Nieuwsbrief

FSFE Nieuwsbrief - juli 2017

op  

De FSFE biedt nu Git hosting aan haar supporters

Tot de kernprincipes van de Vrije Software-gemeenschap behoren het delen van kennis en het verbeteren van samenwerking. De FSFE is daarom blij om nu een platform aan te kunnen bieden waar supporters en geregistreerde leden via een comfortabele web-interface Git-bronnen ("repositories") kunnen creëren en beheren: git.fsfe.org.

De FSFE stelt met git.fsfe.org haar supporters in staat om te delen en samen te werken op een platform dat hun vrijheden volledig respecteert. Het staat gebruikers vrij om voor privé-doeleinden gebruik te maken van dit platform en we moedigen iedere activist en lokale FSFE-groep aan om code te hosten die zij gebruiken voor hun FSFE-activiteiten, notulen of andere documenten van FSFE-groepsbijeenkomsten te delen evenals andere informatie van publiek belang. Op deze manier zouden we samenwerking, feedback en creativiteit binnen onze pan-Europese gemeenschap willen faciliteren en stimuleren.

Ook de officiële teams en werkgroepen van de FSFE-associatie zullen er naar streven om zoveel mogelijk code en relevante bestanden te migreren naar dit nieuwe platform. Voorbeelden zijn website-ontwikkelingen, promotiemateriaal en nuttige scripts voor het dagelijkse werk van de organisatie. Voor Git-beginners leggen we de dienst gedetailleerd uit op de FSFE-wiki. We nodigen ervaren gebruikers uit om te helpen bij het uitbreiden van de gidsen voor de meestgebruikte Git-werkstromen.

Vind ons en gebruik, bestudeer, deel en verbeter op git.fsfe.org.

R2D2 houd van Vrije Software

Help ons te groeien en een verschil te maken in 2017 https://fsfe.org/join/nl2017-07


Wat hebben we verder gedaan? Binnen en buiten de FSFE

Mis het niet! Komende evenementen met de FSFE

Help ons bij het verbeteren van onze nieuwsbrief

Als u nieuws tegenkomt waarvan u denkt dat het zou moeten worden toegevoegd, verzend het dan door aan ons. Als u welk idee dan ook wilt delen, verzend deze dan aan ons. Het adres is, zoals altijd, newsletter@fsfe.org. We kijken ernaar uit om van u te horen!

Met dank aan alle vrijwilligers, supporters en donoren die ons werk mogelijk maken.

Uw eindredacteur,
Erik Albers

[**] Op de afbeelding: R2D2, die op bezoek was bij de FSFE-kraam op Maker Fair in Berlijn.
Heeft u een leuke foto van een FSFE-kraam (en -medewerkers) die u met onze gemeenschap wilt delen? Verzend deze alstublieft aan contact@fsfe.org. We houden van foto's van de kraam <3