SUMMER SALE! No shipping costs to all orders from 6 euros until 30 June!

Nieuws

"I Love Free Software Day": Vrije Software spelletjes en een SharePic-generator

op:

Sinds 2010 heeft de Free Software Foundation Europe jaarlijks de "I Love Free Software Day" georganiseerd. Samen met honderden Vrije Softwareliefhebbers vierden we onze liefde voor Vrije Software op 14 februari. Allen die hebben deelgenomen door de "I Love Free Software Day" te vieren, willen wij hartelijk bedanken.

In 2022 hebben wij hard gewerkt om iets nieuws en leuks te creëren voor de "I Love Free Software Day" van dit jaar. Daarom hebben wij een onderwerp voor de dag vastgesteld en ons gericht op Vrije Software-spelletjes. Naast de speciale podcastaflevering over het Vrije Software-spel "0 A.D.: Empires Ascendant" met projectleider Stanislas Dolcini, hebben wij een evenement georganiseerd dat gewijd is aan Vrije Software-spelletjes.

I Love Free Software Day: logo in blauw van het spelletjes-evenement

Het "I Love Free Software Day: spelletjes-ewenement"

Voor ons twee uur durende evenement heeft de Free Software Foundation Europe vier sprekers ontvangen, die ons meenamen in de wereld van Vrije Software-spelletjes. Daarna zijn we begonnen met het spelen van het Vrije Software-spel Veloren. Onze eerste lezing was van Justin Jacobs , de ontwikkelaar van de engine en de campagne-ontwerper van het spel Flare. Onze volgende spreker was Kati Baker, met wie we de organisatie van Godot Wild Jams ontdekten. Met Joel Uckelman leerden we over de ontwikkeling van de game engine Vassal. Tenslotte liet Forest Anderson ons kennismaken met het spel Veloren. Er waren ongeveer 60 mensen op het evenement afgekomen; ongeveer de helft van hen voegde zich bij ons op onze eigen BigBlueButton-instantie en de andere helft in de stream die wij verzorgden. Voor de technische opzet van onze stream en BigBlueButton-instantie hadden we geweldige steun van onze systeemhacker Alvar Penning en onze System Hackers-coördinator Max Mehl.

Kati Baker presenteert Godot Wild Jams tijdens het  ilovefs-spelletjesevenement

Wij hebben erg van het spelevenement genoten en willen graag dank zeggen aan allen die hebben deelgenomen en het evenement hebben gesteund. De opnames van het evenement zijn beschikbaar op onze Peertube-instantie of op ons YouTube kanaal.

Toon uw liefde voor Vrije Software

Voor de "I Love Free Software Day" van dit jaar hebben wij ook wat meer creatieve manieren geïntroduceerd om uw dankbaarheid te uiten aan de bijdragers aan Vrije Software. Daarom heeft de FSFE een reeks nieuwe video's uitgebracht voor deze speciale dag. In de video's spreken medewerkers en vrijwilligers hun dank uit aan verschillende Vrije Software-projecten. Zo heeft Lina Ceballos de Vrije Software projecten "AntennaPod" en "funkwhale" bedankt voor hun grote werk. En de penningmeester van de FSFE, Patrick Ohnewein, heeft zijn dank uitgesproken aan allen die bijdragen aan Vrije Software. Voor meer inspirerende video's en citaten kunt u kijken op onze bijgewerkte "Waarom zij van Vrije Software houden"-pagina. .

Marlene Kietreiber bedankt het Vrije Software-project "Blender"

Tenslotte, maar toch belangrijk, heeft de FSFE samen met de systeemhacker Alvar Penning onze eigen SharePic-generator gecreerd. Met dit gereedschap kan iedereen gemakkelijk een eigen SharePic maken en die delen via de verschillende sociale mediakanalen. Laat uw creativiteit de vrije loop en betuig uw steun aan de softwarevrijheid. Dit zou niet mogelijk geweest zijn zonder het werk aan het SharePic-ontwerp door onze vrijwilliger Florian Snow en onze voormalige stagiaire Marlene Kietreiber.

Sharepic voor #ilovefs door Niharika Singhal
Niharika Singhal toont haar liefde voor Vrije Software

Onze liefde voor softwarevrijheid vieren

Zoals in vorige jaren was #ilovefs de nummer één op het Fediverse-netwerk, met meer dan 47.000 vermeldingen en meer dan 20.000 gebruikers die over hun liefde voor Vrije Software hebben gepraat.

Fediverse: #ilovefs op nummer één
Fediverse: #ilovefs op nummer één

Mensen en organisaties hebben hun liefde voor Vrije Software ook buiten de verschillende socialemediakanalen gevierd, zoals bijvoorbeeld O'Reilly, de uitgever van het kinderboek van Matthias Kirschner "Ada & Zangemann", die ook heeft deelgenomen en haar liefde voor softwarevrijheid heeft gedeeld.

Uitgever O'Reilly deelt haar liefde voor softwarevrijheid
Uitgever O'Reilly deelt haar liefde voor softwarevrijheid

Een andere creatieve manier om dank en liefde uit te drukken voor Vrije Software is gebruikt door de Duitse vereniging Digitalcourage. Zij hebben een heleboel liefdesbrieven geschreven aan verschillende Vrije Software-projecten.

Liefdesbrieven aan Vrije Softwareprojecten, geschreven door Digitalcourage
Afbeelding: Markus Hamid cc-by 4.0, Digitalcourage e.V. deelt haar liefdesbrieven aan Vrije Softwareprojecten

Zij zijn slechts enkele van de mensen die hun liefde voor Vrije Software op de "I Love Free Software Day" hebben getoond. Nog veel meer hebben deelgenomen door hun liefde en dankbaarheid te delen via verschillende sociale mediakanalen.

Voor het geval u de kans gemist hebt om uw favoriete project te bedanken: markeer 14 februari als "I Love Free Software Day" in uw uw kalender voor volgend jaar. Maar denk eraan: u kunt het altijd en zonder speciale gelegenheid uw dankbaarheid en waardering uiten. U hebt geen speciale dag nodig, want er is daar gewoon geen verkeerd moment voor!

Wij willen iedereen bedanken die betrokken was bij en bijgedragen heeft aan aan deze dag, evenals de ontelbare ontwikkelaars, vertalers gemeenschapsmanagers, artiesten en ieder ander die betrokken is bij Vrije Software.