties. Breng uw eigen voedsel en drank mee naar het Mauerpark recht tegenover Gleimstr. 60.  

De officiële lancering van GPLv3 in Nederland.

19 September 2008

Shane coughlan, coördinator van FSFE's Freedom Task Force, is op 19 september in Amsterdam de gastheer van een drie uur durende workshop getiteld 'Licensing questions and Legal issues in the light of GPLv3'. Dit evenement moet de lancering worden van de GPLv3 aan de Universiteit van Tilburg en wordt gesponsord door NLnet.

De toespraak 'Who Owns Free Software? The Copyright and Patent Debate' op OSiM World, Berlijn

17 September 2008

Shane Coughlan, coördinator van FSFE's Freedom Task Force, zal op 17 september in Berlijn de toespraak 'Free Software licenses and other questions' geven op OSiM World. De toespraak zal dieper ingaan op vragen over eigendom; het doel van het bezitten van een creatief werk, de voordelen daarvan voor consumenten en de gemeenschap en de relatie tussen eigendom en Vrije Softwarelicenties.

Fellowshipvergadering in Zurich

12 September 2008

Op vrijdag 12 september organiseren we een Fellowshipvergadering in onze FSFE kantoren te Zurich. Fellows die in de omgeving wonen worden van 19:00 uur tot 20:30 uur uitgenodigd voor een drankje. Het is een unieke kans om andere Fellows persoonlijk te leren kennen en je kan er eventueel mee nadenken over methoden om Vrije Software populairder te maken in Zwitserland. De vergadering wordt geleid door Benjamin Morant, onze stagiair in de kantoren van Zurich. Wie wil langs komen, laat dat best even weten aan Benjamin door een e-mail te sturen naar morant@fsfeurope.org.

Richard Stallman in Brescia (Italië)

12 September 2008

Op 12 september om 16:00 uur geeft Richard Stallman de toespraak "Copyright vs Community in the Age of Computer Networks" aan de "Libera Accademia di Belle Arti" , via D. Vender 66, Brescia (Italië).  

Fellowshipvergadering in Berlijn

11 September 2008

De Berlijnse Fellowshipgroep vergadert op 11 september om 19:30. De locatie is net zoals vorige keer de New Thinking Store in de Tucholsky Strasse. We zullen onder andere praten over Software Freedom Day en de 25ste verjaardag van het GNU-project.

Richard Stallman in Genua (Italië)

11 September 2008

Op 11 september om 16:00 uur geeft Richard Stallman de toespraak "Copyright vs Community in the Age of Computer Networks" aan het departement Scienze dell'Informazione - Universiteit van (via Dodecanneso 35, 5de verdiep).  

Bijeenkomst van een gespecialiseerde groep van het Europees Juridisch Netwerk in Londen

08 September 2008

Het Europees Juridisch Netwerk organiseert een themabijeenkomst in Londen. Er zal gepraat worden over bedrijfsprocessen en het beheer van de productieketen. De bijeenkomst wordt georganiseerd in de kantoren van Canonical, deelname alleen op uitnodiging. Het Europees Juridisch netwerk wordt mogelijk gemaakt door FSFE's Freedom Task Force.

Vrije Software verklaren in het 'NESSI Open Source Working Group' panel

07 September 2008

Shane Coughlan, coördinator van de FTF, zal Vrije Software en de redeneringen achter de Vrije Softwarelicenties uitleggen tijdens de OSS 2008 conferentie in Milaan. Hij maakt er deel uit van het 'NESSI Open Source Working Group' panel waarin gediscussieerd wordt over het Europees NESSI-project.  

Fellowshipstand op de braderij te Lille, Lille (Frankrijk)

06 – 07 September 2008

De "Braderie de Lille" wordt sinds de twaalfde eeuw jaarlijks georganiseerd tijdens het eerste weekend van september. Chtinux , een Linux User Group uit deze regio, heeft aan de Fellowship voorgesteld om deel te nemen aan de braderie. De FSFE en vooral de Fellowshipstand zullen hier opgemerkt worden door miljoenen bezoekers uit verschillende landen die komen wandelen langs de Lilse straten. Kom deze mooie stad ook eens bezoeken en geniet er van de culinaire specialiteiten waaronder mosselen! Maar kom in de eerste plaats om de Fellowship te ondersteunen. De Fellowshipstand bevindt zich op de "Place de Vieux Marché aux chevaux". Als u meer informatie wil over dit evenement kan u contact opnemen met Benjamin: morant@fsfeurope.org

Shane Coughlan in Wenen - The Professionalisation of Free Software

05 September 2008

De Weense Fellowshipgroep nodigt u uit voor de toespraak "The Professionalisation of Free Software. Where we are going next." door Shane Martin Coughlan. Dit evenement wordt georganiseerd in het kader van q/talk special. De toespraak vindt plaats op 5 september om 20:00 uur in Room D / quartier21, QDK / Electric Avenue, MQ Wien. De deuren gaan open om 19:00 uur. Na afloop van de toespraak, rond 21:15 uur, is er een mogelijkheid om vragen te stellen. De toegang is vrij.

Fellowship meeting in Duesseldorf

30 August 2008

Op 30 augustus om 19:30 komt de Dusseldorfse Fellowshipgroep samen in Gasttaette "Suedstern", Bilker Allee 66, 40219 Duesseldorf (5 min van S-station Bilk). Shane M. Coughlan, coördinator van de FTF, zal er de toespraak "Professionalisation of Free Software projects" geven, waarna er nog meer dan voldoende tijd zal zijn om over andere zaken te discussiëren.

Nederlandse Fellowshipvergadering, Nijmegen

28 August 2008

Op donderdag 28 augustus wordt een Fellowshipvergardering georganiseerd in Nijmegen. Iedereen die geïnteresseerd is in Vrije Software is welkom om 20h00 in Café Jos Daalseweg 309. Er kan over dit evenement gediscussieerd worden op de fsfe-bnl mailinglist.

3de Froscon, St.Augustin, Duitsland

23 – 24 August 2008

Ook dit jaar organiseert het departement computerwetenschappen van de Universiteit voor toegepaste wetenschappen van Bonn-Rhein-Sieg in samenwerking met de vakgroep computerwetenschappen, LUUSA en FrOSCon e.V. een conferentie over Vrije Software. FSFE zal aanwezig zijn met een stand. Coördinatie hiervoor verloopt via de booth@ mailinglist.

Eerste Fellowshipvergadering in Stuttgart

22 August 2008

Op vrijdag 22 augustus organiseren we een Fellowshipvergadering in de Unithekle, Allmandring 17, 70596 Stuttgart. De vergadering begint om 19:00 uur. Dit wordt de eerste Fellowshipvergadering in Stuttgart en alle Fellows en Vrije Softwarefanaten uit de buurt zijn van harte welkom. Je kan er andere personen leren kennen, mee nadenken hoe we in de toekomst nog vergaderingen kunnen organiseren in Stuttgart en natuurlijk ook genieten van het gezelschap.Extra informatie.

Ierse Fellowshipvergadering, Dublin

19 August 2008

Op dinsdag 19 augustus wordt er een Fellowshipvergadering georganiseerd in Dublin. Iedereen die geïnteresseerd is in Vrije Software is om 20:00 uur welkom in The White Horse. Dit evenement is tevens ook de maandelijkse bijeenkomst van Irish Free Software Organisation. We zullen het waarschijnlijk hebben over Software Freedom Day, softwarepatenten en eventueel ook nog over OOXML of Openmoko, zoals altijd zullen we ook de recentste ontwikkelingen overlopen. Er kan reeds over de vergadering gediscussieerd worden op de fsfe-ie mailinglist.

Zurich Fellowshipvergadering

15 August 2008

Op vrijdag 15 augustus van 18:00 uur tot 19:30 uur organiseren we een een Fellowshipvergadering in de kantoren van FSFE Zurich. Er zal gratis bier zijn en alle Fellows die in de buurt wonen zijn uitgenodigd. Het is een unieke kans om persoonlijke contacten te leggen met andere Fellows. Je kan er samen zoeken naar nieuwe methoden om Vrije Software beter bekend te maken in Zwitserland. En je kan je er ook gewoon komen amuseren. Shane Coughlan, FSFE's coördinator voor juridische zaken, is de gastheer. Hij heeft echter beloofd niet te praten over licenties tenzij iemand hem er iets over vraagt. Als je van plan bent te komen kan je dat best via een mailtje laten weten aan coughlan@fsfeurope.org.

Fellowshipvergadering in Wenen

15 August 2008

Op 18 juli wordt er in Wenen een Fellowshipvergadering georganiseerd. We komen rond 18:00 uur samen in de Library Room van het Metalab,Rathausstraße 6, first district. We hopen de vergadering te starten om 19:00 uur.
Onderwerpen die we zeker willen aansnijden: de voorbereiding van het bezoek van Shane Coughlan aan Wenen, het Software Freedom Concert op Software Freedom Day en het "Linuxwochenende" evenement in september. We beëindigen het evenement zoals altijd met een nabespreking bij een biertje.
Deze uitnodiging geldt zoals altijd voor alle personen die geïnteresseerd zijn in de FSFE of in Vrije Software. Wij hopen dat jullie talrijk aanwezig zullen zijn!

'Driving innovation with Open Desktop Technologies' panel op Akademy 2008

12 August 2008

Shane Coughlan, FTF coördinator van de FSFE, zal op dinsdag 12 augustus deelnemen aan het 'Driving innovation with Open Desktop Technologies' panel op Akademy 2008. Shane zal op 12 en 13 augustus samen met Armijn Hemel van GPL-violations.org bereikbaar zijn op de conferentie. Ze zullen graag alle vragen beantwoorden over het naleven van licenties, goede praktijken en het oplossen van licentieproblemen.

Fellowshipvergadering in Brussel

07 August 2008

Op donderdag 7 augustus wordt in Brussel een Fellowshipvergadering georganiseerd. We komen samen rond 20:00 in café Walvis, Dansaertstraat 209, Brussel. Het wordt net als vorige keer een informele samenkomst waar gesproken kan worden over alle zaken die verband houden met Vrije Software. We willen ook graag verder nadenken over een goede manier om een driemaandelijkse vergadering te organiseren. Ciaran O'Riordan zal ook het OpenStreetMap-project verder toelichten. Wie hier nog iets aan wil toevoegen kan dat via FSFE's Benelux mailinglist.

Zurich Fellowship meeting

18 July 2008

Op vrijdag 18 juli van 18:00 uur tot 19:30 uur organiseren we een een Fellowshipvergadering in de kantoren van FSFE Zurich. Er zal gratis bier zijn en alle Fellows die in de buurt wonen zijn uitgenodigd. Het is een unieke kans om persoonlijke contacten te leggen met andere Fellows. Je kan er samen zoeken naar nieuwe methoden om Vrije Software beter bekend te maken in Zwitserland. En je kan je er ook gewoon komen amuseren. Shane Coughlan, FSFE's coördinator voor juridische zaken, is de gastheer. Hij heeft echter beloofd niet te praten over licenties tenzij iemand hem er iets over vraagt. Als je van plan bent te komen kan je dat best via een mailtje laten weten aan coughlan@fsfeurope.org.

Fellowship meeting in Vienna

18 July 2008

Op 18 juli wordt een Fellowshipvergadering georganiseerd in Wenen. We komen rond 18:00 uur samen in café "Käuzchen", Gardegasse 8 (Opgelet: nieuwe locatie!). De vergadering begint om 19:00 uur.
Op de agenda staan onder andere de planning van het bezoek van Shane Coughlan aan Wenen, het Vrije Softwareconcert op Software Freedom Day en een bespreking van eventuele reacties op de WIENUX-beslissing. Zoals gebruikelijk beëindigen we de vergadering met een stevige discussie bij een glas bier.
Deze uitnodiging geldt zoals altijd voor iedereen die geïnteresseerd is in de FSFE of in Vrije Software. Wij hopen op een grote opkomst!

Fellowshiplunch in Barcelona

17 July 2008

Tussen 14:00 en 16:00 uur kunnen Fellows en vrienden van Vrije Software lunchen met Georg Greve, Jonas Öberg en Shane Coughlan. Het wordt een informeel gesprek over de FSFE, de Fellowship, het werk van de Freedom Task Force en andere thema's waarover iemand wil praten. Als u van plan bent om deel te nemen stuur dan een e-mail naar contact@fsfe.org.

De toespraak 'Licences that support freedom' op FKFT

16 July 2008

Shane zal een toespraak houden over de verschillende typen van licenties die je de nodige vrijheden garanderen voor het gebruiken, bestuderen, delen en verbeteren van zowel technologische als educatieve teksten. Hij bekijkt ook de belangrijkste uitdagingen voor platformen, zoals SELF, vanuit een juridische hoek en bespreekt de mechanismen die moeten helpen om ze een betrouwbare juridische infrastructuur te geven. Ook de activiteiten van FSFE's Freedom Task Force op het gebied van juridische opleidingen en ondersteuning voor Vrije Software in Europa zullen aan bod komen.  

De toespraak 'How SELF helped building structures for freedom' op FKFT

16 July 2008

Het SELF-project heeft al op verschillende niveaus bijgedragen aan het creëren van vrijheden bij softwaregebruik en in educatie. Het werk van de SELF Legal Experts Group (LEG) heeft geleid tot een beter inzicht in Open Standaarden en resulteerde in een referentiepakket voor vrije educatief materiaal. De coördinator van SELF LEG, FSFE's voorzitter Georg Greve, zal toelichten hoe SELF voor algemene vooruitgang heeft gezorgd en op welke manier het SELF-project ook op lange termijn voordelen zal opleveren voor de Vrije Softwaregemeenschap.  

Fellowshipbarbecue met FFII in Berlijn

10 July 2008

De lokale Fellowshipgroep in Berlijn organiseert op 10 juli samen met de FFII een barbecue. De vergadering begint om 19:30 uur in het FFII kantoor, Malmöer Straße 6, dichtbij de Bornholmer Straße. Vergeet je favoriete barbecuegerechtjes niet. Als het weer het toelaat zullen we rond 21:00 uur naar het Mauerpark gaan. U bent er van harte welkom.

Fellowshipvergadering in Brussel

10 July 2008

Op 10 juli om 19:00 uur wordt in café Walvis, Dansaertstraat 209, Brussel, een Fellowshipvergadering georganiseerd. We geven Fellows de kans om te vertellen over de zaken waaraan zij werken in de Vrije Software Gemeenschap. Er zal ook gepraat worden over gNewSence en de GPLv3.
De vergadering is toegankelijk voor Fellows en niet-Fellows. Wij hopen op een grote opkomst!

'The Community and Meeting Obligations' voor BT

02 July 2008

Shane Coughlan, coördinator van FSFE's Freedom Task Force, geeft op 2 juli om 14:30 uur de toespraak 'The Community and Meeting Obligations' voor BT. Het evenement vindt plaats in het Adastral Park, Ipswitch, VK. Hij zal ook aanwezig zijn op verschillende presentaties en workshops die op dezelfde dag door anderen worden aangeboden.

Irish Fellowship meeting, Dublin

24 June 2008

Op 24 juni wordt er een Fellowshipvergadering georganiseerd. Iedereen die geïnteresseerd is in Vrije Software is welkom in The White Horse om 20:00 uur. Dit evenement geldt tevens als de maandelijkse vergadering van de Irish Free Software Foundation. We willen er praten over OOXML, softwarepatenten, gNewSense en de Fellowship. Er kan al gediscussieerd worden op de fsfe-ie mailinglist.

Fellowshipvergadering in Wenen

20 June 2008

De drieëntwintigste Oostenrijkse Fellowshipvergadering vindt plaats op 20 juni in Wenen. We komen samen rond 18:00 uur in the Library Room van het Metalab, Rathausstraße 6, first district. Het officiële programma begint om 19:00 uur.
Deze uitnodiging geldt zoals altijd voor iedereen die geïnteresseerd is in de FSFE of in Vrije Software. Wij hopen op een grote opkomst!

Onderzoek naar het belang van Vrije Softwarelicenties op IOTC 2008, Ierland.

18 – 20 June 2008

Shane Coughlan vertegenwoordigt FSFE's FTF op IOTC 2008 in Dublin, Ierland. Op woensdag 18 juni opent hij de conferentie met een toespraak over Vrije Software in het bedrijfsleven. Graham Taylor van Open Forum Europe, Adam Jollans van IBM en Stephen McGibbon van Microsoft zijn enkelen van de aangekondigde sprekers. Interessante discussies en debatten zijn verzekerd.  

Fellowshipvergadering in Berlijn

12 June 2008

De Fellowshipgroep van Berlijn vergadert op 12 juni in de NewThinking Store, Tucholskystr. 48, dichtbij de Oranienburger Straße. De vergadering begint om 19:30 uur. Iedereen is van harte welkom.

Samenkomst in Zürich - ontmoet de FSFE!

07 June 2008

FSFE's Algemene Vergadering vindt dit jaar plaats in Zurich. Net zoals de andere jaren organiseren we een samenkomst waar leden van de Algemene Vergadering contact kunnen maken met Fellows en andere lokale Vrije Software-fanatici.
Rond 18:20 uur vertrekt iedereen vanuit het FSFE-kantoor aan de Sumatrastrasse 25 via de oude stad naar Bellview.
Om 19:00 uur nemen we de ferry aan Zurich Burkiplatz.
Om 19:47 arriveert de ferry in Erlenbach waar we - door de weersomstandigheden - in Restaurant Malabar Garden van een lekker diner zullen genieten.
We denken eraan om rond 23:00 uur de avond af te sluiten.

Toespraak "Free Software - Technique, Politics, Economy", Berlijn, Duitsland

31 May 2008

Matthias Kirschner geeft op 31 mei, tussen 14:00 en 15:00 uur een toespraak op de Linuxtag in Berlijn. Hij zal het hebben over het belang van de vier vrijheden die je toelaten om software te gebruiken, te bestuderen, te delen en te verbeteren. De toespraak is bedoeld voor personen met een geringe kennis van dit onderwerp en voor personen die ideeën willen opdoen om deze zaken aan anderen uit te leggen. De toespraak vindt plaats in het BusinessForum (EG) en wordt gehouden in het Duits.  

eLiberatica tweede editie

30 – 31 May 2008

De tweede editie van eLiberatica vindt plaats op 30 en 31 mei 2008 in het World Trade Center Bucharest, Roemenië.
Aangezien de eerste editie van eLiberatica in 2007 zo'n groot publiek succes kende, willen we de tweede editie gelijkaardig inrichten: de gemeenschap en de bedrijfsleiders samenbrengen om te discussiëren over actuele thema's rond Open en Vrije Technologie.
eLiberatica heeft zijn eigen identiteit en een unieke sfeer; u zal er nieuwe zaken leren en ontdekken, internationale IT-persoonlijkheden, bedrijfsleiders en high-tech professionals ontmoeten. U kan er nieuwe vrienden maken, nieuwe partners vinden, plezier maken en genieten van een live-evenement.
eLiberatica 2008 wil zich op de volgende zaken focussen:

  • Bedrijven - hoe geld verdienen/besparen en winstgevend zijn door gebruik te maken van Open en Vrije technologieën.
  • Overheden, administratie en gesubsidieerd onderwijs - het belang van Open en Vrije technologie; Professionele kansen door mee te werken in de Vrije Softwaregemeenschap.
  • Break the code - tips en trucs, zaken die je niet terugvindt in IT-boeken.
 

LinuxTag 2008, Berlijn, Duitsland

28 – 31 May 2008

Net zoals de vorige jaren zal de FSFE ook dit jaar weer een stand hebben op LinuxTag 2008. Het evenement vindt plaats in het Expo Center Berlijn onder de Funkturm. De FSFE zal de bezoekers informeren over verschillende aspecten van Vrije Software, zoals de Freedom Task Force, softwarepatenten, het SELF-project, de GPLv3, ons werk bij de VN en de Fellowship of FSFE. We zijn ook van plan om T-shirts en boeken over Vrije Software te verkopen.  

Fellowshipvergadering in Wenen

17 May 2008

De tweeëntwintigste Oostenrijkse Fellowshipvergadering wordt geïntegreerd in de evenementen voor de Linuxwochen in Wenen. Fellows en andere geïnteresseerden kunnen over allerlei zaken komen praten aan onze stand. Op de avond van de laatste dag van dit evenement zullen we samen naar de Linuxwochen After-Show-Party gaan.  

Linuxwochen, Wenen, Oostenrijk

15 – 17 May 2008

Van 15 tot 17 mei vindt één van de evenementen van de Linuxwochen plaats in het gebouw van de Oostenrijkse kamer van Koophandel, Rudolf-Sallinger-Platz 1, 3rd district, Wenen.
Een groep Fellows zal een stand organiseren waar ze de bezoekers informeren over de FSFE, de Fellowship en Vrije Software.
Het hele evenement is vrij toegankelijk.  

Linuxwochen, Graz, Oostenrijk

19 April 2008

Reinhard Müller zal op zaterdag 19 april om 12:00 uur een toespraak geven over open standaarden en formaten voor vrije documenten. De toespraak vindt plaats aan de universiteit van toegepaste wetenschappen "Johanneum".
De FSFE heeft ook een stand op het evenement waar ze de bezoekers informeert over haar werk en over de verschillende aspecten van Vrije Software.
Het hele evenement is vrij toegankelijk.  

Fellowshipvergadering in Graz

19 April 2008

De eenentwintigste Oostenrijkse Fellowshipvergadering vindt plaats tijdens het Linuxtag-evenement in Graz. Fellows en andere geïnteresseerden kunnen tijdens het hele evenement naar de FSFE-stand komen. Als het evenement is afgelopen zullen we zeker een plaats vinden waar we samen een biertje kunnen drinken :-)  

Linuxwochen, Krems, Oostenrijk

15 April 2008

Reinhard Müller geeft op 15 april 2008, om 16:45 uur een toespraak over Open Standaarden en formaten voor vrije documenten. De toespraak is een onderdeel van de evenementen die de Danube Universiteit organiseert in het kader van de Linuxwochen.
De FSFE heeft ook een stand op het evenement waar ze de bezoekers informeert over haar werk en over de verschillende aspecten van Vrije Software.
Het hele evenement is vrij toegankelijk.
 

Europese Vrije Softwareworkshop over licenties en wetgeving

11 April 2008

FSFE's Freedom Task Force is gastheer voor de eerste Europese Vrije Softwareworkshop over licenties en wetgeving. De locatie voor het evenenement is het InterContinental Amstel hotel te Amsterdam, Nederland. Het evenement is bedoeld voor grote projecten en middelgrote tot grote bedrijven die willen discussiëren over de bestaande methoden in hun organisatie om met licenties om te gaan. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze bereid zijn om mee te discussiëren over thema's die gaan van procesontwikkeling tot het optimaliseren van aankoopcontracten ten voordele van de Europese Vrije Softwaregemeenschap. We hebben voor deze workshop slechts een beperkte ruimte ter beschikking, daardoor kan men alleen deelnemen op uitnodiging. Projecten en bedrijven die interesse hebben om deel te nemen kunnen contact opnemen met de FTF via ftf at fsfeurope.org.  

Strategische Vrije Softwaretoepassingen

02 April 2008

Op 2 april geven de FSFE en haar Freedom Task Force (FTF) in samenwerking met de Internet Academy een cursus over strategische Vrije Softwaretoepassingen in bedrijven. De cursus vindt plaats in Stockholm, Zweden. Personen die willen deelnemen moeten zich vooraf registreren door middel van het FTF contactformulier.  

Eerste Fellowshipvergadering in Augsburg

29 March 2008

Vrijdag 29 maart organiseren we de eerste Fellowshipvergadering in Augsburg.
We komen samen in de "Thing" bar, Vorderer Lech 45, 86150 Augsburg, onmiddellijk na de GNU/Linux infodag Augsburg. We verwachten rond 18:30 uur daar te zijn.
Personen die Augsburg niet zo goed kennen of die op de GNU/Linux infodag aanwezig zijn, kunnen tegen het einde van dit evenement naar de FSFE-stand komen om samen naar de vergadering te gaan.

'Introduction to Free Software licensing' cursus in Zurich, Zwitserland

21 March 2008

Shane Coughlan, FTF coördinator, geeft op vrijdag 21 maart een cursus waarin bekeken wordt hoe Vrije Software gebruikt kan worden in de openbare sector. De cursus vindt plaats van 13:00 uur tot 16:00 uur in het FSFE kantoor te Zurich. De toegang is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Personen die willen deelnemen dienen zich vooraf te registreren met het FTF contactformulier..  

Fellowshipvergadering in Wenen

14 March 2008

De twintigste Oostenrijkse Fellowshipvergadering vindt plaat op 14 maart in Wenen. We komen samen rond 18:00 uur in de Library Room van het Metalab, Rathausstraße 6, first district. Het officiële programma begint om 19:00 uur.
Deze bijeenkomst zal gebruikt worden als voorbereiding voor de Document Freedom Day.
Deze uitnodiging geldt zoals altijd voor iedereen die geïnteresseerd is in de FSFE of in Vrije Software. Wij hopen op een grote opkomst!

Toespraak over Vrije Softwarelicenties en de GPLv3 op OSiM USA

10 March 2008

Shane Coughlan, de FTF coördinator, geeft op dinsdag 11 maart tijdens OSiM USA in San Francisco een toespraak getiteld 'Analysing Whether GPLv3 Has Improved Free Software Licensing'. Hij zal thema's aansnijden zoals het creatieproces van de GPLv3, de functie ervan in het licentieproces en ook eens bekijken welke plaats de GPLv3 kan hebben in de toekomstige markt.

Keynote op de Chemnitzer Linux-Tagen, Chemnitz (Duitsland)

01 – 02 March 2008

Shane coughlan, coördinator van FSFE's Freedom Task Force, geeft op 1 maart om 13:00 uur de keynote-toespraak op de Chemnitzer Linux-Tagen. De titel van de toespraak is 'Free Software in the ICT mainstream' en behandelt thema's gaande van licenties tot Vrije Software op de desktop.  

"Standards and the Future of the Internet" Conferentie, Genève (Zwitserland)

26 February 2008

Shane Coughlan, coördinator van FSFE's Freedom Task Force, is op 26 februari tijdens de "Standards and the Future of the Internet" conferentie in Genève, Zwitserland, gastheer van een breakout-discussie over zaken die verband houden met licenties. De conferentie vindt plaats in het Internationaal conference Centre, sprekers die reeds hebben toegezegd zijn onder andere Vint Cerf, Carlo Piana, Thomas Vinje en Jeremy Allison.  

"FOSDEM", Brussel (België)

23 – 24 February 2008

De FSFE neemt deel aan FOSDEM, een door vrijwilligers georganiseerde Europese conferentie voor Vrije Softwareontwikkelaars. FOSDEM vindt plaats op 23 en 24 februari in Brussel (België).
Het evenement promoot het gebruik en de ontwikkeling van Vrije Software en belicht de voordelen van Vrije Softwareoplossingen. Vrije softwareontwikkelaars en hun gemeenschappen vinden er een plaats om samen te komen en krijgen er de kans krijgen om contacten te leggen met andere projecten.
De FSFE zal er vertegenwoordigd zijn met een stand waar bezoekers geïnformeerd worden over onze recente activiteiten, Vrije Software en de 'Fellowship of the FSFE'.  

'Free Software in business' cursus in Zurich, Zwitserland

21 February 2008

Shane Coughlan, FTF coördinator, geeft op donderdag 21 februari een cursus waarin bekeken wordt hoe Vrije Software gebruikt kan worden in bedrijven. De cursus vindt plaats van 13:00 uur to 16:00 uur in het FSFE kantoor te Zurich. De toegang is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Personen die willen deelnemen dienen zich vooraf te registreren met het FTF contactformulier..  

Richard Stallman geeft in Berlijn, Duitsland, een toespraak over de filosofie en de geschiedenis van Vrije Software

18 February 2008

Op maandag 18 februari om 19:00 uur geeft Richard M. Stallman, stichter van het GNU-project en van de FSF, een toespraak in het mediacentre - Atrium, Johannisstrasse 20, 10117 Berlin-Mitte. Hij zal er spreken over de geschiedenis en de filosofie van Vrije Software. De Berlijnse Fellowshipgroep zal een kleine stand organiseren waar ze de bezoekers informeren over de lokale groep en het werk van de FSFE in Duitsland en Europa. De deuren gaan open om 18:30 uur en de toegangsprijs bedraagt 5 EUR.  

Fellowshipvergadering in Wenen

15 February 2008

De nenentiende Oostenrijkse Fellowshipsvergadering vindt plaats op 14 maart in Wenen. We komen samen rond 18:00 uur in de Library Room van het Metalab, Rathausstraße 6, first district. Het officiële programma begint om 19:00 uur.
Deze uitnodiging geldt zoals altijd voor iedereen die geïnteresseerd is in de FSFE of in Vrije Software. Wij hopen op een grote opkomst!

Science, Education and Learning in Freedom, Sofia (Bulgarije)

10 February 2008

Het SELF-project, waar de de FSFE deel van uitmaakt, organiseert samen met de Internet Society Bulgarije, het Frans Cultureel Instituut en Linux voor Bulgaren een internationale conferentie van Science, Education and Learning. Het evenement vindt plaats op 10 februari in het Frans Cultureel Instituut van Sofia, 2 Dyakon Ignatij Str., Sofia, Bulgarije.  

Innovatie in het lokaal bestuursniveau doorvoeren door middel van ICT, Sofia (Bulgarije)

07 February 2008

Jonas Öberg, vice-voorzitter van de FSFE, zal op een evenement over ICT gebruik bij lokale besturen in Sofia, Bulgarije, een toespraak houden met de titel: "How to do procurement of Free Software: the Swedish Example".