Nieuwsbrief

FSFE Nieuwsbrief - oktober 2016

op  

Van uw redacteuren

Na enkele veranderingen in FSFE's stageprogramma in het begin van september zijn we blij dat we een vacature kunnen aankondigen voor een technische stage bij de FSFE. We zoeken een stagiair die met ons gedurende drie maanden kan werken in ons kantoor in Berlijn, leert over Vrije Software en de FSFE, en gelijktijdig bijdraagt aan het herschrijven van delen van onze technische infrastructuur.

In de komende maanden zullen we meer stagemogelijkheden aankondigen. Een goede manier om hier meer over te weten is door deze nieuwsbrief regelmatig te lezen. Bekijk vooral onze sectie over in actie komen voor nieuws over informatiemateriaal en verkoop van handelswaar (we zenden u met alle liefde meer, wanneer het opraakt!).

De Top

We zijn er nog niet over uit hoe cool het was om zovelen uit onze gemeenschap deel te zien nemen aan de FSFE-Top in september. Het was een goede ervaring en we kijken ernaar uit om deze te herhalen. Eén van de hoogtepunten was de sluitende keynote waarin Julia Reda propriëtaire software uitriep tot bedreiging voor de democratie. Bekijk de keynote en enkele andere toespraken van de Top, ofwel op ons YouTube kanaal, danwel van onze downloadserver waar u de beschikbare video's in webm-formaat kan verkrijgen.

We vierden ook FSFE's vijftiende verjaardag in C-Base met een ceremonie waar we veel van onze lokale helden in Europa eer bewezen. C-Base is zo vriendelijk geweest om een opname van de ceremonie te publiceren, voor als u interesse hebt om het verhaal van enkele van onze helden te horen. Zij werken op dit moment allemaal in één van FSFE's teams.

Bent u onze volgende technische stagiair?

Zoals eerder genoemd zoeken we naar een technische stagiair om gedurende drie maanden deel te nemen aan ons team. De stagiair herschrijft een nieuw account managementsysteem en voert deze in. Deze stage is gebaseerd in Berlijn en begint op 1 januari 2007 of anders als dit is overeengekomen. U kunt meer lezen over andere informatie, waaronder het basissalaris, dat ter compensatie beschikbaar wordt gesteld, in onze oproep voor een technische stagiair. We kijken uit naar uw sollicitatie!

Van de gemeenschap

Ander nieuws

Matthew Garrett, bestuurslid van de FSF, schreef een artikel waarin hij de noodzaak van volledige controle door de gebruiker over door internet verbonden apparaten uitlegt. Hij zet enkele noodzakelijke praktijken voor IoT uiteen.

Wat hebben we verder gedaan?

Kom in actie!

De FSFE in de pers

Met dank aan alle vrijwilligers, Fellows en zakelijke donoren die ons werk mogelijk maken,

uw redacteuren, Jonas Öberg en Olga Gkotsopoulou FSFE