SUMMER SALE! No shipping costs to all orders from 6 euros until 30 June!

Nieuwsbrief

FSFE Nieuwsbrief - April 2011

Een decennium van Vrijheid: 10 jaar FSFE

Een kamer met een bed, een bureau en een bank. Dat was de situatie toen de redacteur als stagiair aan het werk ging voor FSFE in Georg Greve's eenkamerappartement in Hamburg, in 2004. FSFE begon met zijn activiteiten in Maart 2001 als de eerste zuster organisatie van de FSF in de VS. We hebben sindsdien een lange weg afgelegd. Ten eerste krijgen onze stagiaires geen verplichte kooklessen meer van Georg, in plaats daarvan hebben ze hun eigen bureaus en hoeven ze niet langer zittend op een bank te werken. Ten tweede hebben we nu de Fellowship die naar een groei van vrijwilligers en activiteiten leidt:

Wereldwijde viering van Open Standaarden

Open Standaarden zijn een publiekelijk gedocumenteerde gemeenschappelijke taal, die computerprogramma's kunnen begrijpen. Ze staan centraal voor interoperabiliteit en keuzevrijheid in technologie. Open Standaarden staan Vrije Software ontwikkelaars toe om programma's to creëren die met andere programma's kunnen samenwerken, zodat gebruikers van auteursrechtelijk beschermde oplossingen kunnen migreren.

Velen van jullie hebben gehoor gegeven aan onze roep om mee te doen aan Document Freedom Day van dit jaar: in Brazilië heeft de Federale Data Processing Company - Serpro - in 10 steden evenementen georganiseerd. In het Europese Parlement hebben experts gedebatteerd over Open Standaarden als een manier om toegang tot culture werken op de lange termijn te garanderen. Andere groepen participeerden in Argentinië, België, Brazilië, Kroatië, Griekenland, Duitsland, Italië, Mexico, Nederland, Panama, Portugal, Spanje en Groot-Brittannië. Een selectie van FSFE activiteiten:

Iets heel anders

Kom in Actie - Vertalingen voor vrije PDF programma's

Tijdens onze pdf software campagne hebben we reacties ontvangen waarin blijkt dat het moeilijk is sommige vrije PDF software te gebruiken, omdat de download pagina's of de huidige versies niet vertaald zijn. Sindsdien is onze stagiair Nicoulas in contact met verschillende vrije software PDF ontwikkelaars. Kijk eens op onze lijst van PDF software, lees over hoe je kunt helpen met vertalen en kom in actie:

Regards,
Matthias Kirschner - FSFE

--
Free Software Foundation Europe
FSFE News
Upcoming FSFE Events
Fellowship Blog Aggregation
Free Software Discussions