Nieuws

#ilovefs Rapport 2017: liefde en activisme

op:

Op dinsdag 14 februari werd de "I Love Free Software"-dag voor de achtste keer op rij gevierd, zodat er nu sprake is van een traditie. Deze dag is voor mensen op de hele wereld een speciale dag geworden om hun liefde en affectie niet alleen aan hun partner te verklaren maar ook aan de hele Vrije Software-gemeenschap.

De FSFE wil iedereen bedanken die deelnam aan de #ilovefs-campagne van dit jaar. Bedankt dat u de tijd heeft genomen om uw waardering te tonen aan de mensen die Vrije Software mogelijk maken: de ontwikkelaars, ontwerpers, testers, vertalers en projecten die iedere dag hard werken om onze vrijheden te behouden. En dank aan iedereen voor uw afbeeldingen, video's, blogs en nieuws op de 14e, ervoor of erna. Want dankzij u is de #ilovefs-campagne een authentiek succes geworden.

FOSDEM: Vind uw weg naar de liefde

De eerste tekenen van liefde waren begin februari zichtbaar op FOSDEM. Dit jaar organiseerden we weer onze IloveFS fotoautomaat en veel mensen (maar blijkbaar niet alleen mensen) poseerden voor onze camera om te getuigen van hun liefde voor hun favoriete Vrije Software-projecten, collega's en mensen die bijdragen aan de gemeenshap (bekijk onze volledige gallerij). Wanneer we hen vroegen waarom zij van Vrije Software houden, werden woorden als Vrije Samenleving, Democratie en Vrijheid vaak op onze schoolborden geschreven. Wie zij er dat u niet gelijktijdig lief kan hebben en wijs kan zijn?

Liefde voor Mozilla op FOSDEM

Liefde voor Mozilla op FOSDEM

In deze atmosfeer van liefde distribueerden we ongeveer 20 IloveFS-pakketten aan Vrije Software-projecten die aanwezig waren op FOSDEM. Ieder pakket bevatte een verscheidenheid aan stickers, folders, ballonnen en een papier met creatieve ideeën waar iedereen die overwoog om deel te nemen aan de vieringen van dit jaar inspiratie uit kon halen.

Brieven en rozen

Rozen en brieven, klaar om bezorgd te worden bij het Duitse parlement

Rozen en brieven, klaar om bezorgd te worden bij het Duitse parlement

631 is het aantal gekozen leden in het Duitse parlement. Dit is ook het aantal brieven en bloemen dat FSFE-vrijwilligers en -stafleden hadden voorbereid en bezorgden aan ieder afzonderlijk parlementslid voor de IloveFS-dag. Het belangrijkste doel was om van deze gelegenheid gebruik te maken om bewustzijn te vergroten onder de parlementsleden en kandidaten uit te nodigen - vooraf aan de Duitse verkiezingen die deze herfst plaats zullen vinden - om Vrije Software te steunen en het idee van "Publiek Geld Publieke Code" te bevestigen. Maar nee, dit is niet alles...

Berlijn en Frankfurt houden van Vrije Software to bits

De in Berlijn gebaseerde FSFE-vrijwilligers stopten daar niet! Zij kozen er opnieuw voor om politiek activisme te combineren met hun liefde voor Vrije Software en brachten een nacht door op de straten van Berlijn om met gebruik van een beamer, tot nadenken stemmende liefdesboodschappen te projecteren op het Duitse parlement, het federale Ministerie van Financiën, de Berlijnse muur en andere plaatsen van openbaar belang. Uiteindelijk gaf zelfs de Berlijnse astronaut de liefde van het universum voor Vrije Software toe..

Publiek Geld Publieke Code-projectie op het Ministerie van Economische Zaken en Energie

Publiek Geld Publieke Code-projectie op het Ministerie van Economische Zaken en Energie

Op dezelfde nacht van de 14e namen ook enkele piraten uit Hessen deel aan de beamer-actie en toonden zij in heel Frankfurt boodschappen over affectie voor Vrije Software .

14e

En uiteindelijk was daar de grote dag. Op dinsdag 14 februari toonden mensen op de hele wereld hun waardering voor Vrije Software en de mensen die het mogelijk maken. Dit deden zij op vele manieren, inclusief blogs, afbeeldingen, nieuwsberichten, microblogs en grappige memes. In overeenstemming met het thema konden speciaal gedecoreerde hartvormige chocolaatjes niet worden gemist op deze dag.

@JCR_Internet post deze prachtige We <3 FS afbeelding

@JCR_Internet post deze prachtige We <3 FS afbeelding

De dag stond bol van de liefde voor Vrije Software-projecten en -ontwikkelaars. Femgeeks schreef bijvoorbeeld over hun liefde voor Lineage OS. De FSF vroeg mensen om elkaars cryptovalentine te worden door privé versleutelde communicatie met GnuPG op te zetten. Anderen toonden hun liefde voor GNU/Linux, Ikiwiki en git annex

Verder waren we ook echt blij om te zien dat vele organisaties, met verschillende achtergronden en uit meerdere regio's, besloten om de “I love Free Software”-campagne te promoten op hun eigen websites. campaign from their respective websites. In Madrid organiseerde Medialab Prado de hele dag activiteiten om het gebruik van Vrije Software te promoten. De artiest Elektroll besloot om zijn waardering voor Vrije Software-projecten te tonen door middel van zijn prachtige kunstwerk. OSB Alliance informeerde over FSFE's activiteiten en promootte op haar pagina liefde voor Vrije Software. Al met al zouden we alle organisaties willen bedanken die besloten om de "I Love Free Software"-dag te promoten: Ansol, Xarxanet, Punt Tic, Linux Today, Gizlogic en vele anderen. Enkele Vrije Software-projecten namen gebruik van de gelegenheid om speciaal 'dank u' te zeggen tegen hun hardwerkende gemeenschappen, zoals KDE Spanje, The Document Foundation en Framasoft.

Europees Parlementslid Jan Philipp Albrecht verzendt liefde aan Vrije Software

Europees Parlementslid Jan Philipp Albrecht verzendt liefde aan Vrije Software

Europees Parlementslid Julia Reda miste de kans niet om haar steun voor Vrije Software te laten zien door München op te roepen om door te gaan met LiMux. Ook het groene Europees Parlementslid Jan Philipp Albrecht stuurde een bericht aan twitter over zijn liefde voor Vrije Software en de FSFE. Op hun website GrünDigital gaven de Duitse groenen blijk van hun politieke steun voor de Vrije Software-gemeenschap. Dat deed de Piratenpartij van Hessen ook en riep daarbij op om Vrije Software te gebruiken binnen de overheden.

Yoda toont #ilovefs

Yoda toont #ilovefs

FSFE’s voorzitter Matthias Kirschner droeg zijn #ilovefs dankzegging in zijn blog op aan iedereen die bijdraagt aan Vrije Software binnen overheden.. Erik Albers, FSFE's gemeenschapsbouwer, bereide een blog voor met aardige memes van klassieke filosofen en hun visie op Vrije Software. En onze Duitsland-coördinator Max Mehl blogde over zijn nieuwe favoriete e-mailclient, astroid..

We hopen dat iedereen die bijdraagt aan Vrije Software zich nog gemotiveerder voelen na de #ilovefs-dag van dit jar. Onze conclusie? "Bouw Vrije Software - Geen muren", omdat in de wereld van Vrije Software verschillende talen ons niet scheiden. In plaats daarvan verenigt onze liefde voor vrijheid ons allen.

We moedigen iedereen aan om 14 februari volgend jaar te markeren als "I Love Free Software"-dag om door te gaan met deze prachtige campagne. Dat neemt niet weg dat iedere dag de perfecte dag is om uw waardering te tonen voor Vrije Software en zij die eraan bijdragen door het te gebruiken te bestuderen, te delen en te verbeteren.