Nieuws

Richard Stallman neemt ontslag als voorzitter van de Free Software Foundation

op:

Op 16 september heeft een van onze onafhankelijke zusterorganisaties, de in de Verenigde Staten gevestigde Free Software Foundation (FSF), het vertrek van Richard M. Stallman als haar voorzitter bekendgemaakt. Hoewel we Richard's rol in het stichten van de Vrije Software-beweging erkennen verwelkomen we deze beslissing.

De missie van de Free Software Foundation Europe is om mensen van alle achtergronden in staat te stellen om technologie te controleren en zo een beter maatschappij voor iedereen te creëren. We willen er zeker van zijn dat ieder mens kan begrijpen hoe software werkt, de software voor elk doel, zonder discriminatie, kan gebruiken en aan kan passen aan eigen specifieke behoeften.

We zullen blijven samenwerken met de vele organisaties en individuen die elke dag bijdragen aan softwarevrijheid, inclusief onze zusterorganisaties in India, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten. Samen kunnen we zorgen voor de verdere groei en het succes van de Vrije Software-beweging, het in balans brengen van de macht in onze samenleving en van de Vrije Software-gemeenschap een veiligere en meer respectvolle plaats maken voor iedereen die wil eraan deelnemen.