Nieuws

FSFE heeft jouw donatie nodig om te werken voor Vrije Software in 2016

op:

Veel mensen en bedrijven in onze samenleving hebben voordeel van Vrije Software. De Free Software Foundation Europe stelt sinds 2001 mensen in staat om controle te hebben over technologie. Om in ons werk het verschil te kunnen maken doelen we op €140.000,- aan donaties tot 31 januari, waarvan we al €60.000,- hebben ontvangen.

Help ons alsjeblieft om verder te gaan met het werken voor Vrije Software door nu te doneren:

Onze donoren hebben ons onlangs in staat gesteld om de volgende successen te bereiken:

Vanaf volgend jaar willen we de focus leggen op het opkomen voor onze eis om alle met publiek geld gefinancierde software te publiceren als Vrije Software en voor ieders recht om te experimenteren met eigen hard- en software.

Om deze doelen te bereiken zullen we:

We zullen tevens doorgaan met onze lopende inspanningen om zowel barrières naar softwarevrijheid af te schaffen alswel mensen aan te moedigen om Vrije Software te gebruiken en te ontwikkelen. Een essentiële activiteit blijft het begeleiden van bedrijven bij het overstappen naar Vrije Software door hun juridische afdelingen te informeren zodat zij Vrije Software-licenties begrijpen.

Er zijn echter groeiende uitdagingen: onduidelijke internationale verdragen en ingewikkelde politieke processen vereisen een voorzichtige aanpak bij het effectief opkomen voor softwarevrijheid. We moeten in staat zijn om bij zulke ontwikkelingen bij te blijven.

Daarom is jouw steun cruciaal voor ons. Dus steun ons alsjeblieft door een duurzaam lid te worden of met een zakelijke donatie.